Hoe doe ik een aankoop op Etsy?

Er zitten voordelen aan het aanmaken van een Etsy account, vóór je iets koopt, maar sommige aankopen kan je als gast afrekenen.

Als je op Etsy een aankoop doet, koop je bij een individuele shop. Als je vragen hebt over een item of een bestelling, kun je contact opnemen met de verkoper.

We raden je ook aan om onze Introductie tot kopen op Etsy te lezen.

Stap 1: Plaats een item in je winkelwagen

Wanneer je een item vindt dat je wilt kopen, volg je deze stappen:

1. Klik op de listingpagina van het item op Toevoegen aan winkelwagen.
  2. Als het item dat je wilt kopen verschillende opties heeft waartussen je kunt kiezen -zoals maat, kleur of vorm - moet je elke optie selecteren voordat je het aan je winkelwagen kunt toevoegen.

Bekijk je winkelwagen op elk moment door te klikken op het icoon voor de winkelmand rechts bovenaan op de site. Van daaruit kun je verder gaan met je aankoop of gewoon verder shoppen.

Stap 2: Vul de bestelgegevens in

Je kunt in je winkelwagen een bestemming voor de verzending selecteren, de verzendkosten van het item bekijken of de hoeveelheid die je wilt kopen wijzigen, als de verkoper meer dan één exemplaar ter beschikking heeft.

Bekijk de beschrijving van de listing om te kijken of de verkoper specifieke informatie van jou nodig heeft.

Als je iets aan de verkoper wilt melden, kun je een  Bericht aan de verkoper toevoegen.

Als je een kortingscode hebt, klik je op kortingscode shop toepassen en na het invoeren van je code op Toepassen.

Als je meer dan één kortingscode toepast, kan het voorkomen dat de laatste kortingscode die je invoert je eerdere ingevoerde kortingscodes overschrijft. Dit komt omdat sommige kortingscodes van toepassing kunnen zijn op meerdere shops in je winkelwagen. Vul je kortingscodes indien nodig nogmaals in een andere volgorde in om het gewenste resultaat te bereiken.

Stap 3: Selecteer de betaalwijze

Elke verkoper bepaalt zelf welke betaalmethodes hij accepteert, dus dit kan per shop variëren.

De verkoper kan een of meer van de volgende opties aanbieden:

Creditcard

Als een shop direct creditcards accepteert, kun je de volgende kaarten gebruiken om je aankoop af te ronden. (Een debit- of bankpas met een van deze logo’s moet ook werken.)

• Visa
  • Mastercard/Eurocard
  • Discover
  • American Express
  • Carte Bleue (Frankrijk)

Dit Help artikel geeft je tips voor het geval je problemen met je kaart hebt.

Het kan zijn dat je op je creditcardafschrift een transactie in behandeling ziet staan. Dit is een klein bedrag. Dit is een pre-autorisatie om te checken of je creditcard geldig is. Zordra je creditcard is gevalideerd, wordt deze van je overzicht verwijderd.

Je kaart wordt voor toekomstige aankopen opgeslagen, maar je kan hem via Jij > Accountinstellingen > Creditcards altijd wijzigen.

Opmerking: Als je gebruikmaakt van de Etsy app op iOS, kun je een creditcard toevoegen tijdens het aankoopproces. Bij het afrekenen zie je een optie voor het toevoegen van een nieuwe kaart. Je kunt de camera van je toestel gebruiken om je kaart te scannen of de informatie handmatig invullen. Als je klaar bent, tik je op Bewaar en gebruik deze kaart.

Etsy Cadeaubon of Etsy Tegoed

Als je een Etsy Cadeaubon of Tegoed hebt, zal de optie om hiermee te betalen automatisch geselecteerd worden. Deselecteer dit vakje als je dit tegoed liever niet gebruikt. Lees hier hoe je een Etsy Cadeaubon of Tegoed verzilvert en er een aankoop mee doet.

Vergeet niet dat je een Etsy-account nodig hebt om een Etsy Cadeaubon of Tegoed te kopen/verzilveren.

Apple Pay

Apple Pay is een mobiele betaaldienst voor iOS gebruikers in Australië, Canada, Frankrijk, Hong Kong, Singapore, het Verenigd Koninkrijk, de VS en Zwitserland die shoppen met de mobiele app of Safari op desktop of mobiel.

Android Pay

Android Pay is een mobiele betalingsdienst voor Android kopers in het Verenigd Koninkrijk en de VS die shoppen met de mobiele app.

