Een verkoop annuleren

Etsy verkopers kunnen een verkoop annuleren Als je iets op Etsy hebt gekocht en de bestelling wilt annuleren, moet je contact opnemen met de verkoper.

Een bestelling annuleren

Kijk eerst of je transactie voldoet aan de vereisten van Etsy's annuleringsbeleid.

Als je de transactie niet kunt voldoen, moet je de koper hierover via Etsy Berichten informeren voordat je de transactie annuleert. Als de koper al betaald heeft, moet je een volledige terugbetaling doen. Bewaar restituties in je administratie voor het geval er een geschil ontstaat.

Een bestelling annuleren:

1. Log in op Etsy.com.
  2. Klik op Shopmanager.
  3. Klik op Bestellingen & Verzending.
  4. Selecteer de bestelling die je wilt annuleren.
  5. Klik op het (ellipsis)-pictogram.
  6. Klik op Restitutie doen.
  7. Kies welke transacties je wilt annuleren. Je kunt enkele of alle transacties van een bestelling annuleren.
  8. Vul het formulier in. Laat een gedetailleerd bericht achter waarin je uitlegt waarom je annuleert.
  9. Klik op Versturen.
  10. Als de koper heeft betaald via Etsy Payments, ben je klaar! Heeft de koper via een andere methode betaald, bijvoorbeeld PayPal, moet je een restitutie doen via die betaalmethode.

We wachten 48 uur tot we de bestelling daadwerkelijk annuleren. Heb je Etsy Payments gebruikt, dan crediteert Etsy automatisch de desbetreffende listing- en transactiekosten.

Geannuleerde bestellingen verschijnen onder Bestellingen & Verzending in de tab Voltooid.

Het annuleren van een uitverkocht item plaatst het item niet terug in je shop, maar je kunt het snel vernieuwen.

Ik heb een item besteld en wil het annuleren

Als je iets op Etsy hebt gekocht en de bestelling wilt annuleren, moet je contact opnemen met de verkoper. Alleen de verkoper kan transacties annuleren.

Verkopers kunnen retouren accepteren, maar in de meeste gevallen zijn niet verplicht om dit te doen, tenzij ze zelf aangeven in hun shopvoorwaarden dat ze dit doen, of wanneer ze verplicht zijn dit te doen door de lokale wetgeving. Je kunt het shopbeleid van de verkoper vinden op de homepage van de shop. Kopers moeten de shopvoorwaarden van de verkoper grondig doornemen en contact opnemen met de verkoper voordat ze een bestelling terugsturen.