Een fysiek item plaatsen

Voordat je items kunt gaan plaatsen, moet je als verkoper geregistreerd zijn.

Om te beginnen log je in op je Etsy-account, ga je naar Shopmanager Listings en klik je op Voeg een listing toe.

Als je nog bezig bent me het opstarten van je shop, ga je nadat je je shop een naam hebt gegeven naar Jouw shop Voeg listings toe.

Stap 1: Voeg foto's toe.

Begin met het toevoegen van foto's aan je listing. Klik op het pictogram Foto toevoegen om bestanden toe te voegen. Je kunt meerdere foto's tegelijk uploaden.

• Je afbeeldingen moeten ongeveer 1500 pixels breed zijn, maar de hoogte mag variëren.
  • Je eerste afbeelding wordt de thumbnail die in zoekresultaten, je shop, en overal op de site te zien zal zijn.
  • Om de volgorde van de afbeeldingen te wijzigen klik je op de thumbnail en sleep je hem naar rechts of links.
  • We raden je aan om minstens vijf afbeeldingen te gebruiken, om je kopers een zo volledig mogelijk beeld van je item te geven.
  • Als je de volledige afbeelding die op je openbare listing-pagina staat wilt bijsnijden, kun je dat doen door op het potlood-icoontje onder aan je foto te klikken.

Lees meer over item-afbeeldingen.

Stap 2: Pas je thumbnail aan.

Je thumbnailfoto is de foto die kopers op de homepage van je shop, in de zoekresultaten en op verschillende andere plekken op Etsy zien. Om deze afbeelding aan te passen, klik je onder je hoofdfoto op Thumbnail aanpassen. Je kunt de afbeelding vergroten en de positie in het vierkant wijzigen.

Zodra je tevreden bent met de foto klik je op Opslaan.

Stap 3: Vul je listinginformatie in.

Titel:

Geef je item een beschrijvende titel. Welke woorden zouden je kopers kunnen gebruiken om naar jouw item te zoeken? Zet de beste zoekwoorden vooraan in je titel. Titels mogen max. 140 karakters zijn. Lees meer over item-titels

Over deze Listing:

Met het eerste dropdown-menu naast Over deze Listing bepaal je of het item onder Handgemaakt, Vintage of Craftbenodigdheden valt.

Categorie:

Met de dropdown-menu's naast Categorie zet je je item in een categorie op de Categorieënpagina.

Je zult daarna worden gevraagd om het item verder te beschrijven door subcategorieën te kiezen. Beschrijf bij het kiezen van een listing-categorie je item zo goed mogelijk.

Bedenk waar kopers waarschijnlijk naar zoeken als ze jouw specifieke item willen vinden. Als je bijvoorbeeld een typemachine verkoopt zou je denken dat deze alleen voor decoratie is, maar sommige klanten gebruiken deze nog om mee te schrijven.

Eigenschappen:

Zodra je categorieën voor je items hebt gekozen, kun je categorie-specifieke eigenschappen toevoegen.

Met eigenschappen kun je gestandaardiseerde informatie over je items toevoegen. Eigenschappen als kleur, gelegenheid of feestdag zorgen er ook voor dat je items relevanter in zoekresultaten worden. Ze helpen kopers ook om je items makkelijker te vinden. Lees verder over eigenschappen.

Opties voor vernieuwen:

Zodra je een listing gepubliceerd hebt, blijft deze vier maanden actief.

Je kunt een listing handmatig vernieuwen of ervoor kiezen je listings automatisch te laten vernieuwen. Lees hoe je je listings kunt vernieuwen.

Soort:

Vink Fysiek Item aan. Als je een digitaal item wilt plaatsen verwijzen we je naar ons Help-artikel over digitale itemlistings.

Beschrijving:

Zorg dat je bij de beschrijving informatie toevoegt over het formaat, het gebruikte materiaal, hoe het is gemaakt en andere unieke kenmerken. Meer informatie over het schrijven van aantrekkelijke item-beschrijvingen.

Productiepartner:

Daarna voeg je als je met een productiepartner samenwerkt (dat is iedereen die je fysiek helpt bij het maken van je items en geen deel uitmaakt van je Etsy shop) de informatie over die partner toe. Lees meer over productiepartners en hoe je die samenwerking in je listings aangeeft.

Sectie:

Als je in je shop secties voor je verschillende soorten items hebt, kun je hier de listing direct aan een van je secties toevoegen. Meer over het aanmaken van secties.

Tags:

Titels en tags helpen shoppers met het vinden van je item via de zoekfunctie op Etsy. Gebruik alle 13 beschikbare tags, en wees beschrijvend. Lees meer over het gevonden worden in de zoekfunctie.

Houd dit in gedachten bij het taggen van je listing:

• Het formaat en de afmetingen van je item
  • Waar het voor wordt gebruikt
  • Hoe het is gemaakt
  • Kleur, stijl, materialen, inhoud en patronen

Denk als een shopper: Welke woorden zou jij gebruiken als je naar dit item zoekt?

Materialen:

Bij sommige categorieën zijn de item-eigenschappen de beste manier om materialen aan je listings toe te voegen.

Je kunt je materialen ook in andere aspecten van je listing laten zien. Lees dit Help-artikel voor meer informatie over hoe je het beste materialen aan je items kunt toevoegen.

prijs per meeteenheid voor EU-verkopers en Belangrijkste eigenschappen voor Duitse verkopers:

• Verkopers in de EU zien een extra veld voor de invoer van een prijs per meeteenheid. Lees er hier meer over.
  • Verkopers in Duitsland zien ook een veld voor een samenvatting van de belangrijkste kenmerken van hun items. Lees er hier meer over.

Stap 4: Vul je voorraad en prijzen in.

