Een item in je Etsy shop plaatsen

Een item in je Etsy shop plaatsen:

1. Op Etsy.com, klik je op Shopmanager. In de Verkoop op Etsy app, tik je op Meer.
  2. Klik op Listings. Als je een nieuwe verkoper bent, klik je op Jouw shop.
  3. Klik op Listing toevoegen. In de Verkoop op Etsy app, tik je op het icoon + (plus).
Daarna:

Voordat je items kunt gaan plaatsen, moet je je als verkoper registreren. Lees ons Verkopersbeleid om ervoor te zorgen dat je items in Etsy’s categorieën voor handgemaakt, vintage of craftbenodigdheden passen.

Stap 1: Voeg foto's toe

Om foto's aan je listing toe te voegen, klik je op Voeg een foto toe om bestanden van je computer toe te voegen. Je kunt meerdere foto's tegelijk toevoegen. Klik op Kies om je foto's te uploaden.

Om de volgorde van je afbeeldingen te wijzigen, klik je op een foto en sleep je deze naar links of rechts.

Richtlijnen voor het plaatsen van foto's

Je afbeeldingen moeten ongeveer 2000 pixels breed zijn, maar de hoogte mag variëren. Maak je foto's niet kleiner. Kopers zoomen graag in op foto's om itemdetails te zien. Bij grotere foto's kunnen kopers meer inzoomen.

We raden je aan om minstens vijf afbeeldingen te gebruiken, om je kopers een zo volledig mogelijk beeld van je item te geven.

Als je de volledige afbeelding die op je openbare listingpagina staat wilt bijsnijden, kun je dat doen door op het potloodicoontje onder aan je foto te klikken.

Lees meer over itemafbeeldingen.

Voeg variatiefoto's toe

Heb je variatiies voor een listing, dan kun je variatiefoto's toevoegen, die je later in het listingproces aan je variaties kunt koppelen.

Stap 2: Kies je miniatuurafbeelding

De eerste foto van een listing wordt de thumbnail voor deze listing. Je thumbnailfoto is de foto die kopers op de homepage van je shop, in zoekresultaten en op verschillende andere plekken op Etsy zien.

Je thumbnailfoto aanpassen:

1. Sleep de foto die je als thumbnail wilt gebruiken naar de eerste fotoplek.
  2. Klik op Thumbnail aanpassen onder je eerste foto. Je kunt inzoomen en de positie van de foto binnen het vierkant wijzigen.
  3. Klik op Opslaan.

Stap 3: Voeg de listinggegevens toe

De listinggegevens geven aan hoe je listing wordt ingedeeld op Etsy en hoe deze gevonden kan worden in Etsy Zoeken. Shoppers kunnen de zoekresultaten filteren op veel van de details die jij toevoegt.

Voeg een titel toe

Geef je item een beschrijvende titel. Welke woorden zouden je kopers kunnen gebruiken om naar jouw item te zoeken? Zet de beste zoekwoorden vooraan in je titel. Titels mogen max. 140 karakters zijn.

Lees meer over itemtitels.

Over deze listing

De dropdowns onderOver deze listing helpen je listing te categoriseren als Handgemaakt, Vintage of een Craftmateriaal. Kies wie dit item heeft gemaakt, wat het item is en wanneer het is gemaakt.

Listingcategorieën kiezen

Kies in welke categorie je item past. Dit bepaalt in welke categorie je item verschijnt op de Categorieën-pagina.

Bedenk waar kopers waarschijnlijk naar zoeken als ze jouw specifieke item willen vinden. Als je bijvoorbeeld een typemachine verkoopt zou je denken dat deze alleen voor decoratie is, maar sommige klanten willen deze gebruiken om mee te schrijven.

Optioneel: Voeg eigenschappen toe

Eigenschappen als kleur, gelegenheid of feestdag zorgen er ook voor dat je items relevanter in zoekresultaten worden. Ze helpen kopers ook om je items makkelijker te vinden.

