Tips voor het veilig kopen op Etsy

Hier volgen enkele beste werkwijzes om veilige aankopen op Etsy of een Etsy-powered website te waarborgen.

Gebruik gewoon je gezonde verstand. Als iets dubieus, of te mooi om waar te zijn lijkt, kun je het risico beter niet nemen.

Creditcardveiligheid

• Geef in een e-mail, Etsy Bericht of per telefoon nooit je volledige creditcardnummer, burgerservicenummer, of wachtwoorden door.
  • Als je offline iets koopt, zeg je je creditcardgegevens nooit hardop. Zorg dat je voor de transactie tekent en een bon of factuur vraagt.
  • Controleer regelmatig je creditcardoverzichten om je uitgaven en activiteiten te volgen.
  • Houd je creditcard in de gaten: wie mag hem gebruiken en wie heeft er toegang toe?

Veiligheid op Internet/Computer

• Wijzig regelmatig je wachtwoorden. Hoe complexer je wachtwoord, des te beter je beveiligd bent.
  • Als je je computer of internet apparaat deelt, moet je je altijd van elke website afmelden voor je een ander het apparaat laat gebruiken.

Op Etsy

• Neem voor je je aankoop doet de recensies en het beleid van de shop door en stuur de verkoper een Bericht als je vragen of zorgen hebt.
  • Mail ons op verification@etsy.com als je een bedrag op je creditcardoverzicht ziet die je niet kan thuisbrengen. Onze specialisten helpen je graag dit te onderzoeken.
  • Houd je transactie op Etsy. Betalingen die buiten Etsy Payments of PayPal om gedaan zijn kunnen we niet verifiëren of mee helpen.
  • Als je een dubieuze e-mail ontvangt die zegt van Etsy te zijn, stuur je die door naar spoof@etsy.com.
  • Als je zelf de materialen aanlevert aan een shop om een custom bestelling te maken, doe je dat op eigen risico.
  • In sommige gevallen maakt Etsy gebruik van een externe versleutelingsdienst, SendSafely, om op een veilige manier om extra informatie te verzoeken voor het bevestigen van een transactie, bijvoorbeeld een kopie van een identiteitsbewijs met foto.

Misschien is het ook handig om Een introductie tot kopen op Etsy te lezen.