Een introductie tot kopen op Etsy

Welkom bij Etsy!

Je vindt hier creaties die met aandacht gemaakt zijn, unieke vintage schatten of gereedschappen en materialen van miljoenen verkopers wereldwijd.

Items en shops zoeken

Koop lokaal

Voor je gaat kopen

Neem contact op met de verkoper

Verzending

Klaar om af te rekenen?

Plaats een recensie

Problemen met je bestelling?

Bewaar items en shops als favorieten

Kopen op een Etsy-powered website

Als gast betalen

Meer manieren om te ontdekken

Items en shops zoeken

We hebben meer dan 35 miljoen items te koop staan, dus je zult zeker iets moois vinden.

Als je gewoon aan het rondneuzen bent, kun je dat met de categorieën boven aan de pagina doen.

Als je een goed idee hebt van waar je naar op zoek bent, dan kun je het zoekveld boven aan de pagina gebruiken. Lees in dit artikel hoe je de zoekfunctie op Etsy optimaal gebruikt.

Als je de naam van een bepaalde shop kent, kun je deze in het zoekveld invullen. (Shopnamen hebben geen spaties of leestekens.) Je kunt ook het adres van de shop gebruiken. Dat kan op de volgende manieren:

• https://shopname.etsy.com
  • https://www.etsy.com/shop/shopname

Terug naar boven

Koop lokaal

Ga op zoek naar verkopers bij jou in de buurt door te zoeken op items die je interessant vindt. Klik daarna links onder Locatie Shop op Kies een locatie.

Terug naar boven

Voor je gaat kopen

• Maak een account aan. Het is snel en gratis. Ga naar de Etsy homepage en klik rechtsboven aan de pagina op Registreren
  • Lees het beleid van de shop door te klikken op de link Beleid boven aan de homepage van een shop. Kijk of de shop aan retouren, omruilingen of restituties doet, en verzendupgrades aanbiedt.

Terug naar boven

Neem contact op met de verkoper

Heb je een vraag over een item of bestelling? Neem dan direct contact op met de verkoper. De verkoper kan antwoord geven op vragen als:

• Heb je deze in een andere maat of kleur?
  • Kun je sneller verzenden?
  • Wanneer kan ik mijn bestelling verwachten?

Terug naar boven

Verzending

Je kunt ook de link shopbeleid in het listingoverzicht aanklikken. Hier vind je de verzendkosten. Elke verkoper bepaalt zelf hoe hij verzendt.

Sommige verkopers bieden versnelde verzending, die je in je winkelwagen kunt selecteren.

Neem bij vragen contact op met de verkoper.

Terug naar boven

Klaar om af te rekenen?

Selecteer Koop het nu bij de listing om het item direct te kopen.

Klik anders op Toevoegen aan winkelwagen en op Blijf winkelen om terug te keren naar de shop of op Naar betalen.

Als je ervoor kiest een item voor later te bewaren, klik je op Bewaar voor later. Het item wordt dan naar de sectie bewaard voor later onder je winkelwagen verplaatst.

Betaalmethodes

Elke verkoper bepaalt zelf welke betaalmethodes hij accepteert, dus dit kan per shop variëren.

De volgende opties zijn mogelijk:

• PayPal
  • Cheque
  • Geldwissel
  • Anders (Dit betekent dat de verkoper een andere manier heeft waarop hij betalingen accepteert. Als je dit selecteert, betaal je niet tijdens het afrekenen. Bekijk het beleid van de shop, en overleg met de verkoper over hoe je gaat betalen.)

Lees hoe je kunt kopen.

Etsy Cadeaubonnen en Etsy Tegoeden

Als je een Etsy Cadeaubon of Etsy Tegoed hebt ontvangen, moet je deze voor gebruik eerst verzilveren. Niet alle shops accepteren cadeaubonnen of tegoeden, maar je kunt een zoekopdracht doen en aan de linkerkant Accepteert Etsy Cadeaubonnen en Etsy Tegoeden aanvinken, om de shops die dat wel doen te vinden.

Door het kopen, verzilveren of accepteren van een Etsy Cadeaubon, ga je akkoord met ons beleid en onze Gebruiksvoorwaarden.

Kortingscode

Als je van je verkoper een kortingscode hebt ontvangen, klik je op Kortingscode shop toepassen voor het item in je winkelwagen. Je kunt een kortingscode alleen gebruiken in de shop die je de code heeft gegeven. Meer informatie.

Terug naar boven

Plaats een recensie

Recensies zijn belangrijk voor verkopers. Hiermee bouwen ze aan hun reputatie. Ook informeer je hiermee andere kopers over je aankoopervaring. Lees hoe je een recensie kunt geven.

We raden je aan om als je niet helemaal tevreden bent eerst contact met de verkoper op te nemen.

Terug naar boven

Problemen met je bestelling?

Heb je je bestelling niet ontvangen, of was het item niet zoals op de site beschreven? Neem eerst contact op met de verkoper. Ze kunnen je waarschijnlijk helpen. Zo niet, lees dan hoe je op Etsy een zaak kunt openen.

Terug naar boven

Bewaar items en shops als favorieten

Onthoud een item. Tijdens het zoeken en rondneuzen kun met je muis over een afbeelding heen gaan, en rechtsboven op het harticoon klikken. Op een listingpagina kun je rechts naast de afbeelding op het harticoon met daarnaast Favoriet klikken.

Bewaar een shop.Ga naar de shop en klik rechtsbovenaan op Favoriet.

Om je favorieten te bekijken, klik je op het hartvormige  Favorieten-icoontje boven aan Etsy.com. Hier kun je je lijsten beheren. Meer informatie.

Terug naar boven

Kopen op een Etsy-powered website

Etsy verkopers hebben de mogelijkheid een eigen website te lanceren met daarop alle producten uit hun Etsy shop. Onder aan door Etsy-powered websites staat “Powered by Etsy”.

Tijdens het betaalproces zie je onder aan de pagina een link om in te loggen. Klik hierop om vóór aankoop in te loggen op je Etsy account. Heb je geen account, dan kun je doorgaan met betalen als gast.

Ben je een Etsy member, dan kun je je bestelling inzien in de Etsy account die je hebt gebruikt voor je aankoop. Je kunt ook contact zoeken met de verkoper via de bestelpagina van je account.

Als je problemen ondervindt met een bestelling die je als gast op een Etsy-powered website hebt geplaatst, kun je dit artikel doorlezen.

Etsy Cadeaubonnen en Etsy Tegoeden kunnen worden verzilverd op Etsy-powered websites, maar je moet daarvoor zijn ingelogd op een Etsy account.

Terug naar boven

Als gast betalen

Je kunt op Etsy.com en alle “Powered by Etsy”-websites als gast betalen.

Als gast kun je echter niet:

• Etsy Cadeaubonnen kopen
  • Een Etsy Cadeaubon of Etsy Tegoed verzilveren
  • Kopen van een Verlanglijst
  • Met iDeal, Sofort, cheque, geldwissel of een andere betaalwijze betalen
  • Om een customlisting vragen

Meer informatie over gastbetalingen op Etsy lees je in dit Help artikel

Terug naar boven

Meer manieren om te ontdekken

Meld je aan voor onze e-mails: Etsy Finds, Gifts, Fashion, Weddings, Dudes.

Download de Etsy app voor iOS of Android om ook onderweg te winkelen.

Terug naar boven