Een recensie plaatsen op Etsy

Je kunt een recensie plaatsen via je Aankopen pagina:

Ga naar Aankopen

Een recensie plaatsen:

1. Op Etsy.com of de Etsy app klik je op je Jouw account icoon.
  2. Klik op Aankopen en recensies.
  3. Zoek het item waarvoor je een recensie wilt plaatsen.
  4. Klik op de sterwaardering die je wilt geven naast Plaats een recensie voor dit item.
  5. Voeg minstens vijf woorden tekst toe om het item en/of de service die je hebt ontvangen te beschrijven.
  6. IAls je een vijfsterrenrecensie hebt geplaatst, kun je eventueel een afbeelding uploaden.
  7. Klik op Plaats je recensie

Als je meerdere items in dezelfde shop hebt gekocht, kun je voor ieder item een recensie plaatsen.

Ga naar een sectie:

Het vijfsterrenwaarderingssysteem

Etsy heeft een vijfsterrenwaarderingssysteem (waarbij één het laagste is en vijf het hoogste) voor het beoordelen van je aankopen. Kies het aantal sterren dat het product en je ervaring het beste weerspiegelt en voeg details toe aan het tekstvak. Hoe gedetailleerder je recensie, hoe nuttiger deze is voor andere shoppers op Etsy.

Zodra je recensie is geplaatst, wordt je profielinformatie openbaar getoond onder de recensies van de verkoper.

Kopers die gebruikmaken van de Verkoop op Etsy app voor iOS kunnen een sterrenrecensie plaatsen voor Itemkwaliteit, Verzending en Klantenservice verkoper, naast een algemene recensie.

Op dit moment zijn de scores voor Itemkwaliteit, Verzending en Klantenservice verkoper niet openbaar zichtbaar en zijn deze niet van invloed op de totale sterrenrecensie of de recensiescore van de shop.

Welke items kunnen beoordeeld worden?

Als je Beoordeel dit item niet ziet naast je bestelling in Aankopen en recensies, dan kun je het op dit moment niet beoordelen. Dit zijn de criteria die bepalen wanneer een bestelling beoordeeld kan worden:

• Je kunt alleen bestellingen beoordelen die gerelateerd zijn aan een Etsy account. Als je als gast hebt gekocht in plaats van in te loggen op bij Etsy, kun je de bestelling claimen voor je nieuwe of bestaande Etsy account en een recensie plaatsen.
  • De bestelling moet binnen een recensieperiode van 100 dagen plaatsvinden, gerekend vanaf de geschatte leverdatum van de bestelling. Voor digitale items begint deze periode zodra je je bestanden downloadt. Deze periode wordt niet gepauzeerd als de bestelling een openstaande zaak heeft.
  • Het item moet gekocht zijn op Etsy.com of de Etsy app. Verkoop je een item offline via Square, dan kan de koper geen recensie plaatsen op Etsy.com, maar wel op Square.
  • De bestelling mag geen openstaande zaak hebben. Je kunt een recensie achterlaten zodra de zaak gesloten is.

Houd in gedachten dat een geannuleerde bestelling of transactie in de ogen van Etsy niet heeft bestaan. Het kan echter tot 48 uur duren voor de annulering verwerkt is. Er kan dan nog steeds een recensie gedaan en gewijzigd worden.

Kan ik mijn recensie verwijderen of aanpassen?

Je kunt de sterrenbeoordeling, foto en de tekst zo vaak als je wilt aanpassen tijdens de recensieperiode van 100 dagen.

Er kan geen recensie gedaan of gewijzigd worden als er voor de bestelling een zaak openstaat.

Laat je een recensie van 3 sterren of minder achter en volgt een reactie van de verkoper, dan kun je de recensie niet wijzigen, zelfs niet al de verkoper zijn reactie verwijdert. Laat het ons weten als je wilt dat we je oorspronkelijke recensie verwijderen.

Je recensie op Etsy.com wijzigen:

1. Ga naar Jij en klik vervolgens op Aankopen en recensies
  2. Zoek je bestelling op.
  3. Klik op Wijzig recensie
  4. Wijzig de sterrenbeoordeling en tekst indien nodig.
  5. Als je klaar bent, klik je op Plaats je recensie

Heeft dit artikel je vraag beantwoord of probleem verholpen?

Doe de enquête

Na de datum waarop je bestelling zou moeten arriveren, kun je een recensie plaatsen. Deze datum wordt weergegeven op je Aankopen pagina:

Doe een recensie of rapporteer een probleem op [de datum waarop je bestelling zou moeten aankomen]

Na deze datum heb je 100 dagen om een recensie te plaatsen. Als je de optie voor het wijzigen of plaatsen van een recensie niet ziet, is het daarvoor misschien te laat.

Je kunt je recensie in deze periode van 100 dagen zo vaak als je wilt bewerken.

Als een verkoper op je recensie reageert, kun je je recensie niet wijzigen. Klik op Ik heb nog steeds hulp nodig als je wilt dat we je oorspronkelijke recensie verwijderen.

Je kunt een recensie plaatsen na de dag waarop je bestelling zou moeten arriveren en je hebt na deze datum 100 dagen om een recensie te plaatsen of te wijzigen.

Recensies kunnen niet worden geplaatst of gewijzigd bij een openstaande zaak, maar de periode van 100 dagen loopt door terwijl een zaak loopt.

Als je nadat de zaak is gesloten nog steeds de optie hebt om een recensie achter te laten, kun je een recensie plaatsen of wijzigen over je ontvangen product en/of service.

Er kunnen geen recensies worden geplaatst of gewijzigd over geannuleerde transacties.

Als je technische problemen ondervindt bij het plaatsen van een recensie en je in de recensieperiode bevindt, kun je je browser updaten of een andere webbrowser gebruiken.