Hoe voeg je bestanden toe aan een digitale listing?

Digitale items zijn items die de koper direct kan downloaden. Het plaatsen van een digitaal item is vergelijkbaar met het listen van andere items op Etsy.

Volg de instructies voor het plaatsen van een item op Etsy en kies Digitaal item onder Type. De enige extra stap voor het plaatsen van een digitaal item is het toevoegen van bestanden aan je listing.

Bestanden toevoegen aan je digitale listing

Bij het plaatsen van een digitaal item moet je de bestanden uploaden die de koper aanschaft. Je kunt tot vijf digitale bestanden toevoegen. De maximale grootte van elk bestand is 20 MB. We ondersteunen momenteel bestandsformaten die eindigen op:

• .bmp
  • .doc
  • .gif
  • .jpeg
  • .jpg
  • .mobi
  • .mov
  • .mp3
  • .mpeg
  • .pdf
  • .png
  • .psp
  • .rtf
  • .stl
  • .txt
  • .zip
  • .ePUB
  • .iBook

Er zal een lijst van geüploade bestanden te zien zijn, met naam, grootte en uploaddatum. De bestandsnamen die jij ziet zijn dezelfde als die je kopers zien. Nadat je het bestand hebt geüpload, kun je de naam niet meer wijzigen, dus zorg dat de namen van je bestanden meteen correct zijn.

Bestandsnamen mogen maximaal 70 alfanumerieke tekens, punten, underscores of koppeltekens bevatten.

Voeg een bericht aan kopers toe

Je kunt een bericht voor kopers toevoegen dat op alle digitale bestanden in je shop van toepassing is. Na de aankoop ziet een koper dit bericht op Downloads-pagina.

Kan ik variaties aanbieden voor mijn digitale items?

Nee, voor digitale items kun je geen variaties aanbieden.

Wat moet ik doen als ik een custom digitaal item wil aanbieden?

We raden je aan om een zogeheten "placeholder" te uploaden. Deze placeholder kan een voorbeeldafbeelding zijn, of instructies voor het indienen van bepaalde gegevens. Je kunt dan met behulp van het bericht aan de koper alle belangrijke informatie die je voor de bestelling bij jouw koper opvragen. Je koper kan ook via Berichten direct contact met je opnemen. Lees meer over hoe een koper een verzoek om een custom item kan doen.

Zodra het definitieve bestand klaar is kun je het via Berichten, e-mail of een externe website voor bestandsoverdrachten naar je koper versturen. De koper kan het originele bestand nog wel downloaden, dus leg in je listing duidelijk uit dat je het daadwerkelijke bestand later verstuurt.

Zorg dat je bij het plaatsen van je digitale item de digitale eigenschap kiest en niet fysiek. Voor fysieke items is een trackingnummer of een op Etsy gekocht verzendlabel verplicht. Wanneer je een digitaal item als fysiek item plaatst, zullen bestellingen van deze listing een negatieve impact op je statistieken aangaande verzending voor Topverkoper hebben, aangezien de bestellingen nooit daadwerkelijk verzonden worden.

Kom ik in aanmerking voor het Topverkopersprogramma als ik uitsluitend digitale items verkoop?

Ja, ook als je uitsluitend digitale items verkoopt, kom je in aanmerking voor het Topverkopersprogramma. Op je Topverkoperdashboard zie geen scores voor op tijd verzenden & tracking, maar je wordt nog wel in overweging genomen op basis van andere gegevens.

Een bestand verwijderen

Als je een bestand wilt verwijderen, klik je op de X naast de listing tijd/datum. Je kunt bestanden op ieder gewenst moment verwijderen.