Vakantiemodus aanzetten

Met de Vakantiemodus kun je zonder zorgen even een pauze nemen van het beheer van je Etsy shop. De Vakantiemodus aanzetten:

1. Log in op Etsy.com.
  2. Klik op Shopmanager.
  3. Klik op Instellingen.
  4. Klik op Opties.
  5. Klik op de tab Vakantiemodus.
  6. Verander je instelling naar Aan.
  7. Vul een tijdelijke shopaankondiging en een automatisch antwoordbericht in.
  8. Klik op Opslaan.

Met de Vakantiemodus kun je je shop tijdelijk pauzeren. Dat is heel handig als:

• Je tijdelijk je shop niet kunt beheren.
  • Door een noodgeval niet in staat bent je shop te beheren.
  • Je op reis of ziek bent.
  • Je een korte pauze nodig hebt om een bestellingenachterstand in te halen.

Je kunt een automatisch antwoord instellen dat tijdens je afwezigheid als reactie op alle binnenkomende Berichten wordt gestuurd.

Als je shop in Vakantiemodus staat

Jouw shop

• Er zal een bericht boven aan de homepage van je shop staan waarin verteld wordt dat je tijdelijk afwezig bent. De Aan winkelwagen toevoegen-knop wordt grijs gemaakt.
  • Je shop zal nog steeds verschijnen als iemand op de exacte naam van je shop zoekt, maar niet in de automatische suggesties in de zoekfunctie, of in andere shoppingtools.
  • Je items zullen niet in zoekresultaten verschijnen.
  • Andere Etsy members die je shop bezoeken, kunnen zich aanmelden voor een e-mailnotificatie die hen laat weten wanneer je terug bent.
  • Je hebt toegang tot je bestellingen, zaken en Berichten.
  • Je kunt restituties doen, bestellingen annuleren en Etsy verzendlabels printen.

Als je shop in de Vakantiemodus staat, moet je als verkoper nog steeds voldoen aan je verplichtingen ten opzichte van je kopers. Het afronden van verkochte bestellingen of deelnemen aan eventuele open zaken is nog steeds vereist.

Jouw listings

• Je kunt net als altijd wijzigingen in je huidige listings doorvoeren.
  • Je kunt nieuwe items toevoegen en deze als concept opslaan. Er worden pas listingkosten berekend zodra je terug bent van vakantie en de listing gepubliceerd wordt.
  • Als je voor automatisch vernieuwen hebt gekozen, zullen we vernieuwingskosten blijven rekenen voor listings die zodra ze verlopen automatisch vernieuwd worden.

Etsy Plus

• Heb je een Etsy Plus-abonnement, dan is de vakantiemodus niet van invloed op je Etsy Plus-factuur. Je abonnementskosten lopen gewoon door.

Vakantiemodus voor Pattern sites

• Als je je Etsy shop in Vakantiemodus zet, wordt er ook een vakantiemelding getoond op je Pattern site.
  • De overlay toont je vakantiemelding en kan niet worden gesloten door een koper.
  • Kopers zien in de overlay ook de optie Neem contact op met verkoper zodat ze je een bericht kunnen sturen.
  • De Vakantiemodus is niet van invloed op de factuur van je Pattern-site. Je abonnementskosten lopen gewoon door.

Vakantiemodus uitzetten

1. Log in op Etsy.com.
  2. Klik op Shopmanager.
  3. Klik op Instellingen.
  4. Kies Opties.
  5. Klik op Vakantiemodus
  6. Verander je instelling naar Uit.
  7. Klik op Opslaan.

Extra informatie

Lees meer over het beheer van je Etsy onderneming tijdens onvoorziene omstandigheden.

Met de Vakantiemodus, kun je zonder zorgen even een pauze nemen van het beheer van je Etsy shop.