Voorberekende verzendkosten instellen

Als je bent gevestigd in de VS of Canada en je bestellingen verzendt met USPS, Global Postal Shipping of Canada Post, kun je op Etsy gebruikmaken van voorberekende verzendkosten. Als je verzendlabels koopt op Etsy, wordt de pakketinformatie automatisch geïmporteerd in de aankooppagina voor verzendlabels.

Het instellen van voorberekende verzendkosten bestaat uit verschillende stappen:

1. Stel een verzendprofiel in met voorberekende verzendkosten
  2. Voeg informatie over afmetingen en gewicht toe aan je listings
  3. Voeg het verzendprofiel met voorberekende verzendkosten toe aan je listings

Als een item te groot of te klein is om als USPS- of Canada Post-pakket te verzenden, kun je je eigen verzendkosten later nog steeds instellen.

Een profiel voor voorberekende verzendkosten instellen

Zo stel je een profiel voor voorberekende verzendkosten in:

1. Op Etsy.com, klik je op het Jouw account icoon, en daarna op Shopmanager.
  2. Klik op Instellingen.
  3. Klik op Verzendinstellingen.
  4. Klik naast een bestaand profiel op Wijzig of Voeg een verzendprofiel toe.
  5. Selecteer Reken ze voor me uit naast Verzendkosten.
  6. Vul de postcode van herkomst in van waaruit je de bestellingen gaat verzenden. Verzendtarieven worden berekend op basis van deze locatie.
  7. Selecteer een verwerkingstijd.
  8. Bevestig waarheen je wilt verzenden. Jouw shop is een verplichte verzendbestemming, maar je kunt altijd andere landen toevoegen of verwijderen. Om alleen naar het land van jouw shop te verzenden, verwijder je het vinkje bij Alle landen.
  9. Geef aan welke verzendservices je wilt aanbieden.
  10. Kies of je gratis verzending wilt aanbieden.
  11. Kies of je optionele transactiekosten wilt toevoegen.
  12. Geef het verzendprofiel een naam.
  13. Klik op Profiel aanmaken.

Informatie over afmetingen en gewicht toevoegen aan je listings

Controleer vervolgens of er aan je listings informatie over afmetingen en gewicht is toegevoegd:

1. In Shopmanager, klik je op Listings.
  2. Klik op Snel wijzigen.
  3. Bij de listings waarvoor je voorberekende verzendkosten wilt toevoegen, vul je het gewicht van het item in naast Gewicht item.
  4. Vul de afmetingen van het item in nadat het is voorbereid om te verpakken, maar nog niet ingepakt is (bijvoorbeeld: opgevouwen, maar nog niet in de doos verpakt) naast Afmetingen item (verpakt).
  5. Klik op Verlaat Snel wijzigen.

Zorg dat het gewicht en de afmetingen van je item kloppen. Deze worden gebruikt om te berekenen welk type doos het beste bij je item(s) past, en het gewicht van het pakket, de afmetingen en het gewicht van de doos waarin de bestelling wordt geplaatst, is van invloed op de portokosten voor je koper bij het afrekenen.

Als je geen gebruik wilt maken van Etsy's standaard doosafmetingen en graag wilt dat wij de dozen gebruiken die jij opgeeft, dan kun je deze toevoegen als pakketvoorkeuren en Etsy's standaard doosformaten uitschakelen.

Het verzendprofiel met voorberekende verzendkosten aan je listings toevoegen

Voeg ten slotte het profiel met voorberekende verzendkosten aan je listings toe:

1. Klik bij de listings waaraan je dit verzendprofiel wilt toevoegen het selectievakje aan.
  2. Klik op Opties voor wijzigen.
  3. Klik op Verzendprofielen wijzigen.
  4. Selecteer je verzendprofiel.
  5. Klik op Toepassen.
  6. Als je klaar bent, klik je op Publiceren.

Wie kan voorberekende verzendkosten gebruiken?

Verkopers in de VS die verzenden met USPS en Global Postal Shipping, en verkopers in Canada die verzenden met Canada Post kunnen voorberekende verzendkosten gebruiken.

Hoe werken voorberekende verzendkosten?

Voorberekende verzendkosten gebruiken jouw locatie, de locatie van de koper en de afmetingen en het gewicht van het item om de verzendkosten voor bestellingen te berekenen.

Kopers kunnen de verzendkosten voor je listings met voorberekende verzendkosten vooraf bekijken door een postcode of land in te vullen. We tonen standaard de goedkoopste verzendwijze voor het totale gewicht en de afmetingen van het item.

Je ziet alle verzenddetails - het pakkettype, afmetingen en gewicht - op zowel je Verkochte bestellingenpagina als je Factuurpagina.

Wat als ik een item plaats dat te groot of te klein is om als USPS-, Global Postal Shipping- of Canada Post-pakket te versturen?

Als het item niet als USPS- of Canada Post-pakket verstuurd kan worden, kun je nog steeds handmatig verzendkosten toevoegen.

Er zijn diverse redenen waarom verkopers dit zouden willen doen:

• Het pakket is groter dan de max. afmetingen van de vervoerder (bijv. meubels)
  • Het item wordt per briefpost verzonden in plaats van als een pakket
  1. Via Listings in Shopmanager, selecteer je de listing die je wilt wijzigen.
  2. Bij het toevoegen of aanpassen van een listing, scroll je omlaag naar Verzendopties.
  3. Selecteer Custom verzendopties toevoegen.
  4. Naast Verzendkosten, wijzig je Reken ze voor me uit naar Ik vul de vaste kosten handmatig in.
  5. Voer je verzendgegevens in zoals je altijd doet.

Vragen over verzending?

Vraag het de community