Een probleem met een bestelling rapporteren

Een probleem met een bestelling rapporteren:

1. Meld je aan op Etsy.com of open de Etsy app.
  2. Klik of tik op Jij.
  3. Klik of tik op Aankopen en recensies.
  4. Klik naast de bestelling van jouw keuze op Hulp met bestelling In de Etsy app, tik je op de bestelling van jouw keuze, en tik je daarna onder je bestelling op Hulp met bestelling.
  5. Klik of tik op Stuur een bericht naar de verkoper.
  6. In het tekstvak dat verschijnt, informeer je de verkoper over het probleem.
  7. Klik of tik op de pijl of druk op Enter om het bericht te versturen. De verkoper krijgt een melding van het nieuwe Bericht en kan reageren.

Als je als gast hebt betaald, beantwoord je de e-mail met de factuur om contact op te nemen met de verkoper.

Wie is de verkoper?

Ieder item op Etsy wordt verkocht door een onafhankelijke verkoper. Neem direct contact op met de verkoper als:

• Je je bestelling niet hebt ontvangen
  • Het item niet zoals omschreven is
  • Je een restitutie wilt
  • Je het item wilt retourneren

Iedere verkoper heeft een eigen shopbeleid, lees dit voordat je contact opneemt met een verkoper. Dit omvat o.a. de manier waarop ze omgaan met retourneren, restituties en annuleringen. Als een verkoper geen shopbeleid heeft aangegeven, kijk je in onze Huisregels.

Als je al contact hebt opgenomen met de shop

Als jij en de verkoper hulp van Etsy nodig hebben om tot een oplossing te komen, kun je een zaak openen. We raden je aan om met de verkoper aan een oplossing te werken voordat je een zaak opent.

Voor kopers uit de EU:

Ons Zakensysteem is de meest effectieve en snelste manier om geschillen tussen kopers en verkopers op te lossen. Als je echter ons Zakensysteem niet wilt gebruiken, heb je de optie om in plaats daarvan het EU Online Dispute Resolution platform te gebruiken.

Lees meer over de EU Richtlijn over Consumentenrechten.

Doorzoek je e-mailinbox op een e-mail van transaction@etsy.com en beantwoord dit bericht om contact op te nemen met de verkoper.

Als je de bevestigingse-mail niet kunt vinden, heb je misschien een ander of verkeerd gespeld e-mailadres gebruikt.