Een gastbetaling op Etsy doen

Het perfecte item op Etsy gevonden, maar nog niet klaar voor een eigen account? Je kunt als gast betalen. Je kunt de meeste items op Etsy zonder account kopen, op een paar uitzonderingen na.

Een gastbetaling doen:

1. Plaats (een) item(s) in je winkelwagen.
  2. Klik op Winkelwagen.
  3. Kies hoe je gaat betalen.
  4. Klik op Naar betalen.
  5. Vul je e-mailadres in en klik op Verder naar afrekenen. We sturen je factuur naar dit e-mailadres. Er wordt dan geen Etsy-account voor je aangemaakt.
  6. Als je met dat adres een Etsy-account hebt aangemaakt, wordt je gevraagd om in te loggen.
  7. Vul je verzendinformatie in.
  8. Klik op Verder naar betalen.
  9. Vul je betaalgegevens in.
  10. Klik op Controleer je bestelling.
  11. Kies je verzendmethode en voeg een optioneel bericht aan de verkoper toe.
  12. Klik op Plaats je bestelling.

Je ontvangt van iedere shop waar je hebt gekocht een bevestiging per e-mail. Als je vragen hebt voor een verkoper, kun je contact opnemen door te antwoorden op de e-mailbevestiging.

Zodra je bestelling is verzonden, ontvang je per e-mail een verzendbevestiging van Etsy. Als de verkoper een trackingnummer heeft toegevoegd, zie je linksboven aan de e-mail de link Volg je Pakket.

Voor kopers in de EER

Woon je in de EER, die bestaat uit de EU, Noorwegen, IJsland en Liechtenstein, dan word je misschien gevraagd je betaling te verifiëren nadat je hebt geklikt op Plaats je bestelling

Om een betaling te verifiëren, moet je een vraag van je creditcardprovider beantwoorden en aanvullende informatie verstrekken. Afhankelijk van je provider kan deze aanvullende informatie een correct antwoord op een vraag, een wachtwoord of een code zijn.

Ik ondervind problemen met mijn bestelling

Neem direct contact op met de verkoper als je problemen ondervindt met je bestelling. Verkopers kunnen de meeste problemen met bestellingen oplossen. Als je een probleem bij Etsy wilt melden, moet je een Etsy account aanmaken en je bestelling claimen.

Lees hoe je je gastbestelling kunt claimen.

Je gastaankoop aan een account koppelen

Als je ervoor kiest een account aan te maken na afronding van je bestelling, klik je op het bestelnummer op je bestelbevestiging. Je wordt dan naar Etsy geleid en gevraagd een account aan te maken. Op die manier wordt bij het aanmaken van je account je aankoop automatisch aan je nieuwe account gekoppeld.

Heb je al een Etsy account gekoppeld aan het e-mailadres waarmee je je aankoop hebt gedaan, dan kun je de bestelling nog steeds aan je account koppelen. Klik op het bestelnummer op je bevestiging. Je wordt gevraagd in te loggen bij Etsy en je gastaankoop wordt aan je Etsy account gekoppeld.

Als je je bevestiging niet kunt vinden of een account hebt aangemaakt en je bestelling niet gekoppeld wordt, neem je contact op met Etsy Support via de contactlink onder aan de pagina.

Opmerking: De account die je aan je gastbestelling koppelt, moet hetzelfde e-mailadres hebben als het adres dat je hebt gebruikt voor je gastbestelling.

Waar heb ik een Etsy account voor nodig?

Je kunt de meeste items op Etsy zonder account kopen. Als gast kun je echter niet alles doen:

• Een custom item kopen
  • Een Etsy Cadeaubon kopen
  • Verzilveren van en betalen met een Etsy Cadeaubon of Etsy Tegoed
  • Kopen van een item van een cadeaulijst
  • Betalen met iDeal, Sofort, cheque, geldwissel of een andere betaalwijze
  • Een recensie achterlaten voor een bestelling
  • Een probleem met een bestelling rapporteren
  • Contact opnemen met de verkoper vóór het plaatsen van een bestelling (je kunt contact opnemen na het plaatsen van een bestelling)