Contact met een shop opnemen

Kies je bestelling om contact op te nemen met de shop:

Kies je bestelling

Contact opnemen met een bestelling op Etsy.com:

1. Log in op Etsy.com of open de Etsy app.
  2. Klik of tik op het Jouw account icoon.
  3. Klik of tik op Aankopen en recensies.
  4. Klik naast de bestelling van jouw keuze op Hulp met bestelling. In de Etsy app, tik je op de bestelling van jouw keuze, en tik je daarna onder je bestelling op Hulp met bestelling.
  5. Klik of tik op Stuur een bericht naar de verkoper.
  6. In het tekstvak dat verschijnt, typ je je bericht aan de verkoper.
  7. Klik of tik op de pijl of druk op Enter om het bericht te versturen. De verkoper krijgt een melding van het nieuwe Bericht en kan reageren.

Als je als gast hebt besteld

Als je als gast hebt besteld, kun je op de e-mail reageren die je na het plaatsen van je bestelling hebt ontvangen. Zoek in je inbox naar transactions@etsy.com om je factuurmail te vinden.

Problemen met een bestelling melden

Als je problemen ondervindt met je bestelling — de bestelling is niet geleverd of is anders dan omschreven — dan kun je overwegen om een zaak te openen.Lees meer over Etsy's zakensysteem.

Contact opnemen met een shop voordat je een aankoop doet

Een vraag stellen over een item op Etsy.com:

1. Op een listingpagina klik je op Bericht aan verkoper onder de listingtitel.
  2. Als je nog niet bent ingelogd op je Etsy account, word je gevraagd je aan te melden.
  3. Typ je vraag in het tekstvak.
  4. Klik op Verstuur. De verkoper krijgt een melding van het nieuwe Bericht en kan reageren.

Een vraag stellen over een item in de Etsy app:

1. Tik op Contact op een homepage van een shop.
  2. Als je nog niet bent ingelogd op je Etsy account, word je gevraagd je aan te melden.
  3. Typ je vraag in het tekstvak.
  4. Tik op Verstuur. De verkoper krijgt een melding van het nieuwe Bericht en kan reageren.

Verkopers kunnen je helpen met:

• Gegevens over het item, zoals maat, kleur en materialen.
  • Gegevens over verzending, zoals wanneer een item verzonden wordt.
  • Retour- en ruilingenbeleid, omdat alle verkopers hun eigen beleid bepalen.

Wie zijn verkopers?

Iedere shop op Etsy is onafhankelijk. Shopeigenaren (of “verkopers”) zijn onafhankelijke micro-ondernemingen die hun eigen voorraad produceren of samenstellen en hun eigen bestellingen beheren. Heb je vragen over een item waarin je interesse hebt of over een recente aankoop, dan is de verkoper je eerste aanspreekpunt.

Als je vragen hebt over de verzenddatum van de bestelling of andere problemen met je bestelling, dan neem je contact op met de verkoper.

De verkoper kan je met de meeste vragen of problemen met betrekking tot je bestelling helpen. Klik op Kies je bestelling en selecteer de bestelling waarmee je hulp nodig hebt. Klik op Stuur een bericht naar de verkoper voor hulp van de verkoper.

Om de status van je bestelling te volgen, ga je naar je Aankopen en recensies pagina en zoek je de bestelling op. Je ziet de verzendstatus rechts naast je bestelling:

• Niet verzonden: De verkoper heeft de bestelling nog niet verzonden of de bestelling niet geüpdatet op Etsy.
  • Verzonden: De verkoper heeft de bestelling als verzonden gemarkeerd.
  • Onderweg: De verkoper heeft een trackingnummer toegevoegd en het pakket heeft de verzendlocatie verlaten.
  • Volg pakket: Als de verkoper een trackingnummer heeft toegevoegd, zie je Volg pakket. Klik op Volg pakket voor meer trackingupdates.

Als je bestelling nog Niet is verzonden, kun je mogelijk een zaak openen.

Als je bestelling nog niet gearriveerd is, bekijk je eerst of je bestelling trackinggegevens heeft. Als de bestelling op de geschatte leverdatum niet gearriveerd is, kun je een zaak openen.

Een zaak is een formele manier om een klacht over een shop in te dienen. Je kunt ná de geschatte leverdatum van je bestelling een zaak openen.

Om een zaak te starten, klik je op Kies je bestelling en selecteer je de bestelling. Klik onder aan de pagina op Een zaak openen.

Zie je geen mogelijkheid om een zaak te openen, dan kan het zijn dat het nog te vroeg is om dat te kunnen doen.

Als je jouw bestelling ontvangen hebt, maar het ontvangen item of de items zijn significant anders dan hoe ze op Etsy beschreven staan, of als er items in je pakket ontbreken, kun je een zaak openen.

Een zaak is een formele manier om een klacht over een shop in te dienen. Je kunt ná de geschatte leverdatum van je bestelling een zaak openen.

Om een zaak te starten, klik je op Kies je bestelling en selecteer je de bestelling. Klik onder aan de pagina op Een zaak openen.

Zie je geen mogelijkheid om een zaak te openen, dan kan het zijn dat het nog te vroeg is om dat te kunnen doen.

Als je een e-mail van Etsy hebt ontvangen waarin wordt vermeld dat je betaling nog steeds wordt verwerkt of als je bestelling als “betalingsverwerking,” wordt getoond, dan betekent dit dat Etsy de transactie beoordeelt.

Etsy screent en beoordeelt alle Etsy Payments bestellingen om te waarborgen dat de transactie legitiem is. De meeste bestellingen worden binnen 72 uur verwerkt. Soms heeft ons team echter meer tijd nodig voor de beoordeling. Dit evaluatieproces beschermt jou en andere kopers en verkopers op Etsy tegen mogelijke fraude.

We proberen je bestelling zo snel mogelijk te beoordelen. Zodra de betaling volledig verwerkt is, krijgen jij en de verkoper per e-mail een bevestiging.