Hoe verstuur je berichten aan kopers?

Een Bericht wordt verstuurd tussen twee members op Etsy. Voor jou als Etsy verkoper zijn Berichten de belangrijkste manier waarop je kunt communiceren met je kopers op Etsy.

Je Berichten bekijken:

1. Klik op het Jouw account icoon boven aan Etsy.com
  2. Klik op het Berichten-icoon.

Hoe beantwoord je een Bericht?

Een Bericht beantwoorden:

1. Vanuit Berichten, klik je op berichten met een koper.
  2. Typ je antwoord in het tekstvak.
  3. Klik op Verstuur.

Als je een bericht beantwoordt, kun je opgeslagen reacties gebruiken en bestanden toevoegen.

Hoe verstuur je berichten aan een koper?

Als je contact wilt opnemen met een koper over een bestelling, kun je hem of haar een Bericht sturen:

1. In Shopmanager, klik je op Bestellingen & Verzending.
  2. Zoek de bestelling waarover je contact wilt opnemen met een koper.
  3. Klik op de Bericht knop bij die bestelling.
  4. Typ je bericht in het tekstvak.
  5. Klik op Verstuur.

Hoe voeg je bestanden toe aan Berichten?

Bestanden toevoegen:

1. In Berichten, klik je op het icoontje voor het toevoegen van bestanden.
  2. Selecteer het bestand of de bestanden die je wilt toevoegen. Je kunt max. 3 bestanden toevoegen in deze formaten: .jpg, .gif, .pdf, of .png
  3. Klik op Openen.

Het formaat van het bestand mag 10.000 x 10.000 pixels of 100 MB zijn.

Hoe stel je automatisch antwoorden in voor Berichten?

Je kunt tijdelijk een automatisch antwoord instellen voor je Berichten. Als je een paar dagen weg bent van je shop of niet zo snel kunt antwoorden, kun je een automatisch antwoord instellen om shoppers hierover te informeren.

Een automatisch antwoord instellen:

1. Op Etsy.com klik je op het Jouw account icoon.
  2. Klik in het menu op het  Berichten icoon.
  3. Klik op Automatisch antwoorden.
  4. Schakel Automatisch antwoorden in.
  5. Voer je automatische antwoord in.
  6. Kies hoe lang je automatisch antwoorden ingeschakeld wilt laten. Je kunt automatisch antwoorden max. 48 uur ingeschakeld laten.
  7. Klik op Opslaan.

Als een shopper jou een bericht stuurt als je automatische antwoord is ingeschakeld, ontvangt hij of zij het door jou ingestelde bericht. Als een shopper je meerdere berichten stuurt, ontvangt hij of zij je automatische antwoord maar één keer.

Labels voor Berichten

Je kunt je Berichten labelen om ze georganiseerd te houden:

1. In Berichten, kies je één of meer berichten.
  2. Klik op Label.
  3. Klik opeen label uit de lijst om dit toe te passen op je geselecteerde bericht(en).

Een nieuw label aanmaken:

1. In Berichten, kies je één of meer berichten.
  2. Klik op Label.
  3. Typ de naam voor je nieuwe label in het tekstvak.
  4. Klik op Klaar.

Spam, prullenbak en permanent verwijderen van berichten

Om een bericht als spam te rapporteren, selecteer je het en klik je op Markeer als spam.

Om een bericht in de prullenbak te zetten, selecteer je het en klik je op Prullenbak. Het bericht wordt verplaatst naar de Prullenbak, maar wordt niet permanent verwijderd.

Om een Bericht permanent te verwijderen, ga je naar de  Prullenbak en selecteer je het. Klik vervolgens op Verwijderen.

Wat is de reactietijd die wordt getoond op mijn listingpagina's?

Op listingpagina's kunnen Etsy shoppers zien hoe snel verkopers meestal reageren op Berichten. Deze reactietijd geeft shoppers een idee van wanneer ze een antwoord van je kunnen verwachten.

Hoe wordt mijn reactietijd berekend?

Je gemiddelde reactietijd wordt berekend door de gemiddelde tijd te meten vanaf het tijdstip waarop je een bericht ontvangt tot je dit beantwoordt. Als je een spambericht ontvangt of een bericht dat je niet hoeft te beantwoorden, en je dit niet beantwoordt, nemen wij dit niet mee in je reactietijd.

Hoe werken Berichten op mijn Pattern site?

Als je beschikt over een Pattern by Etsy site, kunnen bezoekers aan je website je via een contactformulier een bericht sturen.

Je kunt je berichten bekijken door te klikken op het Berichten icoon.

Lees hier meer over berichten op Pattern.

Als je contact wilt opnemen met een koper over een bestelling, kun je hem of haar een Bericht sturen via Etsy:

Hier volgen antwoorden op enkele veelgestelde vragen over contact opnemen met kopers:

Als de koper niet reageert op een noodzakelijke vraag, zoals een toelichting bij zijn of haar personalisatie of het bezorgadres, heb je enkele opties:

1. Je kunt wachten op een reactie. Je kunt wachten tot de verzenddatum van de bestelling. Als je daarvoor geen reactie ontvangt, is het misschien een idee om de bestelling te annuleren.
  2. Je kunt de bestelling annuleren. Als je de bestelling niet zonder antwoord op je vraag kunt verzenden, en je lang genoeg hebt gewacht op een antwoord, kun je de bestelling annuleren.
  3. Je kunt de bestelling verzenden met de informatie die je nu hebt. Als je over voldoende informatie beschikt om de bestelling te verzenden, kun je daarvoor kiezen.

Zorg ervoor dat alle communicatie met de koper is vastgelegd in het Berichten-systeem voor het geval de koper een zaak tegen je shop aanspant.

Als je contact wilt opnemen met een koper over een bestelling, kun je hem of haar een Bericht sturen:

1. In Shopmanager, klik je op Bestellingen & Verzending.
  2. Zoek de bestelling waarover je contact wilt opnemen met een koper.
  3. Klik op de Bericht knop bij die bestelling.
  4. Typ je bericht in het tekstvak.
  5. Klik op Verstuur.

Een Bericht beantwoorden:

1. Vanuit Berichten, klik je op berichten met een koper.
  2. Typ je antwoord in het tekstvak.
  3. Klik op Verstuur.

Als je een bericht beantwoordt, kun je opgeslagen reacties gebruiken en bestanden toevoegen.

Etsy vraagt kopers niet om hun telefoonnummer. Als je het telefoonnummer van de koper nodig hebt, neem je via Berichten contact op met de koper. Laat hem/haar weten dat je zijn/haar telefoonnummer nodig hebt om hun bezorginformatie te voltooien voor verzending.