Beheer van je shopfoto's en banners

Er zijn verschillende afbeeldingen die je aan je shop kunt toevoegen om deze te personaliseren. Dat zijn onder andere de bevestiging bestelling banner, shopbanner, shopicoon en de foto van de shopeigenaar.

Lees meer over het beheren van je:

Banner bevestiging bestelling

De banner voor de bevestiging van je bestelling verschijnt boven aan je bevestigingen van je bestellingen. Deze verschijnt niet direct in de etalage van je shop.

Banner bevestiging bestelling beheren:

1. Op Etsy.com, klik je op Shopmanager.
  2. Klik op Instellingen.
  3. klik op Info en uiterlijk.
  4. Klik op Kies bestand naast Banner bevestiging bestelling.

Deze afbeelding moet precies 760 x 100 pixels zijn.

Shopbanners

Shopbanners zijn de belangrijkste brand asset van je shop. Deze afbeelding verschijnt bij het bekijken van je shop in de standaardweergave van de website en op mobiele apparaten. Alle verkopers hebben de keuze tussen een kleine of grote banner.

Je shopbanners beheren:

1. Op Etsy.com, klik je op Shopmanager.
  2. Klik op het potloodicoontje naast je shopnaam onder Verkoopkanalen.
  3. Klik op het potloodicoontje rechtsonder aan je banner.
  4. Klik op Layout veranderen.
  5. Selecteer het type banner dat je wilt.
  6. Klik op Klaar.

Mini-banner

Je kunt één kleine afbeelding gebruiken.

De afbeelding moet een minimaal formaat van 1200 x 160 pixels hebben.

Grote banner

Je kunt één grote afbeelding gebruiken.

De afbeelding moet een minimaal formaat van 1200 x 300 pixels hebben.

Etsy Plus-abonnees hebben meer geavanceerde opties voor shopbanners, zoals de carrousel- of collage-banner. Meer informatie.

Wil je professioneel ontworpen afbeeldingen? Overweeg dan eens om bij een Etsy-collega te shoppen.

Shopicoon

Als je ervoor kiest geen coverfoto of kleine banner toe te voegen, is de shopicoon bepalend voor de branding van de homepage van je shop. Dan worden je listings hoger op de pagina geplaatst.

Een shopicoon aanpassen of toevoegen:

1. Op Etsy.com, klik je op Shopmanager.
  2. Klik op het potloodicoontje naast je shopnaam onder Verkoopkanalen.
  3. Klik op het cameraatje op je shopicoon.
  4. Klik op Kies een bestand.
  5. Selecteer je bestand en klik op Kies.

Je shopicoon moet 500 x 500 pixels zijn.

Een goed icoon moet:

• Het karakter van je shop weergeven
  • Zowel klein als groot er goed uit zien
  • Uit simpele graphics of illustraties bestaan
  • Tekst kort en makkelijk leesbaar houden
  • Lange woorden en drukke achtergronden vermijden

Als je hulp nodig hebt met het maken van een shopicoon, bekijk je Canva's gratis shopicoonmaker. Voor ondersteuning bij de diensten van Canva neem je direct contact op met hun supportteam

Foto shopeigenaar

Je profielfoto verschijnt als je Shopeigenaar-afbeelding op je openbare shop homepage en in Berichten.

Een profielfoto uploaden:

1. Op Etsy.com, klik je op Shopmanager.
  2. Klik op het potloodicoontje naast je shopnaam onder Verkoopkanalen.
  3. Klik op het cameraatje op je shopeigenaar-foto.
  4. Klik op Kies een bestand.
  5. Selecteer je bestand en klik op Kies.

Je profielfoto moet 400 x 400 pixels zijn.

Aangezien het Etsy platform helemaal om creatievelingen draait, moet een goede profielfoto:

• Een foto van jezelf zijn, zoals een close-up of een portretfoto
  • Helder of natuurlijk licht gebruiken
  • Geen foto van veraf, of onscherp zijn