Een listing rapporteren

Als je een item op Etsy te koop ziet dat in strijd is met ons beleid, rapporteer dit dan.

Een listing op Etsy.com rapporteren

Een item op Etsy.com rapporteren:

1. Rechtsonder aan de listingpagina op Etsy.com, klik je op Rapporteer dit item bij Etsy.
  2. Selecteer een reden voor het rapporteren van deze listing en schrijf er een opmerking bij.

Je kunt ook een hele shop rapporteren met de link Rapporteer deze shop bij Etsy die links op de homepage van een shop staat.

Een listing rapporteren in de Etsy app

Als je de Etsy app gebruikt, kun je een listing rapporteren:

1. In de Etsy app zoek je de listing op die je wilt rapporteren.
  2. Klik op de deelknop en kies ervoor de listing in een browser te openen.
  3. Scroll naar het einde van de listing in je browser en klik op Rapporteer dit item bij Etsy.

Wat gebeurt er als ik een item rapporteer?

Etsy ontvangt dan een notificatie om het item te beoordelen. We zullen mogelijk contact met de verkoper opnemen of andere gepaste acties ondernemen. Dit proces is vertrouwelijk. Etsy vertelt de verkoper tegen wie een rapportage is gedaan niet wie dat heeft gedaan.