Een zaak openen op Etsy

Een zaak openen op Etsy:

1. Meld je aan op Etsy.com of open de Etsy app.
  2. Klik of tik op Jouw account.
  3. Klik of tik op Aankopen en recensies.
  4. Klik naast de bestelling van jouw keuze op Hulp met bestelling. In de Etsy app, tik je op de bestelling van jouw keuze, en tik je daarna onder je bestelling op Hulp met bestelling.
  5. Klik op tik op Nog steeds hulp nodig?
  6. Klik of tik op Ja, ik wil een zaak openen.
  7. Kies de reden waarom je een zaak wilt openen en klik of tik op Volgende.
  8. Verstrek de ondersteunende details voor je zaak.
  9. klik of tik op Versturen.

Voordat je een zaak opent op Etsy, kun je direct contact opnemen met de verkoper en het Shopbeleid doornemen. Verkopers beheren hun eigen voorraad, bestellingen en beleid en kunnen je helpen met de meeste problemen die je met je bestelling hebt.

Ik heb geen Etsy account

Je moet een Etsy account hebben om een zaak te kunnen openen. Wil je een zaak openen als je als gast hebt besteld, maak dan een Etsy account aan en koppel je bestelling, vervolgens open je een zaak.

Ga naar een sectie:

Waarvoor kan ik een zaak openen?

Er zijn twee soorten zaken die je kunt openen:

• Een Niet geleverd-zaak: Je plaatst een bestelling en betaalt, maar ontvangt het item niet.
  • Een Niet als omschreven-zaak: Het item dat je ontvangt wijkt aanzienlijk af van de listingomschrijving en foto's van de verkoper of je hebt niet alle items die je hebt besteld ontvangen.

Neem direct contact op met de verkoper bij andere problemen met je bestelling.

Lees meer over transacties die in aanmerking komen voor een zaak.

Ik heb geen optie om een zaak bij Etsy te openen

Als je de optie voor het open van een zaak niet ziet, kun je in plaats daarvan informatie zien dat het te vroeg of te laat is om een zaak te openen. Ook kan het zijn dat je als gast besteld hebt.

Lees meer over de termijn voor het openen van een zaak.

Je kunt op ieder gewenst moment een probleem aan de verkoper melden.

Wat gebeurt er nadat ik een zaak heb geopend?

Nadat je een zaak hebt geopend, heeft de verkoper drie dagen de tijd om het probleem op te lossen. Als je na drie dagen hulp van Etsy nodig hebt, kun je de zaak doorsturen. Etsy kan alleen bemiddelen als een zaak is doorgestuurd.

Etsy behoudt zich het recht voor om in bepaalde omstandigheden een zaak in een vroegtijdig stadium ter beoordeling door te sturen. Voorbeelden hiervan zijn: inactiviteit van de verkoper, intimidatie, weigering van diensten, zaakmanipulatie en ondermijning van de integriteit van het zakensysteem.

Een zaak naar Etsy doorsturen

Als jij en de verkoper niet binnen drie dagen tot een oplossing kunnen komen, kun je je zaak doorsturen naar Etsy.

Een zaak naar Etsy doorsturen:

1. Op Etsy.com, klik je op Jouw account.
  2. Klik op Aankopen en recensies.
  3. Klik naast de bestelling van jouw keuze op  Bekijk zaak.
  4. Klik op de zaak die je wilt doorsturen.
  5. Klik op Escaleer.

Ons team bekijkt je zaak voordat ze een definitieve beslissing nemen.

Hoe bemiddelt Etsy in een zaak?

Alle bemiddeling door Etsy vindt plaats in het logboek van de zaak. We werken samen met jou en de verkoper om ervoor te zorgen dat we over alle informatie beschikken om een beslissing te nemen.

Om je zaak zo snel mogelijk op te kunnen lossen, moet je alle informatie verstrekken waarom Etsy vraagt. Dat zijn bijvoorbeeld foto's, afmetingen van ontvangen items, facturen, evaluaties van derden of andere informatie die we nodig hebben om een zaak te kunnen oplossen.

Als Etsy een uiteindelijke beslissing neemt, moeten zowel de koper als de verkoper zich hieraan houden.

Hoe lang duurt een zaak?

