Een item in je Etsy shop plaatsen

Een item in je Etsy shop plaatsen:

1. Op Etsy.com, klik je op Shopmanager. (Op de Verkoop op Etsy app, tik je op Meer.)
  2. Klik op Listings. Als je een nieuwe verkoper bent, klik je op Jouw shop.
  3. Klik op Listing toevoegen. In de Verkoop op Etsy app, tik je op het icoon + (plus).
Daarna:

Voordat je items kunt gaan plaatsen, moet je je als verkoper registreren. Lees ons Verkopersbeleid om ervoor te zorgen dat je items in Etsy’s categorieën voor handgemaakt, vintage of craftmaterialen passen.

Stap 1: Voeg foto's en video's toe

Om foto's aan je listing toe te voegen, klik je op Voeg een foto toe om bestanden van je computer toe te voegen. Je kunt meerdere foto's tegelijk uploaden.

Om de volgorde van je afbeeldingen te wijzigen, klik je op een foto en sleep je deze naar links of rechts.

Lees over de richtlijnen voor itemafbeeldingen.

Optioneel: Voeg variatiefoto's toe

Optioneel: Voeg video's toe

Stap 2: Kies je miniatuurafbeelding

De eerste foto van een listing wordt de thumbnail voor deze listing. Sleep de foto die je als thumbnail wilt gebruiken naar de eerste fotoplek. Lees hoe je je thumbnail kunt aanpassen.

Lees hoe je je thumbnail kunt wijzigen en bewerken.

Stap 3: Voeg listing-gegevens toe

De listing-gegevens geven aan hoe je listing wordt ingedeeld op Etsy en hoe deze gevonden kan worden in Etsy Zoeken. Shoppers kunnen de zoekresultaten filteren op veel van de details die jij toevoegt.

Lees meer over listingdetails:

Stap 4: Beschrijf je listing

Daarna beschrijf je je item om gevonden te worden in Zoeken en shoppers meer informatie te geven over je listing.

Lees meer over het beschrijven van je listing:

Stap 5: Voeg je voorraad en prijzen toe

Kies of je variaties voor deze listing wilt aanbieden. Lees dan meer over variaties.

Als je geen variaties voor deze listing aanbiedt, voeg je de prijs en aantallen voor deze listing toe:

Voor digitale items: Voeg bestanden toe

Stap 6: Stel verzending in

Kies hoe je dit item wilt verzenden:

Stap 7: Marketing

Als je een Etsy Ads campagne hebt lopen, kun je kiezen of je deze listing in de campagne wilt opnemen.

Als je de listing via de Verkoop op Etsy app toevoegt, wordt je listing automatisch toegevoegd aan je Etsy Ads campagne. Als je een nieuwe listing uit je Ads campagne wilt verwijderen, kies je welke listings je wilt adverteren via je Advertentiepagina.

Stap 8: Publiceer of bewaar je listing

Je listing wordt pas opgeslagen als je op Opslaan als concept of Publiceren klikt.

Preview

Om te zien hoe je listing er voor shoppers uitziet, klik je op Preview.

Momenteel laat de voorvertoning van listings niet de juiste prijs en hoeveelheid zien als deze zijn ingesteld als variaties van de listing. Zodra je de listing publiceert, kun je al je variaties bekijken.

Als concept opslaan

Om je listing op te slaan voor een later moment, klik je op de knop Opslaan als concept. Voor je een listing als concept kunt opslaan, moet je tenminste één foto, een categorie, een prijs, hoeveelheid, verzendtarieven, een titel en een omschrijving toevoegen. Je kunt altijd tijdelijke info invullen, en deze vervangen als je klaar bent om de listing te publiceren.

Je kunt je conceptlisting vinden op je Listing-pagina onder Concepten.

Concepten blijven altijd staan, en je mag er zoveel opslaan als je wilt. De "geplaatst op" datum is niet vastgesteld en je betaalt de listingkosten pas als de listing in je shop is gepubliceerd.

Publiceren

Je bent klaar om te verkopen! Klik op Publiceren om je listing af te ronden. De listingkosten van USD 0,20 worden toegevoegd aan je Betaalrekening.

Je listing is nu live! De listing is nu beschikbaar voor shoppers op Etsy. Vertel potentiële kopers over je nieuwe items en deel het op Facebook of Twitter.

Het kan tot 24 uur duren voor listings in Etsy zoekresultaten en categorieën verschijnen.

Kan ik listings in bulk aanmaken?

Als je een serie van gelijksoortige listings wilt aanmaken, kun je één listing aanmaken en deze kopiëren om tijd te besparen.

Door te kopiëren wordt er een nieuwe listing aangemaakt waar alle informatie van de gekopieerde listing al in zit. Vanaf daar kan je deze aanpassen en publiceren.

Lees hoe je een listing kopieert.

Vragen over listings?

