Een digitaal item downloaden

Als je een Etsy-account hebt, zie je na je aankoop de link Bekijk je bestanden, die je naar de Downloads-pagina brengt. Hier kun je alle bestanden van je bestelling downloaden.

Downloads zijn beschikbaar zodra je betaling bevestigd is. Als je met PayPal of een creditcard op Etsy betaald hebt, kan de bevestiging een paar minuten duren.

Naast de transactienotificatie van Etsy en eventueel PayPal krijg je ook een aparte downloadnotificatie.

Als je niet zeker weet of je een digitaal item hebt gekocht, kun je altijd teruggaan naar de listingpagina. Is het een digitale download, dan zie je de melding "Directe Download" op de afbeeldingen voor het item op de listingpagina.

Momenteel kun je een digitale aankoop niet via de Etsy app downloaden. Om een digitaal bestand te downloaden, moet je inloggen op Etsy via een mobiele browser of desktop computer.

Ik heb een digitaal item gekocht, maar ik heb geen Etsy account.

Heb je als gast betaald, dan vind je de link om je aankoop te downloaden op de factuur die je na je aankoop per e-mail hebt ontvangen.

Ik kan mijn downloadnotificatie niet vinden.

Controleer eerst je spam/junk folder. Gebruik je Gmail? Controleer dan ook de tabs Sociaal en Reclame. Kun je deze nog steeds niet vinden? Voeg dan transaction@etsy.com aan je adresboek of safe list toe.

Je kunt met de aanwijzingen hieronder ook bij je bestand komen.

Kan ik via mijn account bij mijn digitale aankopen komen?

Ja! Daarvoor ga je naar Jouw account > Aankopen en Recensies, en zoek je de bestelling op.

Klik rechts van je bestelling op Download bestanden. Dit brengt je naar de downloadpagina, waar je alle bestanden van je bestelling kunt vinden.

Er zit meestal geen limiet aan het aantal keren dat je een bestand kunt downloaden. In de meeste gevallen kun je het bestand altijd via je aankopenpagina terugvinden, mits de transactie niet geannuleerd of verwijderd is.

Als je betaling nog verwerkt wordt, is de Download bestanden-knop nog grijs.

Het lukt niet om mijn bestanden te downloaden.

Als er niets gebeurt wanneer je op de downloadlinks klikt is er mogelijk een probleem met je webbrowser. Zet alle niet-standaard toevoegingen en toolbars die je geïnstalleerd hebt uit, en probeer het nog eens.

Als je computer zegt dat het bestand

beschadigd is, moet je dit verwijderen en opnieuw downloaden. Kun je het bestand nu nog steeds niet openen? Neem dan via Etsy Berichten contact op met de verkoper.

Als je computer het bestand niet kan openen is het mogelijk dat je het juiste programma niet op je computer hebt staan. Vraag dan via Etsy Berichten aan de verkoper welk programma je nodig hebt.

Mocht het probleem blijven bestaan, dan neem je contact op met Etsy Support. Om contact met ons op te nemen klik je op de link onder aan deze pagina.

Ik heb een digitaal bestand gekocht maar deze opties zijn voor mijn bestelling niet beschikbaar.

Als je op je aankopenpagina geen downloadlink kunt vinden, is het mogelijk dat de verkoper het bestand via e-mail aanlevert en de listing voor een "fysiek item" was.

Neem voor verdere hulp via Etsy Berichten contact op met de verkoper.