Een digitaal item downloaden

Snel antwoord

Digitale items die je hebt gekocht kunnen worden bekeken en gedownload via de sectie Aankopen en recensies van je Etsy account.

Als je vragen hebt over een item of bestelling kan je verkoper je het beste helpen.

Contact opnemen met verkoper

Downloads zijn beschikbaar zodra je betaling bevestigd is. Als je op Etsy hebt betaald met PayPal of een creditcard, kan het een paar minuten duren voordat de downloadlink naar je wordt verstuurd.

Naast de transactienotificatie van Etsy en eventueel PayPal krijg je ook een aparte downloadnotificatie.

Momenteel kun je een digitale aankoop niet via de Etsy app downloaden. Om een digitaal bestand te downloaden, moet je inloggen op Etsy via een mobiele browser of desktop computer.

Ik kan de e-mail met mijn downloadnotificatie niet vinden

Controleer eerst je spam/junk folder. Gebruik je Gmail? Controleer dan ook de tabs Sociaal en Reclame. Kun je deze nog steeds niet vinden? Voeg dan transaction@etsy.com aan je adresboek of safe list toe om deze e-mails in de toekomst beter te kunnen vinden.

Nu krijg je nog steeds toegang tot je digitale aankopen in je account.

Waar kan ik mijn digitale aankopen in mijn account vinden?

Toegang tot je digitale bestanden via je account:

1. Meld je aan op Etsy.com en ga naar Je account.
  2. Ga naar Aankopen en recensies.
  3. Naast de bestelling, selecteer je Bestanden downloaden. Dit brengt je naar de downloadpagina, waar je alle bestanden van je bestelling kunt vinden.

Je kunt ook teruggaan naar de listingpagina van het item, waar je de melding “Directe download op de afbeeldingen van het item ziet.

Er zit meestal geen limiet aan het aantal keren dat je een bestand kunt downloaden. In de meeste gevallen kun je het bestand altijd via je aankopenpagina terugvinden, mits de transactie niet geannuleerd of verwijderd is.

Als je betaling nog verwerkt wordt, is de Download bestanden-knop nog grijs.

Ik heb een digitaal item gekocht, maar ik heb geen Etsy account.

Heb je als gast betaald, dan vind je de link om je aankoop te downloaden op de factuur die je na je aankoop per e-mail hebt ontvangen.

Het lukt niet om mijn bestanden te downloaden.

Als er niets gebeurt wanneer je op de downloadlinks klikt, is er mogelijk een probleem met je webbrowser. Zet alle niet-standaard add-ons waaronder ad blockers en toolbars die je geïnstalleerd hebt uit, en probeer het nog eens.

Als je computer zegt dat het bestand beschadigd is, moet je dit verwijderen en opnieuw downloaden. Kun je het bestand nu nog steeds niet openen? Neem dan via Etsy Berichten contact op met de verkoper.

Het soort bestand dat je gaat downloaden word getoond onder de sectie Highlights van een digitale listing. Als je computer het bestand niet kan openen, is het mogelijk dat je het juiste programma niet op je computer hebt staan.

Mocht het probleem blijven bestaan, scroll dan omlaag en neem contact op met Etsy Support.

Ik heb een digitaal bestand gekocht maar deze opties zijn voor mijn bestelling niet beschikbaar.

Als je op je aankopenpagina geen downloadlink kunt vinden, is het mogelijk dat de verkoper het bestand via e-mail aanlevert en de listing voor een "fysiek item" was.

Neem voor verdere hulp via Etsy Berichten contact op met de verkoper.

Ik heb een custom digitaal item gekocht, maar mijn download nog niet ontvangen

Custom digitale items worden op bestelling gemaakt en de levertijd is afhankelijk van de verkoper. Stem via Etsy Berichten met de verkoper de levertijd van je bestelling af.

Voor digitale listings is jet voor verkopers verplicht om een bestand voor directe download te uploaden. Voor custom digitale items, is dit een tijdelijk placeholderbestand en niet je voltooide bestelling. Zodra het werk voor je custom digitale item klaar is, kan je verkoper dit via e-mail of een andere overeengekomen methode verzenden.