Hoe verander je de valuta-instellingen voor shoppen op Etsy?

Je kunt de valuta van de listings op Etsy.com kiezen als je op Etsy shopt. Valuta-instellingen aanpassen:

1. Op Etsy.com, klik je op Jij.
  2. Klik op Accountinstellingen.
  3. Kies de tab Voorkeuren.
  4. Onder Valuta, kies je de valuta van jouw voorkeur.
  5. Klik onder aan de pagina op Pas voorkeuren aan.

Je kunt de valuta van jouw voorkeur ook aanpassen onder aan iedere pagina op Etsy.com. In de Etsy apps, is de valuta die je ziet afgestemd op de Regio van je toestel. Je kunt je regio in je telefooninstellingen aanpassen.

Als je op Etsy verkoopt, lees je hoe je de valuta van je shop instelt.

Welke invloed heeft mijn mobiele toestel op de valuta die ik zie?

Het land dat je hebt ingesteld voor de regio op je toestel bepaalt de valuta die wordt toegepast bij het betalen. Dit negeert je valuta-instellingen op de Etsy.com website.

Lees hoe je de instellingen op je mobiele toestel wijzigt.

Hoe beïnvloedt mijn valuta de prijs die ik op Etsy zie?

Als je koopt bij een verkoper die items in een andere valuta toont dan de valuta van jouw voorkeur, dan rekent Etsy de listingprijs voor je om door gebruik te maken van een schatting op basis van de huidige wisselkoers. Wanneer een omrekening van valuta nodig is, brengt Etsy een omrekentarief in rekening. Tariefberekeningen worden regelmatig geüpdatet.

Hoe werken valuta's als ik met een credit- of debitcard betaal?

Credit- en debitcardtransacties op Etsy worden momenteel voor deze belangrijke valuta's ondersteund. Als je de site in één van deze ondersteunde valuta waarmee je kunt afrekenen doorzoekt, zal het afrekenen in die valuta plaatsvinden.

Shoppers op Etsy kunnen zoeken in andere valuta's die niet worden ondersteund door Etsy Payments. Mocht je de site in een van onze additionele valuta's bekijken, zal je gevraagd worden om af te rekenen in de valuta waarin het item op de site staat.

Ik doorzoek Etsy in een andere valuta dan de valuta van mijn creditcard

Als je betaalt in een andere valuta dan die van je creditcard, kan het zijn dat je aan de uitgever van je kaart kosten voor het omrekenen moet betalen.

Om erachter te komen of dat voor jou het geval is, moet je contact opnemen met je creditcardmaatschappij.

Hoe werken valuta's als ik met PayPal betaal?

Als je met PayPal betaalt, zal PayPal het bedrag automatisch omrekenen op basis van de valuta van de verkoper.

Wil je meer weten over hoe PayPal het omrekenen aanpakt en de kosten bepaalt? Neem dan direct contact op met PayPal.

Sommige valuta die Etsy ondersteunt, worden niet ondersteund door PayPal. Als jouw valuta niet wordt ondersteund, maar die van de shop wel, dan kun je met PayPal betalen in de valuta van de shop. Als je in Turkije woont, kun je vanwege lokale regelgeving niet met PayPal betalen.

Als jouw valuta en de valuta van je shop niet worden ondersteund door PayPal, dan kun je niet betalen met PayPal en moet je een andere betaalmethode kiezen.

Disclaimer: Omdat koersen regelmatig wijzigen, kan Etsy de juistheid, betrouwbaarheid en compleetheid van de wisselkoersen op de site niet garanderen. Deze feature is alleen ter informatie bedoeld.