Een Promoted Listings-campagne opzetten

Met Promoted Listings kun je je producten adverteren binnen specifieke zoekresultaten op Etsy. Promoted Listings werkt via een veilingsysteem waar je met andere verkopers concurreert voor het laten verschijnen van je advertentie op gereserveerde plekken in de Etsy zoekresultaten.

Promoted Listings instellen

Promoted Listings instellen:

1. Op Etsy.com, klik je op Shopmanager.
  2. Klik op Marketing.
  3. Klik op Promoted Listings.
  4. Klik op Beheren.
  5. Bepaal je dagbudget. Dit is het maximale bedrag dat je per dag wilt besteden aan het adverteren van je items. Het minimum dagbudget is USD 1. Ga er vanuit dat je volledige budget opgaat.
  6. Om nieuwe listings in je shop automatisch te promoten, zet je Adverteer automatisch met nieuwe listings op Aan.
  7. Klik onderaan de pagina op Begin met adverteren.

Hier kun je ook:

Lees meer over hoe Promoted Listings werkt.

Wat bepaalt de limiet voor mijn maximale dagbudget?

De hoogte van je dagbudget kent een limiet. Om de limiet voor je maximale dagbudget te bepalen, houden we rekening met je gemiddelde uitgaven, je huidige betaalstatus en je betaalhistorie. Als je je volledige dagbudget consistent uitgeeft verhogen we na verloop van tijd je maximale dagbudget.

Lees hoe je de prestaties van je Promoted Listings kunt bekijken.

Maximale kosten per klik instellen

Als je Automatisch bieden instelt, kun je max. kosten per klik instellen (max KPK). Als je max. KPK hebt ingesteld, overschrijden je automatische biedingen dit bedrag nooit.

Max. KPK zijn niet van toepassing op Zelf bieden. Listings met eigen biedingen die hoger zijn dan de max. KPK kunnen resulteren in hogere klikkosten voor die specifieke items.

Maximale kosten per klik instellen voor Automatisch bieden:

1. In Promoted Listings, klik je op Beheren.
  2. Klik op Geavanceerde instellingen.
  3. Zet Stel maximale kosten per klik in op Aan.
  4. Vul het maximum bedrag in dat jij per dag wilt uitgeven voor het aanklikken van jouw advertenties.

Max. KPK verhogen niet automatisch al je biedingen en hebben geen effect op de bestaande plaatsing van je listings. Deze instelling beperkt alleen de hoogte van je automatische biedingen omdat deze na verloop van tijd kunnen worden aangepast.

Kiezen welke listings je wilt promoten

Als je Promoted Listings aanzet doen al je huidige listings standaard mee. Je kunt de promotie voor bepaalde listings uitzetten.

Het promoten van een listing stopzetten:

1. Ga bij Promoted Listings naar Statistieken advertenties en instellingen.
  2. Klik de vakjes aan naast de listing(s) die je wilt stopzetten.
  3. Klik op Uitzetten naast de Advertentiestatus.

Je kunt deze items weer opnieuw promoten door de klikken op Aanzetten.

Hoe worden mijn kosten voor Promoted Listings berekend?

Er worden kosten in rekening gebracht voor een Promoted Listing als erop geklikt wordt vanuit een gepromote plek in de zoekresultaten. Je kosten per klik worden iedere dag opgeteld en de volgende dag aan je Betaalrekening toegevoegd.

Kosten van je Promoted Listings bekijken

Je kosten voor Promoted Listings worden weergegeven onder Kosten op de Promoted Listings-pagina. We werken ook dagelijks je Betaalrekening bij met de kosten voor Promoted Listings, zodat je goed kunt bijhouden wat je aan kliks uitgeeft.

Kosten Promoted Listings op je Betaalrekening bekijken:

1. Op Etsy.com, klik je op Shopmanager.
  2. Klik op Financiën.
  3. Klik op Betaalrekening.
  4. Ga naar Maandelijkse overzichten onder aan de pagina. Je kunt het overzicht voor de huidige maand zien. Om extra overzichten te bekijken, klik je op Bekijk alle maandelijkse overzichten.

Promoted Listings uitzetten

Je kan stoppen met het promoten van specifieke listings, of promoted listings helemaal uitzetten.

Om te stoppen met het promoten van je listings in Etsy's zoekresultaten:

1. Op Etsy.com, klik je op Shopmanager.
  2. Klik op Marketing.
  3. Klik op Promoted Listings.
  4. Klik op Beheren.
  5. Zet Adverteren met Promoted Listings uit.