Een digitaal item listen

We leggen je stap voor stap uit hoe je een digitaal bestand in je shop plaatst. Voor het verkopen van fysieke items, lees je dit artikel.

Voor je items kan gaan listen moet je als verkoper geregistreerd zijn.

Log in op je Etsy-account, ga naar Shop Manager > Listings en klik rechtsboven op de knop Voeg een listing toe.

Als je je shop nog aan het instellen bent ga je naar Jouw shop en de tab Listings toevoegen. Verder volg je dezelfde instructies.

Stap 1: Voeg foto's toe

Begin met het toevoegen van foto's aan je listing. Klik op het icoon Foto toevoegen. Je kunt meerdere foto's tegelijk uploaden.

• We raden je aan om je afbeeldingen minstens 1500 x 1500 pixels te maken. Je mag afbeeldingen ook in de door jou gewenste afmetingen uploaden.

• Je eerste afbeelding wordt de thumbnail die in zoekresultaten, je shop, en overal op de site te zien zal zijn.

• Om de volgorde van de afbeeldingen te wijzigen klik je op de thumbnail en sleep je hem naar rechts of links.

• Om een afbeelding te verwijderen klik je op de X rechtsonder de thumbnail.
  • We raden je aan om minstens vijf afbeeldingen te gebruiken om je kopers een zo volledig mogelijk beeld van je item te geven.
  • Als je de volledige afbeelding die op je openbare listingpagina staat wilt bijsnijden, kan je dat doen door op het potlood-icoontje onderaan je foto te klikken.

Lees meer over item afbeeldingen.

Stap 2: Pas je thumbnail aan

Je thumbnailfoto is de foto die kopers op de homepage van je shop, in zoekresultaten, en op verschillende andere plekken op Etsy zien.

Om deze afbeelding aan te passen, klik je onder je hoofdfoto op Thumbnail aanpassen. Je kunt de afbeelding vergroten en de positie in het vierkant wijzigen.

Zodra je tevreden met de foto bent klik je op opslaan.

Stap 3: Vul je listinginformatie in

Titel
Geef je item een beschrijvende titel. Welke woorden zouden je kopers kunnen gebruiken om naar jouw item te zoeken? Zet de beste zoekwoorden vooraan in je titel. Titels mogen 140 karakters zijn. Lees meer over itemtitels.

Over deze Listing:
Met het eerste dropdown menu naast Over deze Listing bepaal je of het item onder Handgemaakt, Vintage, or Craftmaterialen valt.

Categorie
Met de dropdown menus naast Categorie bepaal je tot twee sub-categorieën voor je item op de Categorieënpagina.

Zodra je categorieën aan je items hebt toegevoegd, kan je vervolgens categorie-specifieke eigenschappen aan je listings toe te voegen.

Eigenschappen
Zodra je categorieën voor je items hebt gekozen, kan je categorie-specifieke eigenschappen toevoegen.

Met eigenschappen kan je gestandaardiseerde informatie over je items toevoegen. Eigenschappen zorgen er ook voor dat je items relevanter in zoekresultaten worden. Ze helpen kopers ook om makkelijker je items te vinden. Meer over eigenschappen en je item lees je in dit artikel.

Opties voor vernieuwen
Zdra je een listing gepubliceerd hebt, blijft deze vier maanden actief. Je listings zullen automatisch vernieuwd worden, zodat ze niet verlopen, tenzij je er tijdens het listingproces voor kiest om je listings handmatig te vernieuwen (wat je op elk moment nadat een listing verloopt kunt doen).

Belasting
Als je sales tax (alleen VS) berekent, kan je hier kiezen of je dat ook op dit item doet. Meer over belastinginstellingen.

Soort
Vink hier Digitaal bestand aan. Voor het listen van een fysiek item, lees je dit artikel.

Omschrijving
Vermeld hier hoe groot het bestand is, welk soort bestand het is, inhoud van het bestand (bij .zip bestanden) en alle andere unieke features en bijzondere instructies. Als men voor dit bestand een bijzonder programma nodig heeft moet je dat hier ook vermelden. Lees hier meer over het schrijven van verleidelijke beschrijvingen.

Shopsectie
Als je in je shop secties voor je verschillende soorten items hebt, kan je hier de listing direct aan een van je secties toevoegen. Meer over het aanmaken van secties.

Tags
Titels en tags helpen winkelaars met het vinden van je item via de zoekfunctie op Etsy. Maak gebruik van alle 13 beschikbare tags.