Als je item geen variaties op prijs, hoeveelheid of SKU heeft, vul je de velden in de sectie "Voorraad en Prijzen" in. Als je wel variaties op de hoeveelheid, prijs en SKU hebt, kun je die in de sectie Variaties specificeren.

Prijs:

Vul de prijs van je item in. Meer over het instellen van je valuta.

Belasting:

Als je sales tax (alleen VS) berekent, kun je hier kiezen of je dat ook op dit item doet. Meer over belastinginstellingen.

Aantal:

Als je meerdere exemplaren van hetzelfde item verkoopt, kun je de hoeveelheid die je in voorraad hebt ophogen. Zodra je (een) item(s) verkoopt gaat de voorraad naar beneden. Ongeacht van de hoeveelheid die je plaatst, zijn de listingkosten (plaatsingskosten) USD 0,20. Zodra het item verkoopt, betaal je USD 0,20 voor het automatisch vernieuwen van overgebleven hoeveelheden. Vernieuwen zet het item ook weer vooraan in je shop. Listingtarieven voor persoonlijke (offline) verkoop variëren. Lees meer over tarieven voor offline verkoop.

Variaties:

Als je verschillende opties voor een product hebt, zoals maat of kleur, kun je verschillende eigenschappen in je items verwerken. Je kunt niet meer dan 2 variaties per listing hebben.

Als de prijs, hoeveelheid of SKU van je item varieert afhankelijk van de verschillende opties die je aanbiedt, kun je deze hier specificeren.

1. Om te beginnen scroll je naar beneden en klik je op Variaties toevoegen.
  2. Selecteer uit de dropdown welke opties je wilt aanbieden (zoals beschikbare kleuren). Als je geen beschikbare optie ziet, voeg je er een toe door op Maak een nieuwe optie aan te klikken.
  3. Als je variaties met verschillende prijzen, hoeveelheden en SKU's hebt, vink je ze aan en klik je op Opslaan en verdergaan.
  4. Na het opslaan kun je alle opties voor je variaties invullen. Vul de beschikbare velden voor prijzen, hoeveelheden of SKU's in.

Om meer aanpassingen te doen, klik je op Variaties aanpassen.

Meer over Listing-variaties lees je in dit Help-artikel.

Stap 5: Stel je verzendkosten in.

Verzendprofielen:

Als je een verzendprofiel hebt opgeslagen dat je wilt gebruiken kun je dat in de sectie Verzendopties selecteren. Lees meer over verzendprofielen.

Als je geen verzendprofiel hebt, selecteer je hier Custom verzendopties invullen. Je kunt later een profiel aanmaken.

Verzendkosten:

Voeg je verzendkosten toe. Als je in de VS woont kun je kiezen voor Reken ze voor me uit. Anders kies je in het dropdown-menu voor Ik vul handmatig vaste kosten in.

Verzonden vanuit:

Selecteer het land van waaruit je verzendt.

Verwerkingstijd:

De verwerkingstijd is de periode tussen het plaatsen van een bestelling en het verzenden ervan. Je kunt uit een van de opties in het menu kiezen, of je eigen verwerkingstijden aanmaken. Lees meer over verwerkingstijden.

Vaste verzendkosten:

Bij het handmatig bepalen van verzendkosten, voer je de kosten voor het alleen verzenden van het item ("primaire verzendkosten") en het extra bedrag dat je rekent om het samen met een ander item te verzenden ("secundaire verzendkosten" – dit bedrag is meestal lager dan de primaire verzendkosten). Meer over gecombineerde verzending.

Voeg zoveel landen toe om naartoe te verzenden als je wilt, met aparte verzendkosten voor elk land. Als je liever wereldwijd verzendt voor één tarief, kun je gebruik maken van de optie De rest van de wereld.

Gewicht en formaat van het item:
Als verkoper in de VS kun je voorberekende verzendkosten. gebruiken. Vul dan de afmetingen en het gewicht van het item in. Lees hier meer over voorberekende verzendkosten.

Stap 6: Publiceer je listing.

Voorvertoning:

Om te zien hoe je listing er voor shoppers uitziet, klik je op Voorvertoning.

Let op: Momenteel laat de voorvertoning van listings niet de juiste prijs en hoeveelheid zien als deze op variatieniveau zijn ingevuld. Zodra je de listing publiceert, kun je al je variaties bekijken.

Publiceren:

Je bent klaar om te verkopen! Klik op Publiceren om je listing af te ronden. De listingkosten van USD 0,20 worden toegevoegd aan je Betaalrekening.

Vergeet niet dat je listing pas wordt opgeslagen als je op Opslaan als concept of Publiceren klikt.

Om je listing op te slaan voor een later moment, klik je op de knop Opslaan als concept.

Je vindt je conceptlisting onder Shopmanager Listings. Daar klik je op Concepten.

Voor je een listing als concept kunt opslaan, moet je tenminste één foto, een categorie, een prijs, hoeveelheid, verzendtarieven, een titel en een omschrijving toevoegen. Je kunt altijd tijdelijke info invullen, en deze vervangen als je klaar bent om de listing te publiceren.

Concepten blijven altijd staan, en je mag er zoveel opslaan als je wilt. De "geplaatst op" datum is niet vastgesteld en je betaalt het listing-tarief pas als de listing in je shop is gepubliceerd.

Als je tevreden bent met je listing klik je op de knop Publiceren om deze publiek zichtbaar te maken. Je betaalt USD 0,20 voor het plaatsen van je listing.

Stap 7: Je listing is nu live!

De listing is nu beschikbaar voor shoppers. Vertel potentiële kopers over je nieuwe item en deel dit op Facebook of Twitter.

Let op: Het kan tot 24 uur duren voor listings in zoekresultaten en categorieën meegenomen worden. Meestal duurt het echter maar een paar minuten.