Instellen van verwerkingstijden en verzenddata

Verwerkingstijden en verzenddata geven kopers informatie over het tijdstip waarop je items van je shop verzendt. Kopers kunnen de verwerkingstijd voor een item zien op de listingpagina onder Verzending & retouren. De verzenddatum verschijnt op de factuur nadat de koper een item heeft gekocht.

Opmerking: Voor listings die daarvoor in aanmerking komen, zien kopers de geschatte leverdatum in plaats van de verwerkingstijd.

Wat is de verwerkingstijd van een item?

De verwerkingstijd is de tijd die je nodig hebt om een bestelling verzendklaar te maken. De verwerkingstijd biedt de koper realistische verwachtingen vóór aankoop van een item.

Bij custom bestellingen is dit inclusief de tijd die nodig is voor het produceren van een custom item. Als een bestelling een gereed item betreft, is de verwerkingstijd de tijd die je nodig hebt om het item in te pakken.

De verwerkingstijd is ook van invloed op het tijdstip waarop de koper voor een bestelling een zaak kan openen

Wat is de verzenddatum?

De verzenddatum is de datum waarop je een bestelling naar de koper stuurt. Dit is de datum na de langste verwerkingstijd van een bestelling.

Bijvoorbeeld: je verwerkingstijd voor een item bedraagt 3-5 dagen. Een koper bestelt het item op 1 september. De verzenddatum van deze bestelling is 6 september.

Let op: Als je geen verwerkingstijd opgeeft voor een item, ziet de koper geen verzenddatum bij het afrekenen. Als de koper een bestelling plaatst voor meerdere items, waarvan er één geen verwerkingstijd heeft, is er voor de complete bestelling geen verzenddatum te zien. Zelfs niet als de andere items van de bestelling wel voorzien zijn van een verwerkingstijd.

Verwerkingstijd van een item instellen

Verwerkingstijd voor een verzendprofiel instellen:

1. Log in op Etsy.com.
  2. Klik op Shopmanager.
  3. Klik op Instellingen.
  4. Klik op Verzendinstellingen.
  5. Klik op Voeg een verzendprofiel toe of selecteer een verzendprofiel dat je wilt updaten.
  6. Vul het verzendprofiel in.
  7. Selecteer je Verwerkingstijd in het dropdownmenu. Je kunt een verwerkingstijd van 1 werkdag tot 10 weken kiezen.
  8. Klik op Profiel aanmaken.

Daarna kun je dit verzendprofiel voor je listings kiezen:

1. In de Shopmanager, klik je op Listings.
  2. Zoek de listing die je wilt veranderen, of maak een nieuwe listing aan.
  3. Klik op het tandwiel en vervolgens op Aanpassen.
  4. Scroll naar beneden naar sectie Verzenden.
  5. Selecteer het verzendprofiel met de juiste verwerkingstijd.
  6. Klik op Publiceren.

Je kunt de verwerkingstijd voor item via dezelfde stappen aanpassen.

De verzenddatum van een bestelling aanpassen

Je kunt de verzenddatum één keer aanpassen, zolang de oorspronkelijke verzenddatum nog niet verstreken is en je eerst toestemming hebt gekregen van de koper.

De verzenddatum van een bestelling aanpassen:

1. Log in op Etsy.com.
  2. Klik op Shopmanager.
  3. Klik op Bestellingen & Verzending.
  4. Zoek de transactie die je wilt wijzigen.
  5. Klik op het pictogram met de drie puntjes: .
  6. Click Verzenddatum bijwerken.
  7. Selecteer je nieuwe verzenddatum. De nieuwe datum moet binnen drie weken van de oorspronkelijke verzenddatum liggen.
  8. Voeg een bericht aan de koper toe.
  9. Klik op Bijwerken & koper informeren.