Eigenschappen variëren afhankelijk van de categorie waarin je je item plaatst.

Je kunt kiezen voor Ik bied er meer dan één als eigenschap als je een variatie wilt toevoegen voor die eigenschap.

Lees verder over eigenschappen.

Je vernieuwingsoptie kiezen

Listings blijven telkens vier maanden op Etsy staan. Kies voor handmatige of automatische vernieuwing van je items.

Lees hoe je je listings kunt vernieuwen.

Stap 4: Beschrijf je listing

Daarna beschrijf je je item om gevonden te worden in Zoeken en shoppers meer informatie te geven over je listing.

Je itemtype kiezen

Kies of je item fysiek of digitaal is.

Lees meer over digitale itemlistings.

Voeg een beschrijving toe

De beschrijving informeert de shopper over het item, je proces voor het creëren of vinden ervan en de afmetingen. Zorg dat je bij de beschrijving informatie toevoegt over het formaat, de gebruikte materialen, de manier waarop het is gemaakt en andere unieke kenmerken.

Meer informatie over het schrijven van aantrekkelijke itembeschrijvingen.

Optioneel: Voeg je productiepartner toe

Maak je originele designs die worden gemaakt met behulp van externe productie-assistentie, voeg dan je de productiepartners toe aan de listings die zij hebben geproduceerd.

Lees meer over de samenwerking met productiepartners op Etsy.

Optioneel: Kies of je kopers dit item kunnen personaliseren

Plaats een vinkje in het vakje voor Custom bestellingen als je voor deze listing custom mogelijkheden aanbiedt. Lees meer over custom bestellingen.

Optioneel: Kies een sectie in je shop

Als je in je shop secties voor je verschillende soorten items hebt, kun je hier de listing direct aan een van je secties toevoegen.

Meer over het aanmaken van secties.

Optioneel: Voeg tags toe

Titels en tags helpen shoppers met het vinden van je item via de zoekfunctie op Etsy. Gebruik alle 13 beschikbare tags, en maak deze beschrijvend.

Houd dit in gedachten bij het taggen van je listing:

• Het formaat en de afmetingen van je item
  • Waarvoor het gebruikt wordt
  • Hoe het gemaakt is
  • Kleur, stijl, materialen, inhoud en patronen

Denk als een shopper: Welke woorden zou jij gebruiken als je naar dit item zoekt?

Lees meer over het gevonden worden in de zoekfunctie.

Optioneel: Voeg materialen toe

Bij de meeste categorieën zijn de item-eigenschappen de beste manier om materialen aan je listings toe te voegen.

Je kunt je materialen in andere aspecten van je listing laten zien.

Als materialen echter niet aan je categorie kunnen worden toegevoegd, kun je deze hier toevoegen.

Prijs per meeteenheid

Verkopers in de EU zien een extra veld voor de invoer van een prijs per meeteenheid. Meer informatie.

Belangrijkste eigenschappen

Verkopers in Duitsland zien ook een veld voor een samenvatting van de belangrijkste kenmerken van hun items. Meer informatie.

Stap 5: Voeg je voorraad en prijzen toe

Kies of je variaties voor deze listing wilt aanbieden. Als dit het geval is, ga je door naar variaties.

Als je geen variaties voor deze listing aanbiedt, voeg je de prijs en aantallen voor deze listing toe.

Prijs

Kies hoeveel kopers voor dit item moeten betalen. Dit bedrag verschijnt in je voorkeursvaluta.

Meer over het instellen van je valuta.

Optioneel: Voeg belastingtarieven shop toe

Als je sales tax (alleen VS) in je shop berekent, kun je hier kiezen of je dat ook op dit item doet. Meer over belastinginstellingen.

Aantal

Als je meerdere exemplaren van hetzelfde item verkoopt, kun je de hoeveelheid die je in voorraad hebt ophogen. Zodra je (een) item(s) verkoopt gaat de voorraad naar beneden.

