Tips voor het veilig kopen op Etsy

Hier volgen enkele beste werkwijzes om veilige aankopen op Etsy of een Etsy-powered website te waarborgen.

Gebruik gewoon je gezonde verstand. Als iets dubieus of te mooi om waar te zijn lijkt, kun je beter het risico niet nemen.

Creditcard veiligheid

• Geef in een e-mail, Etsy Bericht of per telefoon nooit je volledige credit card nummer, burgerservicenummer, of wachtwoorden door.

• Als je offline iets koopt, zeg je je credit card info nooit hardop. Zorg dat je voor de transactie tekent en een bon of factuur vraagt.

• Controleer regelmatig je credit card overzichten, zodat je weet welke bedragen er berekend worden.

• Houd je credit card in de gaten: wie mag hem gebruiken en wie heeft er toegang toe?

Internet/Computer veiligheid

• Wijzig regelmatig je wachtwoorden. Hoe complexer je wachtwoord, des te beter je beveiligd bent.

• Als je je computer of internet apparaat deelt, moet je je altijd van elke website afmelden voor je een ander het apparaat laat gebruiken.

Op Etsy

• Neem voor je aankoop de recensies en het beleid van de shop door en stuur als je vragen of zorgen hebt de verkoper een Bericht.

• Mail ons op verification@etsy.com als je een bedrag op je credit card overzicht ziet die je niet kan thuisbrengen. Onze specialisten helpen je graag dit te onderzoeken.

• Hou je transactie op Etsy. Betalingen die buiten Etsy Payments of PayPal om gedaan zijn kunnen we niet verifieren of mee helpen.

• Als je een dubieuze e-mail ontvangt die zegt van Etsy te zijn, stuur je die door naar spoof@etsy.com.

Misschien is het ook handig om Een introductie tot kopen op Etsy te lezen.