Hoe staat mijn zaak ervoor?

Als je een zaak aangespannen hebt tegen een verkoper, kun je de status van de zaak zo bekijken:

1. Log in op Etsy.com.
  2. Ga naar Jouw account.
  3. Ga naar Accountinstellingen.
  4. Selecteer Door jou aangemelde zaken
  5. Je ziet deze zaak onder de Open zaken tab.
  6. Selecteer het ID-nummer om het logboek van de zaak te bekijken, met de details van de zaak en eventuele communicatie tussen jou en de verkoper.

Best practices

• Om je zo goed mogelijk met je zaak te kunnen helpen, verzoeken we je om alle informatie en vragen in het logboek van de zaak vast te leggen.
  • Een Etsy medewerker zal bepalen hoe de zaak afgehandeld moet worden. Etsy kan bemiddelen en een restitutie uitbetalen.
  • Als je via PayPal betaald hebt, moet je samen met de verkoper via Etsy's zakensysteem het probleem proberen op te lossen, maar Etsy kan mogelijk geen PayPal betalingen terugbetalen. Bij PayPal kun je slechts korte tijd een claim indienen. Voor meer informatie neem je contact op met de klantenservice van PayPal.
  • Als je een terugvordering hebt ingediend of in rekening gebrachte kosten hebt aangevochten bij je financiële instantie, kan de verkoper geen restitutie betalen op Etsy. Dit komt omdat er maar één kredietmethode worden toegepast.
  • Je moet contact opnemen met je financiële instantie waar je een geschil aanhangig hebt gemaakt voor verdere informatie over een krediet. Financiële instanties kunnen o.a. banken, creditcardmaatschappijen en PayPal zijn, en hebben meestal betrekking op de originele betaalmethode. Lees meer over terugvorderingen.

Als je zaak is gesloten, maar je probleem niet is opgelost, kies je het soort zaak dat je hebt ingediend voor meer informatie:

Als je zaak is gesloten, heeft de verkoper het bewijs geleverd dat je bestelling is verzonden of is er een restitutie gedaan voor je bestelling.

Is de zaak echter gesloten, maar is je probleem niet opgelost, dan is een van deze situaties misschien van toepassing:

• Ik heb maar een deel van mijn bestelling ontvangen
  • Ik heb de bestelling teruggestuurd, maar geen restitutie of vervangend item ontvangen
  • De bestelling is niet op tijd aangekomen
  • Mijn pakket is teruggestuurd naar de verkoper

We kunnen de zaak misschien heropenen en ons Case Mediation team deze situaties verder laten onderzoeken. Klik op Ik heb nog steeds hulp nodig en voeg je zaaknummer toe om je verzoek in te dienen.

Als je zaak is gesloten, kun je deze bekijken in het logboek van de zaak. Bekijk de Berichten tussen jou en de verkoper en de situatie om te begrijpen waarom een bepaald besluit is genomen. Indien nodig kun je ook contact opnemen met de verkoper via Berichten.

We raden onze kopers aan op een eerlijke manier gebruik te maken van Etsy's Recensiesysteem over de service en/of het product dat ze hebben ontvangen.

Als je de restitutie nog niet hebt ontvangen, check je je account nogmaals over 3-5 werkdagen. Het kan zo lang duren tot je restitutie in je originele betaalmethode verschijnt.

Bij restituties naar niet-Amerikaanse betaalmethodes kan dit wel tot 30 dagen duren.

Als je op een restitutie via PayPal wacht, check dan nogmaals je PayPal-account om te kijken of de restitutie voltooid is.