Waarom werd mijn creditcard geweigerd bij het afrekenen?

Er kunnen verschillende redenen zijn waarom je creditcardbetaling niet is verwerkt tijdens het afrekenen op Etsy.

Bekijk onderstaande problemen en oplossingen:

Wordt je kaart na deze oplossingen nog niet geaccepteerd, neem dan contact op met je creditcardmaatschappij.

Ik probeer te betalen met PayPal

Creditcardbetalingen kunnen ook worden verwerkt via PayPal. Als je gebruikmaakt van PayPal, neem je voor meer informatie direct contact op met PayPal, of selecteer je een andere betaalmethode (indien beschikbaar).

Update de betaalinformatie voor je bestelling

Heb je een Etsy account, dan kan het zijn dat je je informatie hebt opgeslagen en dat deze verouderd is. Controleer het volgende:

• Heb je je factuuradres onlangs gewijzigd?
  • Heb je een nieuwe kaart gekregen met een nieuwe vervaldatum?
  • Als je je creditcard voor het eerst gebruikt, moet je ervoor zorgen dat je je creditcardinformatie correct invoert.

Je kunt je opgeslagen betaalgegevens bijwerken:

1. Op Etsy.com, klik je op Jij.
  2. Klik op Accountinstellingen.
  3. Klik op Creditcards.
  4. Klik bij de kaart die je wilt bijwerken op Wijzig.
  5. Klik op Opslaan.

Autoriseer de transactie met je bank

Je bank kan onverwachte activiteiten op jouw account detecteren. O.a. eerste bestellingen en aankopen van grote waarde, ongeacht de beschikbare fondsen of kredietlimiet.

Je bank kan jouw mondelinge autorisatie nodig hebben om verder te kunnen gaan met een transactie.

Controleer of je je dagelijkse opnamelimiet niet hebt overschreden

De meeste banken hanteren een limiet aan de hoeveelheid geld die per dag kan worden afgeschreven of besteed. Als je deze limiet hebt bereikt, kan je bank je rekening blokkeren voor verdere activiteit, ongeacht de beschikbare fondsen op je rekening.

Je bank kan je vragen een hogere bestedingslimiet in te stellen om de transactie te voltooien.

Als je bij meerdere shops tegelijk koopt, verwerkt je debit- of creditcard dit als één transactie. Als je kaart wordt geweigerd, mislukt de volledige transactie. Als je je banklimiet hebt bereikt, moet je het aankoopbedrag van de transactie verlagen. Dit kun je doen door sommige items naar het Bewaar voor later gedeelte van je winkelwagen te verplaatsen.

Registreer je prepaid creditcard

Als je een prepaid creditcard of een cadeaubon gebruikt, moet je de kaart voor je iets gaat kopen bij de uitgevende maatschappij registreren.

Als je de kaart bij de uitgevende maatschappij hebt geregistreerd, kun je je kaartnummer, vervaldatum, CCV-nummer en factuuradres invullen om de betaling te voltooien.

Als je een Etsy cadeaubon koopt, kun je de aankoop niet met een prepaid kaart afronden.

Als je in de EER gevestigd bent: Check je antwoord voor beveiligingsverificatie

Woon je in de EER, die bestaat uit de EU, Noorwegen, IJsland en Liechtenstein, dan word je misschien gevraagd je betaling te verifiëren als je je bestelling plaatst.

Om een betaling te verifiëren, moet je een vraag van je creditcardprovider beantwoorden en aanvullende informatie verstrekken. Afhankelijk van je provider kan deze aanvullende informatie een correct antwoord op een vraag, een wachtwoord of een code zijn.

Als je antwoord onjuist is, zie je een foutmelding bij het afrekenen of ontvang je een e-mail die je vertelt dat je bestelling niet afgerond kon worden. Je kunt nog een keer proberen om je bestelling of te ronden of een andere betaalmethode kiezen.

Probeer een andere betaalmethode voor je bestelling

Als je het betalingsprobleem niet snel kunt oplossen met je bank, raden we je aan een andere creditcard of een andere betaalmethode te gebruiken.

Als een verkoper geen andere betaalmethodes accepteert, kun je rechtstreeks contact opnemen met de verkoper om te kijken of ze een andere betaalmethode willen accepteren.