Een item retourneren of ruilen op Etsy

Als je niet tevreden bent met een bestelling, kun je je bestelling afhankelijk van het beleid van de shop retourneren of ruilen. Voor een retour of ruiling neem je contact op met de shop:

1. Meld je aan op Etsy.com of open de Etsy app.
  2. Klik of tik op Jij.
  3. Klik of tik op Aankopen en recensies.
  4. Klik naast de bestelling van jouw keuze op Hulp met bestelling. In de Etsy app, tik je op de bestelling van jouw keuze, en tik je daarna onder je bestelling op Hulp met bestelling.
  5. Klik of tik op Stuur een bericht naar de verkoper.
  6. In het tekstvak dat verschijnt, laat je de verkoper weten dat je een item wilt retourneren of ruilen.
  7. Klik of tik op de pijl of druk op Enter om het bericht te versturen. De verkoper krijgt een melding van het nieuwe Bericht en kan reageren.

Verkopers zijn niet verplicht om retouren of ruilingen te accepteren tenzij dit in hun shopbeleid wordt vermeld. Op de pagina Hulp met bestelling klik of tik je op  Bekijk retourenbeleid van de shop voor informatie over het shopbeleid. Als de verkoper bereid is deze retour te accepteren, moet je voor het retourneren de volgende details afhandelen in een  bericht:

• Waar je het item naartoe moet sturen
  • Het tijdsbestek waarbinnen ze de retourzending willen ontvangen
  • Wie er verantwoordelijk is voor de kosten van de retourzending als dit niet wordt vermeld in het shopbeleid

Wat is shopbeleid?

Iedere verkoper op Etsy bepaalt zijn/haar eigen beleid voor restituties, ruilingen en retouren. Het beleid varieert per shop.

Lees voordat je een aankoop doet het Retouren en ruilingen-beleid van de shop. Je vindt het shopbeleid op de listingpagina onder Verzending & retouren, of door te klikken op Beleid boven aan de homepage van een shop.

Specifieke vragen over het beleid van een shop kun je het beste aan de verkoper stellen. Neem contact op met de shop bij eventuele vragen over het beleid.

Wat moet ik doen als een verkoper geen retouren accepteert?

Als de verkoper geen retouren accepteert, kun je misschien een zaak openen bij Etsy. Je kunt een zaak openen als je bestelling niet was zoals omschreven op Etsy.

Lees hoe je een zaak kunt openen.