Scam en Phishing E-mails

"Phishing" is het sturen van e-mails of smsjes door oplichters met als doel het verkrijgen van jouw persoonlijke informatie. Het kan zijn dat ze zich met deze e-mails en berichten voordoen als een bedrijf of organisatie.

Tips voor het voorkomen van phishing en andere oplichtingspraktijken

• Zorg dat je Internet browser op www.etsy.com staat voor je je aanmeldt of persoonlijke informatie invult.

• Deel geen accountinformatie zoals wachtwoorden of je bankrekeningnummer. Etsy zal je in e-mails nooit om je wachtwoord, bankrekeningnummer of IBAN vragen.

• Let op de duidelijke tekens die een phishing e-mail verraden, zoals slechte spelling en grammatica, of links waarmee om je wachtwoord, bankrekeningnummer of creditcardgegevens gevraagd wordt. Neem even de tijd om meer over phishing e-mails te weten te komen en hoe je deze kunt herkennen: http://www.onguardonline.gov/phishing

• Verander je wachtwoord regelmatig.

• Gebruik niet op meerdere site hetzelfde wachtwoord.

• Gebruik tweestapsverificatie voor je Etsy account.

• Als je een dubieuze e-mail ontvangt die zegt van Etsy te zijn, stuur je die door naar spoof@etsy.com.

Lees meer over het aanzetten van optionele veiligheidsinstellingen voor je Etsy account.