Een team opzetten binnen de Etsy Community

Een Etsy Team opzetten:

1. Log in op de Etsy Community.
  2. Klik op Teams.
  3. Klik op Begin een Team.
  4. Vul alle informatie over je team in. Je kunt je info op een later moment altijd aanpassen of iets toevoegen.
  5. Bewaar de info over je team door onder aan de pagina op Maak Team te klikken.

Wat zijn Etsy Teams?

Etsy Teams zijn groepen beheerd door verkopers, voor verkopers, en zijn bedoeld voor advies, inspiratie en groeikansen hun members.

Voordat je een team opzet, bepaal je de doelstelling van je groep. Teams bestaan meestal uit leden die:

• Bij elkaar in de buurt wonen
  • Shops in dezelfde categorieën hebben
  • Een gemeenschappelijke interesse delen (bijvoorbeeld: alle verkopers in de groep zijn ook moeder)
  • Zich op een bepaald zakelijk thema richten, zoals SEO of marketing

Teams kunnen ook een combinatie zijn van twee of meer van bovenstaande mogelijkheden.

Je moet ook bepalen welke soort activiteiten je samen met je team wilt ondernemen. Members komen vaak bijeen rond initiatieven waaronder lokale verkoopevenementen, gezamenlijke socialmediacampagnes, educatieve workshops en delen advies en listingfeedback met elkaar.

Tips voor het opzetten van je team

• Naam: Kies een creatieve en pakkende naam waarmee je team opvalt. We raden je aan om even snel te zoeken om te kijken of er niet al een team is met een naam die zeer sterk op jouw naam lijkt. Zorg dat je naam geen handelsmerk van een persoon of bedrijf is, of anderszins in conflict met Etsy's beleid is.
  • Logo: Als ze in jouw groep te zien zijn, zijn avatars 200 pixels x 150 pixels.
  • Beschrijving: Houd je teambeschrijving kort en laat potentiële leden weten wat het doel van je team is en welke activiteiten je zoal onderneemt
  • Privacy: Selecteer de knop om een open groep (iedereen kan lid worden) of een gesloten groep (goedkeuring van Team Captain vereist) aan te maken
  • Speciale interesses: Als je groep is gericht op een specifieke interesse, maak dan een keuze uit de geboden opties om potentiële members te helpen jou te vinden. Kies alle opties die van toepassing zijn, maar ben zo nauwkeurig mogelijk.
  • Zakelijke inzichten: Als jouw groep zich regelmatig bezighoudt met het bespreken van zakelijke onderwerpen, maak dan een keuze uit de geboden opties om potentiële members te helpen jou te vinden. Kies alle opties die van toepassing zijn, maar ben zo nauwkeurig mogelijk.
  • Shopcategorieën: Als je groep is gericht op een specifieke verkoopcategorie, maak dan een keuze uit de geboden categorieën om potentiële members te helpen jou te vinden. Kies alle opties die van toepassing zijn, maar ben zo nauwkeurig mogelijk.

Houd er rekening mee dat als je een team begint, je automatisch captain bent. Lees meer over de verantwoordelijkheden van een team captain.

Welkom bij je nieuwe Etsy team! Nu is het tijd om iedereen over je team te vertellen, members uit te nodigen, en je helemaal thuis te gaan voelen.