Verkopen op Etsy voor beginners

Wil je op Etsy verkopen? Welkom! Met dit artikel hopen we je zo snel mogelijk op gang te helpen met je shop.

Aan de slag op Etsy

• Bekijk onze verkooptarieven en beleid om er zeker van te zijn dat verkopen op Etsy bij jou en je onderneming past.
  • Klaar om een account aan te maken? Hoe dat moet lees je hier.

• Zodra je een Etsy account hebt, kun je je openbare profiel en bio aanmaken.

Open je shop

Voordat je je shop gaat inrichten, log je in of maak je een Etsy account aan. Je gebruikt dit account voor je shop en om bij andere makers op Etsy te kopen. Voeg daarna info toe aan je openbare profiel en bio om mensen te laten weten wie je bent.

Je Etsy shop openen:

1. Klik op Verkoop op Etsy rechtsboven aan Etsy.com.
  2. Klik op Open je Etsy shop.
  3. Selecteer je shoptaal, land en valuta, en klik daarna op Opslaan en doorgaan.
  4. Kies je shopnaam, en klik daarna op Opslaan en doorgaan.

Je shop is klaar!

Kan ik een shop openen via de Verkoop op Etsy app?

Nee, de eerste stap voor het openen van je shop moet je met een desktop webbrowser uitvoeren. Zodra je shop is geopend, kun je doorgaan op de Verkoop op Etsy app.

Lees meer over het openen van een shop.

Als je shop open is

• Gebruik Shopsecties om de items in je shop te ordenen, zodat kopers de weg kunnen vinden in je shop.

Marketing, branding en promotie

• Als je je onderneming wilt uitbreiden door het lanceren van je eigen website voor je shop, gebruik dan Pattern by Etsy.

Beheer je shop

• Zorg dat je deze best practices volgt, zodat je in aanmerking komt voor Etsy’s Verkopersbescherming

Leg contact met de Etsy Community

In de Forums kun je goede tips en opbouwende kritiek van andere Etsy verkopers krijgen. Of overweeg lid te worden van een team, of er een te beginnen.

Nog vragen? Bekijk ons Help Center en het Verkopershandboek.