Een listing rapporteren

Als je een item op Etsy te koop ziet dat in strijd is met ons beleid, rapporteer dit dan.

Een listing op Etsy.com rapporteren

Een item op Etsy.com rapporteren:

1. Rechtsonder aan de listingpagina op Etsy.com, klik je op Rapporteer dit item bij Etsy.
  2. Selecteer een reden voor het rapporteren van deze listing en schrijf er een opmerking bij.

Je kunt ook een hele shop rapporteren met de link Rapporteer deze shop bij Etsy die links op de homepage van een shop staat.

Een listing rapporteren in de Etsy app

Als je de Etsy app voor iOS (versie 5.71 of nieuwer)gebruikt, kun je een listing rapporteren.Binnenkort brengen wij de functie Listing rapporteren uit voor Android.

Een listing rapporteren in de Etsy app:

1. Zoek de listing op die je wilt rapporteren.
  2. Rechtsonder aan de listingpagina tik je op Rapporteer dit item
  3. Op de Listing rapporteren pagina die verschijnt, kies je de reden voor het rapporteren.
  4. Tik op Rapport indienen.

Wat gebeurt er als ik een item rapporteer?

Etsy ontvangt dan een notificatie om het item te beoordelen. We zullen mogelijk contact met de verkoper opnemen of andere gepaste acties ondernemen. Dit proces is vertrouwelijk. Etsy vertelt de verkoper tegen wie een rapportage is gedaan niet wie dat heeft gedaan.