Er is geen vaste termijn voor zaken. Eenvoudige zaken worden vaak automatisch opgelost, terwijl complexe zaken meerdere weken kunnen duren. We willen je helpen om je zaak zo snel mogelijk op te lossen.

Escaleer je zaak als deze inmiddels drie dagen openstaat. Dit kan het bemiddelingsproces van de zaak versnellen.

Een zaak afsluiten

Als je tevreden bent over de oplossing van je zaak, kun je deze afsluiten.

Een zaak afsluiten:

1. Op Etsy.com, klik je op Jouw account.
  2. Klik op Aankopen en recensies.
  3. Klik naast de bestelling van jouw keuze op  Bekijk zaak.
  4. Selecteer de zaak die je wilt afsluiten
  5. .
  6. Klik op Sluiten.

Een zaak wordt gesloten als:

• De koper de zaak sluit.
  • De verkoper een volledige restitutie doet of een restitutie zoals aangegeven in het beleid van de shop.
  • Het item/de items is/zijn geleverd bij een niet geleverd-zaak.
  • De verkoper een verzendbewijs overlegt bij een niet geleverd-zaak.
  • De transactie in aanmerking komt voor het Verkopersbeschermingsbeleid.

We raden je aan je zaak open te houden tot deze helemaal opgelost is.

Zo werken restituties

Etsy kan uit naam van de verkoper, en vanaf de betaalrekening van de shop van de verkoper, een restitutie aan de koper uitbetalen om een geschil op te lossen als:

• De transactie is afgerekend via Etsy Payments, Etsy’s betaalsysteem.
  • De verkoper komt niet in aanmerking voor Verkopersbescherming.

Als Etsy bepaalt dat een item niet als omschreven is, zal de verkoper een restitutie moeten uitbetalen voor de oorspronkelijke verzendkosten, en de kosten van het retourneren, naast de kosten van het item.

Restituties die door Etsy worden verwerkt, kunnen uitsluitend plaatsvinden binnen 180 dagen na de transactiedatum.

Heb je betaald via PayPal, dan moet je misschien via PayPal een restitutie vragen.

Externe betalingsverwerkers hanteren verschillende soorten beleid. Lees het beleid van de betalingsverwerker die jij hebt gebruikt.

Als je bestelling (nog) niet is aangekomen of de item(s) zijn anders waren dan omschreven op Etsy, dan kun je een zaak openen. Lees voor meer informatie ons  Zakenbeleid.

Als je bestelling nog niet gearriveerd is, bekijk je eerst of je bestelling trackinggegevens heeft. Als de bestelling op de geschatte leverdatum niet gearriveerd is, kun je een zaak openen.

Je kunt de trackinginformatie van je bestelling bekijken. Klik daarvoor op Kies je bestelling en selecteer de bestelling die je wilt volgen. Rechts zie je de Leverstatus.

Als de verkoper trackinginformatie heeft toegevoegd, zie je Volg pakket onder de verzendstatus. Klik op Volg pakket voor trackingupdates van de verzendmaatschappij.

Als je bestelling nog niet verzonden is, kun je contact opnemen met de verkoper om te informeren naar de status van de bestelling.

Als de bestelling op de geschatte leverdatum niet gearriveerd is, kun je een zaak openen.

Een zaak is een formele manier om een klacht over een shop in te dienen. Je kunt ná de geschatte leverdatum van je bestelling een zaak openen.

Om een zaak te starten, klik je op Kies je bestelling en selecteer je de bestelling. Klik onder aan de pagina op Een zaak openen.

Zie je geen mogelijkheid op een zaak te openen, dan kan het zijn dat het nog te vroeg is om dat te kunnen doen.

Als je jouw bestelling ontvangen hebt, maar het ontvangen item of de items zijn significant anders dan hoe ze op Etsy beschreven staan, of als er items in je pakket ontbreken, kun je een zaak openen.

Een zaak is een formele manier om een klacht over een shop in te dienen. Je kunt ná de geschatte leverdatum van je bestelling een zaak openen.

Om een zaak te starten, klik je op Kies je bestelling en selecteer je de bestelling. Klik onder aan de pagina op Een zaak openen.

Zie je deze opties niet, dan is het misschien nog te vroeg om een zaak te kunnen openen.