PayPal

Als je kiest voor betaling via PayPal word je doorgestuurd naar een veilige PayPal pagina en daarna weer naar Etsy om je bestelling te bevestigen. Als je PayPal gebruikt bij multi-shop betalingen, kun je in één transactie bij max. 10 shops kopen. Lees er hier meer over.

Je kunt via PayPal zonder PayPal account met een kaart betalen. Dat doe je zo:

1. Klik op Betalen met PayPal. Je wordt dan naar PayPal gestuurd. In plaats van met je PayPal-account te betalen, kies je de optie om met een debit- of creditcard te betalen.
  2. Vervolgens word je gevraagd om je factuur- en creditcardinformatie in te vullen.
  3. Om van PayPal een bewijs van betaling te kunnen ontvangen, moet je je e-mailadres invullen.
  4. Klik op Doorgaan om terug te keren naar Etsy. Je betaling op Etsy wordt pas uitgevoerd als je klikt op Bestelling voltooien.

Opmerking: Je kan bij PayPal maar een beperkt aantal keren als gast betalen. Als je problemen ondervindt met of vragen hebt over het betalen als gast bij PayPal neem je rechtstreeks contact op met PayPal.

Klarna Pay Later

Etsy-kopers in Duitsland kunnen hun bestellingen ontvangen vóór ze die betalen, met gebruik van een facturatiedienst genaamd Pay Later (Betaal Later) van onze partner Klarna. Klarna is een online betalingenbedrijf, gevestigd in Zweden en heeft daar ook een licentie. Lees hier meer over Klarna.

Let op: Als je deze optie niet ziet, en je bent in Duitsland, zorg dan dat je regio-instellingen op "Duitsland" en “EUR” staan. Dat kan onderaan de meeste Etsy-pagina's. Klik op het land en de valuta om ze bij te werken.

Bankoverschrijving

Dit is beschikbaar in de meeste shops voor kopers in Nederland, Oostenrijk, en Duitsland.

In Nederland kan je een bankoverschrijving doen met iDEAL en in Duitsland en Oostenrijk met Sofort.

Etsy stuurt je door naar de website van iDEAL of Sofort om je betalen te autoriseren. Daarna word je weer teruggeleid naar Etsy.

Je moet een Etsy account hebben om met bankoverschrijving te betalen.

Let op: Als je deze optie niet in de shop ziet staan, controleer je of je regio juist is ingesteld. Dat zie je onderaan bijna alle Etsy pagina's. Klik op het land en verander je regio. Als de regio al juist is ingesteld, kan het zijn dt de verkoper geen bankoverschrijvingen accepteert.

Cheque of Geldwissel

Je krijgt na aankoop het postadres van de verkoper.

Je moet een Etsy account hebben om met een cheque of geldwissel te betalen.

Anders

Dit betekent dat de verkoper een andere manier heeft waarop hij betalingen accepteert. Je kunt het shopbeleid in het listingoverzicht bekijken of contact met de verkoper opnemen om af te spreken hoe je gaat betalen.

Je moet een Etsy account hebben om met deze betaalmethode te betalen.

Step 4: Bevestig je bestelling

Je hebt de mogelijkheid om je informatie nog te controleren voordat je je bestelling bevestigt.

Indien nodig, kun je een ander verzendadres kiezen door op de link Wijzigen te klikken. Je kunt per transactie maar één adres gebruiken, ook als je gebruikmaakt van multi-shop betalingen. Als je sommige items naar een ander adres wilt laten verzenden, verplaats je deze naar het gedeelte Bewaar voor later van je winkelwagen en betaal je deze later via een andere transactie.

Om dit proces te voltooien, klik je op Bestelling bevestigen.

Je zult een bevestiging zien dat je bestelling voltooid is.

Gefeliciteerd!

Etsy stuurt je een bevestigingse-mail voor iedere shop waarbij je een aankoop hebt gedaan. Als je vragen over je bestelling hebt, neem je direct contact met de verkoper op.

Via Jij > Aankopen en Recensies kun je je bestelinformatie zien.

Als je een digitaal bestand koopt dat meteen gedownload kan worden, kan je deze via je Purchases and reviews pagina vinden, maar je zal ook een aparte e-mail met een link voor de download ontvangen. Heb je als gast betaald, dan vind je de link om je items te downloaden op de factuur die je na je aankoop per e-mail hebt ontvangen.De link zal je doorverwijzen naar de downloadpagina van de bestelling. Kom meer te weten over het downloaden van digitale aankopen.

Internationaal shoppen? Kom hier te weten hoe het omrekentarief op Etsy werkt.