Een recensie plaatsen op Etsy

Je kunt een recensie plaatsen via je Aankopen pagina:

Ga naar mijn Aankopen

Een recensie plaatsen:

1. Op Etsy.com of de Etsy app, klik je op  het Jouw account icoon.
  2. Klik op Aankopen en recensies.
  3. Zoek het item waarvoor je een recensie wilt plaatsen.
  4. Klik op de sterwaardering die je wilt geven naast Plaats een recensie voor dit item.
  5. Als je een vijfsterrenrecensie hebt geplaatst, kun je eventueel een afbeelding uploaden.

Als je meerdere items in dezelfde shop hebt gekocht, kun je voor ieder item een recensie plaatsen.

Zie je geen optie om een recensie te plaatsen, lees dan waarom dit zo is.

Zo werken recensies op Etsy

Via het recensiesysteem van Etsy kun je je aankopen beoordelen. Je geeft het item een aantal sterren, waarbij één het laagste is en vijf het hoogste. Recensies helpen andere shoppers op Etsy weloverwogen keuzes te maken bij hun aankopen en dankzij recensies weten verkopers hoe ze het doen.

Als je een recensie plaatst, wordt je profielinformatie openbaar getoond onder de recensies van de verkoper.

Wanneer kan ik een recensie plaatsen?

Je kunt een recensie plaatsen zodra je bestelling als geleverd is gemarkeerd of op de geschatte leverdatum. Vanaf de levering van de bestelling of de geschatte leverdatum heb je 100 dagen om je recensie te plaatsen. Je kunt je recensie in deze periode van 100 dagen zo vaak als je wilt bewerken.

Voor digitale items begint de periode van 100 dagen op het moment dat je het/de bestand(en) downloadt.

Lees meer over wanneer je een recensie kunt plaatsen.

Kan ik een recensie plaatsen voor een Etsy item dat ik via Square heb gekocht?

Je kunt alleen recensies plaatsen voor items die via Etsy verkocht zijn. Verkoop je een item offline via Square, dan kan de koper geen recensie plaatsen op Etsy.com. De koper kan een recensie plaatsen op Square.

Wat gebeurt er als mijn bestelling wordt geannuleerd?

Houd in gedachten dat een geannuleerde bestelling of transactie in de ogen van Etsy niet heeft bestaan. Het kan echter tot 48 uur duren voor de annulering verwerkt is. Er kan dan nog steeds een recensie gedaan en gewijzigd worden.

Recensies op de Verkoop op Etsy app voor iOS

Kopers die gebruikmaken van de Verkoop op Etsy app voor iOS kunnen een sterrenrecensie plaatsen voor Itemkwaliteit, Verzending en Klantenservice verkoper, naast een algemene recensie.

Op dit moment zijn de scores voor Itemkwaliteit, Verzending en Klantenservice verkoper niet openbaar zichtbaar en zijn deze niet van invloed op de totale sterrenrecensie or de recensiescore van de shop.

Heeft dit artikel je vraag beantwoord of probleem verholpen?

Doe de enquête

Na de datum waarop je bestelling zou moeten arriveren, kun je een recensie plaatsen. Deze datum wordt vermeld op je Aankopen pagina:

Plaats een recensie of meld een probleem op [de datum waarop je bestelling zou moeten arriveren]

Na deze datum heb je 100 dagen om een recensie te plaatsen. Als je de optie voor het wijzigen of plaatsen van een recensie niet ziet, is het daarvoor misschien te laat.

Je kunt je recensie in deze periode van 100 dagen zo vaak als je wilt bewerken.

Als een verkoper op je recensie reageert, kun je je recensie niet wijzigen. Klik op Ik heb nog steeds hulp nodig als je wilt dat we je oorspronkelijke recensie verwijderen.

Je kunt een recensie plaatsen na de dag waarop je bestelling zou moeten arriveren en je hebt na deze datum 100 dagen om een recensie te plaatsen of te wijzigen.

Recensies kunnen niet worden geplaatst of gewijzigd bij een openstaande zaak, maar de periode van 100 dagen loopt door terwijl een zaak loopt.

Als je nadat de zaak is gesloten nog steeds de optie hebt om een recensie achter te laten, kun je een recensie plaatsen of wijzigen over je ontvangen product en/of service.

Er kunnen geen recensies worden geplaatst of gewijzigd over geannuleerde transacties.

Als je technische problemen ondervindt bij het plaatsen van een recensie en je in de recensieperiode bevindt, kun je je browser updaten of een andere webbrowser gebruiken.