Hoe open je een Etsy shop?

Welkom bij verkopen op Etsy! Deze gids laat je stap voor stap zien hoe je je shop kunt opstarten en je eerste listings kunt toevoegen.

Je Etsy shop opstarten:

1. klik op Verkoop op Etsy op Etsy.com.
  2. Klik op Open je Etsy shop.
  3. Selecteer je shoptaal, land en valuta, en klik daarna op Opslaan en doorgaan.
  4. Kies je shopnaam, en klik daarna op Opslaan en doorgaan.

Stel je shopvoorkeuren in

Kies de taal, het land, de valuta en de tijdsbesteding van je shop:

• Shoptaal: De shoptaal die je kiest is de standaardtaal waarin je je items gaat omschrijven. Je kunt dit niet meer aanpassen, maar als je vertalingen in andere talen wilt toevoegen, kun je je na opening van je shop voor andere talen aanmelden.
  • Shopland: Zorg dat je het juiste land voor je shop selecteert.
  • Shopvaluta: Kies de valuta die je gaat gebruiken voor de prijzen van je listings. Als de valuta van je bank anders is dan die van je Etsy shop, kan er sprake zijn van kosten voor het omrekenen.
  • