Stel zelf je verzendkosten in met verzendprofielen

Je kunt tijd besparen door geen verzendkosten aan je shop toe te voegen maar verzendprofielen aan te maken. Als verkoper in de VS kan je de verzendkosten automatisch voor je laten uitrekenen, met voorberekende verzendkosten.

Door middel van verzendprofielen kun je snel meerdere listings met dezelfde verzendkosten updaten. Je kunt verschillende verzendprofielen maken voor de diverse soorten items die je verkoopt. Als je een profiel aanpast, worden alle listings die je aan dit profiel gekoppeld hebt ook aangepast.

Een verzendprofiel aanmaken.

Je kunt op twee plekken een verzendprofiel aamaken: op de Listingpagina's, of op de pagina voor Verzendinstellingen.

Listingpagina

1. Ga naar Shopmanager > Listings en klik op Voeg een listing toe.
  2. Scroll omlaag naar de sectie Verzenden. Daar kun je een voorberekend verzendprofiel aanmaken (Reken ze voor me uit)), of handmatig een profiel aanmaken (Ik vul handmatig vaste kosten in). Selecteer je keuze in het dropdown menu.
  3. Vul nu de relevante verzendgegevens in: Je hebt ook de mogelijkheid om aparte verwerkingskosten voor binnenlandse en internationale verzendingen invullen.

Als je handdmatig vaste kosten in wilt vullen, kan je ook verzendupgrades toevoegen. Meer over verzendupgrades.

4. Als je voorberekende verzendng toevoegt, vermeld je ook het gewicht en formaat van je item.
  5. Klik op opslaan als verzendprofiel om je profiel voor toekomstige listings op te slaan.

Als je voorberekende verzendkosten gebruikt, kan je de verschillende verzendkosten per land bekijken.

Verzendinstellingen

1. Ga naar Shopmanager > Instellingen > Verzendinstellingen en klik op Verzendprofiel toevoegen.
  2. Klik op de tab Verzendprofielen en selecteerVerzendprofiel aanmaken.
  3. Vanuit hier is het proces hetzelfde als wanneer je het vanaf de listingpagina doet.

Verzendprofielen aan listings koppelen.

Je kunt zoals boven beschreven, vanaf de listingpagina verzendprofielen aan je listings toevoegen, en door deze stappen te volgen:

1. Ga naar Shopmanager > Listings.
  2. Vink het hokje aan van de listing die een verzendprofiel nodig heeft.
  3. Klik in het dropdownmenu op Meer acties > Verzendprofielen.
  4. In het volgende scherm klik je op het dropdownmenu Selecteer profiel… en kies je een verzendprofiel uit.
  5. Klik op Toepassen om je aanpassingen op te slaan.

Bied gratis verzending aan.

Je hebt de optie om gratis verzending aan nieuwe en bestaande verzendprofielen toe te voegen. Je kan deze veranderingen op een listing-pagina of vanuit je verzendinstellingen beheren.

Als je voorberekende verzendkosten gebruikt, scroll je naar de sectie gratis verzending van een verzendprofiel. Je kan gratis binnenlandse en/of internationale verzending aanbieden door de juiste zaken aan te vinken.

Voor handmatige verzendprofielen vul je bij de kosten van de locaties waar je gratis naartoe wilt versturen 0,00 in.

Voor meer informatie over het aanbieden van gratis verzending lees je dit help-artikel.