Instellingen valuta voor het winkelen op Etsy

Verkopers: Lees hoe je de valuta van je shop instelt.

Je kan zelf kiezen in welke valuta je items op de Etsy site bekijkt. Meld je aan en ga naar Jij > Accountinstellingen > Voorkeuren.

Je kunt ook de regiobalk die je onderaan elke Etsy pagina ziet gebruiken:

• Als de items van een shop in een andere valuta op de site geplaatst zijn, geeft Etsy bij benadering een omrekening van de prijs gebaseerd op de huidige wisselkoers gegevens.
  • Als een shopper koopt bij een verkoper wiens listings in een andere valuta dan de valuta waarin de koper zoekt geplaatst zijn, zal Etsy de prijs van de listing omrekenen. Wanneer een omrekening nodig is berekent Etsy 2,5% over de huidige koers.

In de Etsy app voor iOS, komt de valuta die je ziet overeen met de Regio van je apparaat. De valuta aanpassen doe je op je apparaat via Instellingen > Algemeen > Taal & Regio.

Betalen met Credit of Debit Card

Credit en debit card transacties op Etsy worden momenteel voor 10 belangrijke valuta ondersteund. Je kan de site echter in nog 13 additionele valuta doorzoeken.

• Als je de site in één van de 10 valuta waarin je kan afrekenen doorzoekt, zal hetafrekenen in die valuta gebeuren.

• Mocht je de site in een van de 13 additionele valuta bekijken, zal je gevraagd worden om in de valuta waarin het item op de site staat af te rekenen.

Let op: Als je betaald in een andere valuta dan die van je credit card, kan het zijn dat je aan de uitgever van je kaart kosten voor het omrekenen moet betalen.

Om er achter te komen of dat voor jou het geval is moet je contact met je credit card maaschappij opnemen.

Betalen met PayPal

Als je met PayPal betaald, zal PayPal het bedrag automatisch omrekenen gebaseerd op de valuta van de verkoper.

Wil je meer weten over hoe PayPal het omrekenen aanpakt en de kosten bepaald? Neem dan direct contact met PayPal op.

Andere betaalmethodes

Bij alle andere internationale betaalmethodes (geldwissel, personlijke cheque), moeten jij en de verkoper vóór je de aankoop doet de valuta van je betaling via Berichten zelf bespreken.

Let op: Omdat koersen regelmatig wijzigen, kan Etsy de juistheid, betrouwbaarheid en compleetheid van de wisselkoersen die op de site te zien zijn niet garanderen. Deze feature is alleen ter informatie bedoeld.