Een zaak openen op Etsy

Je kunt via je Aankopen pagina een zaak openen:

Go to Purchases

Een zaak openen op Etsy:

1. Op Etsy.com, klik je op Jij.
  2. Klik op Aankopen en recensies.
  3. Kies Ik heb dit item niet ontvangen of Item is niet als omschreven naast de bestelling waarmee je een probleem hebt. Zie je deze opties niet, dan is het te vroeg of te laat om een zaak in te dienen. Neem bij andere problemen met je bestelling direct contact op met de verkoper.
  4. Selecteer de gewenste oplossing voor deze zaak.
  5. Voeg details over de zaak toe aan het tekstvak.
  6. klik op Versturen.

Voordat je een zaak opent op Etsy, kun je direct contact opnemen met de verkoper en het Shopbeleid doornemen. Verkopers beheren hun eigen voorraad, bestellingen en beleid en kunnen je helpen met de meeste problemen die je met je bestelling hebt.

Als je geen Etsy account hebt

Je moet een Etsy account hebben om een zaak te kunnen openen. Wil je een zaak openen als je als gast hebt besteld, maak dan een Etsy account aan en koppel je bestelling, vervolgens open je een zaak.

Ga naar een sectie:

Waarvoor kan ik een zaak openen?

Er zijn twee soorten zaken die je kunt openen:

• Een Niet geleverd-zaak: Je plaatst een bestelling en betaalt, maar ontvangt het item niet.
  • Een Niet als omschreven-zaak: Het item dat je ontvangt wijkt aanzienlijk af van de listingomschrijving en foto's van de verkoper of je hebt niet alle items die je hebt besteld ontvangen.

Neem direct contact op met de verkoper bij andere problemen met je bestelling.

Lees meer over transacties die in aanmerking komen voor een zaak.

Ik heb geen optie om een zaak bij Etsy te openen

ls je geen opties ziet voor het openen van een zaak op je pagina met Aankopen, is het misschien te vroeg of te laat om een zaak in te dienen, of heb je misschien als gast besteld.

Lees meer over het openen van een zaak.

Je kunt op ieder gewenst moment een probleem aan de verkoper melden.

Wat gebeurt er nadat ik een zaak heb geopend?

Nadat je een zaak hebt geopend, heeft de verkoper drie dagen de tijd om het probleem op te lossen. Als je na drie dagen hulp van Etsy nodig hebt, kun je de zaak doorsturen. Etsy kan alleen bemiddelen als een zaak is doorgestuurd.

Etsy behoudt zich het recht voor om in bepaalde omstandigheden een zaak in een vroegtijdig stadium ter beoordeling door te sturen. Voorbeelden hiervan zijn: inactiviteit van de verkoper, intimidatie, weigering van diensten, zaakmanipulatie en ondermijning van de integriteit van het zakensysteem.

Een zaak naar Etsy doorsturen

Als jij en de verkoper niet binnen drie dagen tot een oplossing kunnen komen, kun je je zaak doorsturen naar Etsy.

Een zaak naar Etsy doorsturen:

1. Op Etsy.com, klik je op Jij.
  2. Klik op Aankopen en recensies.
  3. Klik op Zaken.
  4. Klik op de zaak die je wilt doorsturen.
  5. Klik op Escaleer.

Ons team bekijkt je zaak voordat ze een definitieve beslissing nemen.

Hoe bemiddelt Etsy in een zaak?

Alle bemiddeling door Etsy vindt plaats in het logboek van de zaak. We werken samen met jou en de verkoper om ervoor te zorgen dat we over alle informatie beschikken om een beslissing te nemen.

Om je zaak zo snel mogelijk op te kunnen lossen, moet je alle informatie verstrekken waarom Etsy vraagt. Dat zijn bijvoorbeeld foto's, afmetingen van ontvangen items, facturen, evaluaties van derden of andere informatie die we nodig hebben om een zaak te kunnen oplossen.

Als Etsy een uiteindelijke beslissing neemt, moeten zowel de koper als de verkoper zich hieraan houden.

Hoe lang duurt een zaak?

Er is geen vaste termijn voor zaken. Eenvoudige zaken worden vaak automatisch opgelost, terwijl complexe zaken meerdere weken kunnen duren. We willen je helpen om je zaak zo snel mogelijk op te lossen.

Escaleer je zaak als deze inmiddels drie dagen openstaat. Dit kan het bemiddelingsproces van de zaak versnellen.

Een zaak afsluiten

Als je tevreden bent over de oplossing van je zaak, kun je deze afsluiten.

Een zaak afsluiten:

1. Op Etsy.com, klik je op Jij.
  2. Klik op Aankopen en recensies.
  3. Klik op Zaken.
  4. Selecteer de zaak die je wilt afsluiten
  5. .
  6. Klik op Sluiten.

Een zaak wordt gesloten als:

• De koper de zaak sluit.
  • De verkoper een volledige restitutie doet of een restitutie zoals aangegeven in het beleid van de shop.
  • Het item/de items is/zijn geleverd bij een niet geleverd-zaak.
  • De verkoper een verzendbewijs overlegt bij een niet geleverd-zaak.
  • De transactie in aanmerking komt voor het Verkopersbeschermingsbeleid.

We raden je aan je zaak open te houden tot deze helemaal opgelost is.

Zo werken restituties

Etsy kan uit naam van de verkoper, en vanaf de betaalrekening van de shop van de verkoper, een restitutie aan de koper uitbetalen om een geschil op te lossen als:

• De transactie is afgerekend via Etsy Payments, Etsy’s betaalsysteem.
  • De verkoper niet in aanmerking komt voor Verkopersbescherming.

Etsy bepaalt dat een item niet als omschreven is. Dan zal de verkoper een restitutie moeten uitbetalen voor de oorspronkelijke verzendkosten, en de kosten van het retourneren, naast de kosten van het item.

Heb je betaald via PayPal, dan moet je misschien via PayPal een restitutie vragen.

Externe betalingsverwerkers hanteren verschillende soorten beleid. Lees het beleid van de betalingsverwerker die jij hebt gebruikt.