Instellingen valuta voor shoppen op Etsy

Verkopers: Lees hoe je de valuta van je shop instelt.

Je kunt zelf kiezen in welke valuta je items op de site bekijkt. Meld je aan en ga naar Jouw account > Accountinstellingen > Voorkeuren.

Je kunt ook de regiobalk die je onder aan elke Etsy pagina ziet gebruiken:

• Als de items van een shop in een andere valuta op de site geplaatst zijn, geeft Etsy bij benadering een omrekening van de prijs gebaseerd op de huidige wisselkoersgegevens.
  • Als een shopper koopt bij een verkoper van wie de listings in een andere valuta geplaatst zijn dan de valuta waarin de koper zoekt, zal Etsy de prijs van de listing voor je omrekenen. Wanneer een omrekening nodig is, berekent Etsy 2,5% over de huidige koers.

In de Etsy app voor iOS, komt de valuta die je ziet overeen met de Regio van je apparaat. De valuta aanpassen doe je op je apparaat via Instellingen > Algemeen > Taal & Regio.

Betalen met credit- of debitcard

Credit- en debitcardtransacties op Etsy worden momenteel voor 12 belangrijke valuta ondersteund. Etsy biedt shoppers echter de mogelijkheid om de site in nog 11 extra valuta te doorzoeken.

• Als je de site in één van de 12 valuta waarin je kunt afrekenen doorzoekt, zal het afrekenen in die valuta plaatsvinden.

• Mocht je de site in een van de 11 additionele valuta bekijken,
  • zal je gevraagd worden om af te rekenen in de valuta waarin het item op de site staat.

Let op: Als je betaalt in een andere valuta dan die van je creditcard, kan het zijn dat je aan de uitgever van je kaart kosten voor  het omrekenen moet betalen.

Om erachter te komen of dat voor jou het geval is, moet je contact opnemen met je creditcardmaatschappij.

Betalen met PayPal

Als je met PayPal betaalt, zal PayPal het bedrag automatisch omrekenen op basis van de valuta van de verkoper.

Wil je meer weten over hoe PayPal het omrekenen aanpakt en de kosten bepaalt? Neem dan direct contact op met PayPal.

Andere betaalmethodes

Bij alle andere internationale betaalmethodes (geldwissel, persoonlijke cheque), moeten jij en de verkoper vóór je de aankoop doet de valuta van je betaling via Berichten zelf bespreken.

Let op: Omdat koersen regelmatig wijzigen, kan Etsy de juistheid, betrouwbaarheid en compleetheid van de wisselkoersen op de site niet garanderen. Deze feature is alleen ter informatie bedoeld.