Variaties aan je listings toevoegen

Als je binnen dezelfde listing verschillende opties biedt voor een item, kun je deze opties als variaties toevoegen. Je kunt voor iedere listing twee soorten variaties aanbieden.

Als je bijvoorbeeld een jurk in verschillende maten of kleuren verkoopt, kun je deze opties in de variaties specificeren.

Variaties aan een listing toevoegen

Je kunt variaties toevoegen voor maximaal twee itemeigenschappen tijdens het aanmaken of bewerken van een listing:

1. Klik op de listing of maak de listing aan op de Listingpagina.
  2. Selecteer één of meer opties in de dropdown Categorie.
  3. Onder deze categorieën verschijnt automatisch een lijst met relevante eigenschappen. Om variaties toe te voegen (zoals maat, kleur, afmeting), selecteer je in het menu voor de eigenschap die je wilt variëren Ik bied er meer dan één. Voor sommige eigenschappen (zoals feestdag of gelegenheid) kun je niet variëren.
  4. Scroll omlaag naar de sectie Variaties en klik op Variaties toevoegen.
  5. Klik op Kies soort variatie en selecteer het type variatie dat je aanbiedt.
  6. Als je voor jouw variatie de prijs, hoeveelheid of SKU-nummer wilt variëren, vink je het vakje voor die optie aan onder variatietype.
  7. Klik op Opslaan.
  8. De variaties die je selecteert verschijnen onder Variaties. Als je ervoor kiest te variëren op prijs, hoeveelheid of SKU, verschijnen deze opties naast de variatie.

Om de volgorde van je opties aan te passen, klik je op Variaties aanpassen en sleep je de optie in de gewenste volgorde. Klik dan op Opslaan.

Variëren op prijs

De prijs die je voor elke optie instelt is het totaalbedrag voor elke versie van het item, niet een extra bedrag dat betaald moet worden.

Variëren op afmeting

Voor variaties die met afmetingen te maken hebben, zoals lengte of maat, moet je een eenheid kiezen. Nadat je een eenheid hebt gekozen voer je de opties in die je wilt aanbieden.

Custom variaties

Bij variaties zonder voorgestelde opties of variaties die je zelf hebt toegevoegd, kun je je eigen opties bieden.

Ik zie het soort variatie dat ik wil aanbieden niet

Je kunt een nieuw variatietype aanmaken door te klikken op Maak een nieuwe variatie aan via het pop-upvenster Toevoegen of Variaties aanpassen. Kopers kunnen hun Etsy zoekresultaten echter niet filteren op zelfbedachte variaties.

Een variatie verbergen

Elke variatie wordt als er een beschikbare hoeveelheid is op de listingpagina getoond. Om een variatie te verbergen zet je het schuifje bij Zichtbaar uit. Dit wordt dan grijs. Je kunt een listing vanuit de Listingsmanager aanpassen.

Als je de hoeveelheid van een van je opties op “0” zet, zal er op de listing-pagina Uitverkocht staan.

Kan ik variaties aanbieden voor digitale items?

Listingvariaties worden op dit moment nog niet ondersteund voor digitale itemlistings.

Foto's aan je variaties toevoegen

Als deze listing verschilt op een zichtbaar item, zoals kleur, kun je foto's toevoegen om die variatie te laten zien.

Foto's aan je variaties toevoegen:

1. Klik op de listing of maak de listing aan op de Listingpagina.
  2. Klik op Foto toevoegen boven aan de listing.
  3. Selecteer de foto('s) die je aan de listing wilt toevoegen. Je kunt max. tien foto's toevoegen.
  4. Scroll omlaag naar Variaties. Voeg variaties toe als je dat nog niet gedaan hebt.
  5. Klik op Foto's koppelen.
  6. Selecteer de variatie waarvoor je foto's wilt toevoegen. Je kunt één variatie kiezen om foto's aan te koppelen. Heb je meer dan 10 variaties, dan kun je maar voor tien van deze variaties foto's koppelen.
  7. Klik op iedere variatie en selecteer de foto die je aan die variatie wilt koppelen.
  8. Klik op Opslaan.

Je foto's verschijnen naast de variaties waaraan je ze hebt gekoppeld.

Als een koper een variatie selecteert, verschijnt de gekoppelde foto op de listingpagina.

Zo werken variaties voor kopers

Als je variaties gebruikt voor een listing, moeten kopers hun gewenste opties selecteren voor ze het item in hun winkelwagen zetten.

Als een koper je item in de winkelwagen heeft geplaatst voordat jij variaties aan het item had toegevoegd, wordt de koper tijdens het afrekenen niet gevraagd om een keuze te maken tussen jouw opties.

Als een koper een aankoop bij je doet, zie je de gemaakte selecties in de verkochte bestellingen, facturen en notificatiemails.

Als je je aanmeldt voor Etsy Plus, kunnen shoppers om een e-mailnotificatie vragen om hen te vertellen dat een uitverkocht item weer op voorraad is. Lees meer over aanvulverzoeken.

Ik krijg een foutmelding bij een preview van een listing met variaties

Als je een voorvertoning bekijkt van een listing met variaties, zie misschien de foutmelding “De listingpreview laat bij variaties niet de juiste prijs en hoeveelheid zien”. Dit is normaal, en je ziet de variaties en prijsverschillen die je hebt toegevoegd bij het publiceren van je listing.