Hou dit in gedachten bij het taggen van je item:

• Het formaat of schaal van je item
  • Waar het voor gebruikt wordt
  • Kleur, stijl, bestandsformaat, inhoud, en patronen

Denk als een shopper: Welke woorden zou jij gebruiken als je naar dit item zoekt? Leer meer over gevonden worden in de zoekresultaten..

Materialen
In de komende weken zullen we de optie voor het toevoegen van materialen aanpassen.

Bij sommige categorieën zijn de item-eigenschappen de beste manier om materialen aan je listings toe te voegen.

Je kunt je materialen in andere aspecten van je listing laten zien. Lees hier meer over hoe je het beste materialen aan je items kan toevoegen terwijl we de eigenschappen voor het Etsy platform uitwerken.

Belangrijkste eigenschappen voor Duitse verkopers
Verkopers in Duitsland zien ook een veld om een samenvatting te geven van de belangrijkste eigenschappen van hun items. Lees hier meer.

Step 4: Vul je voorraad en prijzen in

Prijs

Vul de prijs van je item in. Meer over het instellen van je gewenste valuta.

Hoeveelheid

Als je meerdere kopietjes van je digitale item verkoopt kan je de hoeveelheid ophogen. Zodra je er een verkoopt gaat de voorraad naar beneden.

• De listingkosten zijn $0.20 USD, onafhankelijk van de hoeveelheid.
  • Zodra het item verkoopt betaal je $0.20 USD voor het automatisch vernieuwen van overgebleven hoeveelheden. Dit zet het item ook weer vooraan in je shop.
  • Zodra de geplaatste hoeveelheid uitverkocht is, moet je hem vernieuwen om hem weer in je shop te krijgen.

SKU

SKU staat voor Stock Keeping Unit, voorraadeenheid. Als je met een SKU-systeem je voorraad beheert, vul je het SKU-nummer hier in.

Meer over SKU's lees je in dit help artikel.

Stap 5: Voeg bestanden toe

Je kan tot vijf digitale bestanden toevoegen. Het maximale formaat van elke bestand is 20 MB. We ondersteunen momenteel de volgende bestandformaten:

Audio

• .mpeg
  • .mp3

Afbeelding

• .gif
  • .jpeg
  • .png
  • .tiff
  • .bmp
  • .pdf

Tekst

• .txt

Als je een bericht voor je koper toevoegt, zal deze op alle digitale bestanden in je shop van toepassing zijn. Na de aankoop zien koper het op Downloads-pagina.

Er zal een lijst van geüploade bestanden te zien zijn, met naam, formaat, en uploaddatum. De bestandsnamen die jij ziet zijn hetzelfde al die je kopers zien. Nadat je het bestand het geüpload kan je de naam niet meer wijzigen, dus zorg dat de namen van je bestanden gelijk correct zijn.

Bestandsnamen mogen maximaal 70 karakters bevatten. Dit mogen cijfers, nummers, punten, underscores, of streepjes zijn.

Als je van gedachten verandert en een bestand wilt verwijderen, klik je op de X naast de listing tijd/datum.

Stap 6: Publiceer je listing

Voorvertoning
Om te zien hoe je listing er voor shoppers uitziet klik je op Voorvertoning. Deze stap is optioneel.

Publiceren
Je bent klaar om te verkopen! Klik op Publiceren om je listing af te ronden. De listingkosten van USD $0,20 worden toegevoegd aan je Betaalrekening.

Aanpassen
Moet je iets wijzigen? Geen probleem. Klik verder met wijzigen om verder aanpassingen te doen. Vergeet niet dat je listing niet wordt opgeslagen, tot je op Opslaan als concept of Publiceren klikt.

Opslaan als concept
Ben je er nog niet klaar voor maar wil je wel opslaan wat je gedaan hebt? Hiermee sla je je listing op, en kun je deze later terugvinden via Shopmanager > Listings. Daar klik je op Concepten. Concepten blijven altijd staan, en je mag er zoveel opslaan als je wilt. Tot je een concept publiceert worden er geen listingkosten berekent.

Stap 7: Je listing is nu live!

De listing is nu beschikbaar voor kopers. Vertel potentiele kopers over je nieuwe items en deel het op Facebook of Twitter.

Let op: Hoewel het meestal binnen een paar minuten gedaan is, kan het tot 24 uur duren voor listings in zoekresultaten en categorieën meegenomen worden.