Vraag het de community

Je kunt alle onderdelen van een listing op elk gewenst moment aanpassen. Het aanpassen van een listing is gratis.

Als je problemen ondervindt bij het aanmaken of aanpassen van listings, klik je op een probleem om te lezen hoe je het kunt oplossen:

Je afbeelding is misschien te klein of te groot

We raden je aan om je afbeeldingen minstens 2000 pixels breed te maken. Maak gebruik van editingsoftware om de afmetingen van je foto's aan te passen voordat je ze uploadt op Etsy.

Bij afbeeldingen die groter zijn dan 300k kan het voorkomen dat er een time out optreedt, met name bij een tragere internetverbinding. Probeer het met een kleiner bestand of comprimeer je bestand om de grootte te beperken.

Als je de foutmelding: “Listings zien er het beste uit met foto's van tenminste 2000 pixels breed” ziet

Deze foutmelding verschijnt als de afbeeldingen die naar een listing worden geüpload minder dan 2000 pixels breed zijn. Hoewel deze foutmelding slechts een suggestie is en je nog steeds kunt publiceren, resulteren listingafbeeldingen van minimaal 2000 pixels breed in een betere kwaliteit voor kopers.

Als je andere problemen ondervindt bij het uploaden van afbeeldingen, volg je de stappen in dit Help Center artikel.

Je kunt een nieuw variatietype aanmaken door te klikken op Maak een nieuwe variatie aan via het pop-upvenster Variaties toevoegen of aanpassen. Kopers kunnen hun Etsy zoekresultaten echter niet filteren op custom variaties.

Als je bijvoorbeeld de variatie uniseks maat wilt aanbieden, kun je klikken op Maak een nieuwe variatie aan en voer je “Maat” in.

Dit is normaal, en je ziet de variaties en prijsverschillen die je hebt toegevoegd bij het publiceren van je listing. Probeer je listing te publiceren. Je kunt zien hoe kopers kunnen omgaan met variaties in de gepubliceerde listing.

Als je bij het plaatsen of wijzigen van een item kiest voor “Ik bied er meer dan één” bij een eigenschap, maar geen variatie toevoegt voor die eigenschap, zie je de foutmelding: Om te kunnen publiceren moet je dit oplossen: voorraad.

Om deze fout te verhelpen moet je het vinkje verwijderen bij "Ik bied er meer dan één" in je sectie met eigenschappen of variaties aan je listing toevoegen.

Badges bij listings worden bepaald door een aantal factoren, waaronder aantal verkopen in een bepaalde periode. Bestseller badges worden iedere dag bij andere items in de zoekfunctie weergegeven.

De Bestseller badge wordt automatisch toegevoegd. We kunnen de badge niet handmatig aan listings toevoegen.

Alles wat op Etsy te koop is, moet handgemaakt of vintage zijn, of een craftmateriaal. Items die verkocht worden op Etsy moeten ook voldoen aan ons Beleid verboden items.

Handgemaakte items

Handgemaakte items moeten door jou, de verkoper, gemaakt of ontworpen zijn. Als je handgemaakte items verkoopt, moet je:

• Je items zelf maken of ontwerpen.
  • Iedereen die betrokken is bij het maken van je items of het runnen van je onderneming toevoegen aan je Over-de-Shop sectie. Als je met een productiepartner samenwerkt, moet je die partner bij de relevante listings vermelden.
  • Je eigen foto's gebruiken in je listings.

Lees ons volledige Beleid Handgemaakte items.

Vintage items

Vintage items moeten minstens 20 jaar oud zijn. Nieuwere items in vintagestijl of verzamelobjecten zijn niet toegestaan in deze categorie.

Lees meer over het verkopen van vintage items op Etsy.

Craftmaterialen

Craftmaterialen op Etsy zijn tools, ingrediënten of materialen die primair bedoeld zijn voor het creëren van een item of een speciale gelegenheid. Craftmaterialen kunnen handgemaakt, commercieel of vintage zijn. Feestbenodigdheden mogen ook als craftmaterialen verkocht worden.

Lees meer over wat er verkocht mag worden als craftmateriaal.

Als je account of listing door Etsy is opgeschort vanwege een overtreding van Etsy’s beleid, kun je deze schorsing aanvechten.

Bedankt voor het verkopen van gezichtsmaskers op Etsy! Etsy restitueert de listingskosten voor verkopers die in april mondkapjes hebben verkocht op Etsy. Als je denkt dat jij ervoor in aanmerking zou moeten komen, maar er geen contact met je is opgenomen, laat je ons dit weten via dit formulier.

Je kunt een listing deactiveren of verwijderen via je Listings-pagina. Vink het vakje naast de listing aan en klik vervolgens op Deactiveren of Verwijderen. Als je een listing deactiveert, kun je deze later heractiveren. Als je een listing verwijdert, is deze definitief verwijderd.