Contact met een shop opnemen

Snel antwoord

Als je al een aankoop hebt gedaan, kun je contact opnemen met de verkoper via je Aankopen en recensies pagina.

Contact opnemen met verkoper

Als je vóór aankoop vragen hebt over een item, kun je via de listingpagina contact opnemen met de verkoper.

Als je contact wilt opnemen met een verkoper over een item op Etsy of je bestelling wilt bespreken, kun je direct contact opnemen met de verkoper.

Wie zijn verkopers?

Iedere shop op Etsy is onafhankelijk. Shopeigenaren (of “verkopers”) zijn onafhankelijke micro-ondernemingen die hun eigen voorraad produceren of samenstellen en hun eigen bestellingen beheren.

Contact opnemen met een verkoper via Berichten is de beste manier om informatie te krijgen over een item, of na je aankoop, eventuele problemen die je met je bestelling had op te lossen. Iedere verkoper op Etsy beheert zijn of haar eigen bestellingen en neemt besluiten over annuleringen, restituties en retouren. Lees meer over het krijgen van hulp met je bestelling.

Zo kun je direct contact opnemen met de verkoper:

1. Op een listingpagina klik je op Stuur een bericht naar de verkoper onder de listingtitel.
  2. Als je nog niet bent ingelogd op je Etsy account, word je gevraagd je aan te melden.
  3. Typ je vraag in het tekstvak.
  4. Na het Verzenden van je bericht, wordt de verkoper op de hoogte gesteld en kan reageren.

Een vraag stellen over een item in de Etsy app:

1. Tik op Contact op een homepage van een shop.
  2. Als je nog niet bent ingelogd op je Etsy account, word je gevraagd je aan te melden.
  3. Typ je vraag in het tekstvak.
  4. Na het Verzenden van je bericht, wordt de verkoper op de hoogte gesteld en kan reageren.

1. Meld je aan op Etsy.com en ga naar Je account. Meld je aan in de Etsy-app en ga naar Jij.
  2. Ga naar Aankopen en Recensies.
  3. Selecteer Hulp met je bestelling naast de bestelling van jouw keuze. In de Etsy app, tik je op de bestelling van jouw keuze, en selecteer je daarna Hulp met bestelling onder je bestelling.
  4. Selecteer Stuur een bericht naar de verkoper.
  5. In het tekstvak dat verschijnt, laat je de verkoper weten dat je een item wilt retourneren of ruilen.
  6. Selecteer de pijl of druk op Enter om het bericht te versturen. De verkoper krijgt een melding van het nieuwe Bericht en kan reageren.

De verkoper kon me niet helpen

Als de verkoper je niet kan helpen, is je volgende stap het openen van een zaak over je bestelling. Kies je bestelling en selecteer daarna onder aan de pagina Een zaak openen. Lees meer over zaken op Etsy.

Ik heb betaald als gast

Als je als gast hebt afgerekend, kun je je bestelling claimen om hulp te krijgen.

1. Open de inbox van je e-mail.
  2. Zoek de e-mailbevestiging die je hebt ontvangen bij het plaatsen van je bestelling. Deze e-mail is verzonden door transaction@etsy.com.
  3. Selecteer Bekijk je bestelling.
  4. Volg de stappen om in te loggen op je Etsy account of om er een aan te maken. Het account dat je aan je gastbestelling koppelt, moet hetzelfde e-mailadres hebben als het adres dat je hebt gebruikt voor je gastbestelling. Je bestelling wordt automatisch aan je Etsy account gekoppeld.
  5. Zodra je je bestelling hebt geclaimd, kun je de bestelling kiezen en voor contact opnemen met de verkoper voor hulp.

Ik ondervind problemen met het claimen van mijn bestelling

Als je problemen ondervindt met het claimen van een bestelling, kan het zijn dat je je bestelling hebt geplaatst met een e-mailadres dat niet meer toegankelijk is voor jou. Lees wat je moet doen om dit probleem op te lossen.

Ik heb nog steeds hulp nodig

Als je de verkoper een bericht hebt gestuurd, een zaak hebt geopend, en niet de benodigde hulp hebt ontvangen, selecteer je Neem contact op met support onder aan deze pagina en helpen we je graag.

