Contact met een shop opnemen

Je kunt via je Aankopen pagina contact opnemen met een shop:

Ga naar mijn Aankopen

Contact opnemen met een shop over een bestelling op Etsy.com:

1. Meld je aan op Etsy.com of open de Etsy app.
  2. Klik of tik op Jouw account.
  3. Klik of tik op Aankopen en recensies.
  4. Klik naast de bestelling van jouw keuze op Hulp met bestelling. In de Etsy app, tik je op de bestelling van jouw keuze, en tik je daarna onder je bestelling op Hulp met bestelling.
  5. Klik of tik op Stuur een bericht naar de verkoper.
  6. In het tekstvak dat verschijnt, typ je je bericht aan de verkoper.
  7. Klik of tik op de pijl of druk op Enter om het bericht te versturen. De verkoper krijgt een melding van het nieuwe Bericht en kan reageren.

Als je als gast hebt besteld

Als je als gast hebt besteld, kun je op de e-mail reageren die je na het plaatsen van je bestelling hebt ontvangen. Zoek in je inbox naar transactions@etsy.com om je factuurmail te vinden.

Een probleem met een bestelling rapporteren

Als je problemen ondervindt met je bestelling — de bestelling is niet geleverd of is anders dan omschreven — dan kun je overwegen om een zaak te openen.Lees meer over Etsy's zakensysteem.

Contact opnemen met een shop voordat je een aankoop doet

Een vraag stellen over een item op Etsy.com:

1. Op een listingpagina klik je op Stuur een bericht naar de verkoper onder de listingtitel.
  2. Als je nog niet bent ingelogd op je Etsy account, word je gevraagd je aan te melden.
  3. Typ je vraag in het tekstvak.
  4. Klik op Verstuur. De verkoper krijgt een melding van het nieuwe Bericht en kan reageren.

Een vraag stellen over een item in de Etsy app:

1. Tik op Contact op een homepage van een shop.
  2. Als je nog niet bent ingelogd op je Etsy account, word je gevraagd je aan te melden.
  3. Typ je vraag in het tekstvak.
  4. Tik op Verstuur. De verkoper krijgt een melding van het nieuwe Bericht en kan reageren.

Verkopers kunnen je helpen met:

• Gegevens over het item, zoals maat, kleur en materialen.
  • Gegevens over verzending, zoals wanneer een item verzonden wordt.
  • Retour- en ruilingenbeleid, omdat alle verkopers hun eigen beleid bepalen.

Wie zijn verkopers?

Iedere shop op Etsy is onafhankelijk. Shopeigenaren (of “verkopers”) zijn onafhankelijke micro-ondernemingen die hun eigen voorraad produceren of samenstellen en hun eigen bestellingen beheren. Heb je vragen over een item waarin je interesse hebt of over een recente aankoop, dan is de verkoper je eerste aanspreekpunt.

De verkoper kan je met de meeste vragen of problemen met betrekking tot je bestelling helpen. Klik op Kies je bestelling en selecteer de bestelling waarmee je hulp nodig hebt. Klik op Stuur een bericht naar de verkoper voor hulp van de verkoper.

Als je hulp nodig hebt met een cadeaubon die je hebt gekocht, staan wij voor je klaar.

Als je een bestelling wilt annuleren, moet je direct contact opnemen met de verkoper. Iedere verkoper beheert zijn eigen annuleringen en restituties.

Om een verkoper te verzoeken om een bestelling te annuleren, kies je de bestelling die je wilt annuleren. Klik op Bekijk retourenbeleid van de shop voor informatie over het annuleringsbeleid van de shop. Als de verkoper annuleringen accepteert of als je de opties voor het annuleren van je bestelling wilt bespreken, klik je op Stuur een bericht naar de verkoper

De koper beslist zelf of je annuleringsverzoek al dan niet wordt geaccepteerd. Etsy kan een bestelling niet namens een verkoper annuleren.

Mijn bestelling wordt nog verwerkt

Etsy screent en beoordeelt alle Etsy Payments bestellingen om te waarborgen dat de bestelling legitiem is. Zodra je een e-mail ontvangt dat de bestelling is beoordeeld, kan de verkoper een bestelling annuleren. Etsy kan een bestelling niet namens een verkoper annuleren.

Verkopers die mondkapjes verkopen ervaren nu veel vraag. Vergeet niet dat Etsy verkopers kleine ondernemingen zijn die hard werken om hun bestellingen zo snel mogelijk af te ronden.

Als je een mondkapje hebt besteld en de verkoper niet gereageerd heeft, geef je hem of haar een paar dagen de tijd om je van dienst te zijn.

Als Etsy of de verkoper een restitutie heeft gedaan voor je bestelling, ga je naar je Aankopen en Recensies pagina en klik je op Bekijk factuur om te bevestigen dat je bestelling is gerestitueerd.

Als je nog steeds problemen ondervindt en de verkoper niet heeft gereageerd, of andere vragen hebt over je bestelling, klik je op Ik heb nog steeds hulp nodig en helpen we je graag verder.