Een verkoop annuleren

Etsy verkopers kunnen een verkoop annuleren. Als je iets op Etsy hebt gekocht en de bestelling wilt annuleren, moet je contact opnemen met de verkoper.

Een bestelling annuleren

Kijk eerst of je transactie voldoet aan de vereisten van Etsy's annuleringsbeleid.

Als je de transactie niet kunt voltooien, moet je de koper hierover via Etsy Berichten informeren voordat je de transactie annuleert. Als de koper al betaald heeft, moet je een volledige terugbetaling doen. Bewaar restituties in je administratie voor het geval er een geschil ontstaat.

Een bestelling annuleren:

1. Op Etsy.com, klik je op Shopmanager.
  2. Klik op Bestellingen & Verzending.
  3. Klik op het pictogram (beletselteken) naast  de bestelling waarvoor je een restitutie wilt doen.
  4. Klik op Restitutie doen.
  5. Selecteer een Reden voor de restitutie  en voeg een optioneel Bericht aan de koper toe.
  6. Naast het bestelnummer, klik je op het vakje Doe volledige restitutie, en dan  Bestelling annuleren.
  7. Kies welke transacties je wilt annuleren. Je kunt enkele of alle transacties van een bestelling annuleren.
  8. Klik op Restitutie bekijken.

Als de koper heeft betaald via Etsy Payments, ben je klaar! Heeft de koper via een andere methode betaald, bijvoorbeeld PayPal, dan moet je een restitutie doen via die betaalmethode.

We wachten 48 uur tot we de bestelling daadwerkelijk annuleren. Heb je Etsy Payments gebruikt, dan crediteert Etsy automatisch de bijbehorende listing- en transactiekosten.

Geannuleerde bestellingen verschijnen onder Bestellingen & Verzending in de tab Voltooid.

Het annuleren van een uitverkocht item plaatst het item niet terug in je shop, maar je kunt het snel vernieuwen.

Ik heb een item besteld en wil het annuleren

Als je iets op Etsy hebt gekocht en de bestelling wilt annuleren, moet je contact opnemen met de verkoper. Alleen verkopers kunnen transacties annuleren.

Verkopers kunnen retouren accepteren, maar zijn in de meeste gevallen niet verplicht om dit te doen, tenzij ze zelf aangeven in hun shopvoorwaarden dat ze dit doen, of wanneer ze verplicht zijn dit te doen door de lokale wetgeving. Je kunt het shopbeleid van de verkoper vinden op de homepage van de shop. Kopers moeten de shopvoorwaarden van de verkoper grondig doornemen en contact opnemen met de verkoper voordat ze een bestelling terugsturen.

Je kunt een restitutie doen, en een bestelling vervolgens annuleren via je pagina Verkochte bestellingen. Klik op bij de bestelling en klik op Restitutie doen. Je moet een volledige restitutie doen om een bestelling te annuleren.

Klik dan nog een keer op en klik opAnnuleer een transactie.