Als je hulp nodig hebt met of vragen hebt over een bestelling, kun je contact opnemen met de verkoper voor hulp:

Contact opnemen met verkoper

Problemen met je bestelling kan de verkoper het beste oplossen. Iedere verkoper op Etsy beheert zijn of haar eigen bestellingen en neemt besluiten over annuleringen, restituties en retouren. Lees meer over het krijgen van hulp met je bestelling.

Als de verkoper je niet kan helpen, kun je een zaak openen. Kies je bestelling, en selecteer daarna onder aan de pagina Een zaak openen. Lees meer over zaken op Etsy.

Zie je geen mogelijkheid om een zaak te openen, dan kan het zijn dat het nog te vroeg is om dat te kunnen doen.

Als je als gast hebt afgerekend, kun je je bestelling claimen om hulp te krijgen. Een bestelling claimen die je als gast hebt betaald:

1. Open de inbox van je e-mail.
  2. Zoek de e-mailbevestiging die je hebt ontvangen bij het plaatsen van je bestelling. Deze e-mail is verzonden door transaction@etsy.com.
  3. Selecteer Bekijk je bestelling.
  4. Volg de stappen om in te loggen op je Etsy account of om er een aan te maken. Het account dat je aan je gastbestelling koppelt, moet hetzelfde e-mailadres hebben als het adres dat je hebt gebruikt voor je gastbestelling. Je bestelling wordt automatisch aan je Etsy account gekoppeld.
  5. Zodra je je bestelling hebt geclaimd, kun je de bestelling kiezen en voor contact opnemen met de verkoper voor hulp.

Ik ondervind problemen met het claimen van mijn bestelling

Klik op Ik heb nog steeds hulp nodig en een supportmedewerker kan je van dienst zijn.

Als je een zaak hebt geopend en de verkoper deze niet binnen drie dagen heeft opgelost, moet je je zaak escaleren zodat Etsy kan bemiddelen. In het logboek van je zaak, selecteer je de zaak en daarna Escaleren

De status van je zaak kun je terugvinden in het logboek van de zaak. Om informatie aan je zaak toe te voegen, plaats je een opmerking bij de zaak.

De verkoper heeft drie dagen de tijd om je zaak op te lossen. De meeste verkopers antwoorden binnen deze drie dagen en verkopers kunnen de meeste problemen met een bestelling oplossen. Als een verkoper de zaak niet binnen drie dagen heeft opgelost, kun je de zaak escaleren.

Lees voor meer informatie ons Zakenbeleid.

Wat gebeurt er nadat ik een zaak heb geëscaleerd?

Zodra de zaak geëscaleerd is, zal een specialist van Etsy bemiddelen om tot een oplossing te komen. Etsy’s Zakenteam is speciaal getraind op de bemiddeling van geschillen en de begeleiding van kopers en verkopers om tot een oplossing te komen.

Om je op de beste manier te kunnen helpen, moet alle informatie over de zaak in het logboek van de zaak bijgehouden worden.

Als je zaak is gesloten, heeft de verkoper het bewijs geleverd dat je bestelling is verzonden of is er een restitutie gedaan voor je bestelling.

Is de zaak echter gesloten, maar is je probleem niet opgelost, dan is een van deze situaties misschien van toepassing:

• Je hebt maar een deel van je bestelling ontvangen
  • Je hebt de bestelling teruggestuurd, maar geen restitutie of vervangend item ontvangen
  • De bestelling is niet op tijd aangekomen
  • Mijn pakket is teruggestuurd naar de verkoper

In de meeste van deze gevallen kan de verkoper je helpen. Je kunt contact opnemen met de verkoper voor verdere hulp.

Als de verkoper niet kan helpen, kunnen we de zaak misschien heropenen en ons Case Mediation team deze situaties verder laten onderzoeken. Klik op Ik heb nog steeds hulp nodig en voeg je zaaknummer toe om je verzoek in te dienen.

Als je een e-mail van Etsy hebt ontvangen dat een Etsy bestelling nog wordt verwerkt, betekent dit dat je aankoop wordt gescreend door Etsy's externe partner. Alle Etsy Payments bestellingen worden gescreend ter bescherming tegen mogelijke fraude en om te garanderen dat de bestellingen legitiem zijn.

De meeste bestellingen worden binnen 72 uur verwerkt. Je ontvangt een bevestigingse-mail als de beoordeling klaar is.