Ongeacht de hoeveelheid die je plaatst, zijn de listingkosten USD 0,20. Zodra het item verkoopt, betaal je USD 0,20 voor het automatisch vernieuwen van overgebleven hoeveelheden. Vernieuwen zet het item ook weer vooraan in je shop. Listingtarieven voor persoonlijke (offline) verkoop variëren. Lees meer over tarieven voor offline verkoop.

Optioneel: SKU

SKU-nummers - SKU is een Stock Keeping Unit, een voorraadeenheid - zijn een manier om snel inzicht te krijgen in de voorraad van je shop. Ook kunnen deze je helpen om snel items in je shop, studio of opslag te vinden. Lees meer over SKU-nummers.

Optioneel: Variaties

Als je verschillende opties voor een product aanbiedt zoals maat of kleur, kun je variaties van het items in je listing aanbieden. Je kunt niet meer dan 2 variaties per listing hebben.

Lees meer over het toevoegen van listingvariaties.

Als je listing verschilt op een zichtbaar item, zoals kleur, kun je foto's toevoegen om die variatie te laten zien. Lees hoe je foto's aan listingvariaties kunt toevoegen.

Je kunt voor iedere variatie de prijs, hoeveelheid en SKU instellen.

Betreft je listing een digitaal item, dan kun je geen variaties aanbieden.

Optioneel: Personalisatie

Als je voor deze listing personalisatie aanbiedt, zet je Personalisatie op Aan. Via Personalisatie kunnen kopers je laten weten wat ze gepersonaliseerd willen hebben bij een item. Lees meer over het aanbieden van personalisatie.

Voor digitale items: Voeg bestanden toe

Als je een digitaal item plaatst, moet je bestanden uploaden. Lees meer over het uploaden van bestanden voor digitale items.

Stap 6: Stel verzending in

Kies hoe je dit item wilt verzenden.

Verzendopties

Je kunt kiezen welk verzendprofiel je voor deze listing wilt gebruiken. Het verzendprofiel dat je kiest bepaalt de verzendkosten die worden berekend aan kopers, de verwerkingstijd en de verzendservice.

Als je nog geen verzendprofielen hebt ingesteld, lees je hier hoe je verzendprofielen instelt.

Optioneel: Gewicht en formaat van het item

Als verkoper in de VS kan je de verzendkosten automatisch voor je laten uitrekenen, met voorberekende verzendkosten. Vul dan de afmetingen en het gewicht van het item in. Lees hier meer over voorberekende verzendkosten.

Stap 7: Publiceer of bewaar je listing

Je listing wordt pas opgeslagen als je op Opslaan als concept of Publiceren klikt.

Preview

Om te zien hoe je listing er voor shoppers uitziet, klik je op Voorvertoning.

Momenteel laat de voorvertoning van listings niet de juiste prijs en hoeveelheid zien als deze zijn ingesteld als variaties van de listing. Zodra je de listing publiceert, kan je al je variaties bekijken.

Als concept opslaan

Om je listing op te slaan voor een later moment, klik je op de knop Opslaan als concept. Voor je een listing als concept kunt opslaan, moet je tenminste één foto, een categorie, een prijs, hoeveelheid, verzendtarieven, een titel en een omschrijving toevoegen. Je kunt altijd tijdelijke info invullen, en deze vervangen als je klaar bent om de listing te publiceren.

Je kunt je conceptlisting vinden op je Listingpagina onder Concepten.

Concepten blijven altijd staan, en je mag er zoveel opslaan als je wilt. De "geplaatst op" datum is niet vastgesteld en je betaalt het listing-tarief pas als de listing in je shop is gepubliceerd.

Publiceren

Je bent klaar om te verkopen! Klik op Publiceren om je listing af te ronden. De listingkosten van USD 0,20 worden toegevoegd aan je Betaalrekening.

Je listing is nu live! De listing is nu beschikbaar voor shoppers op Etsy. Vertel potentiële kopers over je nieuwe items en deel het op Facebook of Twitter.

Het kan tot 24 uur duren voor listings in zoekresultaten en categorieën verschijnen.