Een recensie plaatsen op Etsy

Je kunt een recensie plaatsen via je Aankopen pagina:

Ga naar mijn Aankopen

Een recensie plaatsen:

1. Op Etsy.com of in de Etsy app, klik je op Jij.
  2. Klik op Aankopen en recensies.
  3. Zoek het item waarvoor je een recensie wilt plaatsen.
  4. Klik op de sterwaardering die je wilt geven naast Plaats een recensie voor dit item.
  5. Schrijf je recensie in het tekstvak.
  6. Als je een vijfsterrenrecensie hebt geplaatst, kun je eventueel een afbeelding uploaden.
  7. Klik op Plaats je recensie.

Als je meerdere items in dezelfde shop hebt gekocht, kun je voor ieder item een recensie plaatsen.

Zie je geen optie om een recensie te plaatsen, lees dan waarom dit zo is.

Zo werken recensies op Etsy

Via het recensiesysteem van Etsy kun je je aankopen beoordelen. Je geeft het item een aantal sterren, waarbij één de het laagste is en vijf het hoogste. Recensies helpen andere shoppers op Etsy weloverwogen keuzes te maken bij hun aankopen en dankzij recensies weten verkopers hoe ze het doen.

Als je een recensie plaatst, wordt je profielinformatie openbaar getoond onder de recensies van de verkoper.

Wanneer kan ik een recensie plaatsen?

Je kunt een recensie plaatsen zodra je bestelling als geleverd is gemarkeerd of op de geschatte leverdatum. Vanaf de levering van de bestelling of de geschatte leverdatum heb je 100 dagen om je recensie te plaatsen. Je kunt je recensie in deze periode van 100 dagen zo vaak als je wilt bewerken.

Voor digitale items begint de periode van 100 dagen op het moment dat je het/de bestand(en) downloadt.

Lees meer over wanneer je een recensie kunt plaatsen.

Kan ik een recensie plaatsen voor een Etsy item dat ik via Square heb gekocht?

Je kunt alleen recensies plaatsen voor items die via Etsy verkocht zijn. Verkoop je een item offline via Square, dan kan de koper geen recensie plaatsen op Etsy.com. De koper kan een recensie plaatsen op Square.

Wat gebeurt er als mijn bestelling wordt geannuleerd?

Houd in gedachten dat een geannuleerde bestelling of transactie in de ogen van Etsy niet heeft bestaan. Het kan echter tot 48 uur duren voor de annulering verwerkt is. Er kan dan nog steeds een recensie gedaan en gewijzigd worden.

Je kunt voor een item dat je hebt gekocht een recensie plaatsen via je Aankopen pagina:

Als je de optie voor het plaatsen van een recensie niet ziet, is het misschien te vroeg of te laat om een recensie te plaatsen.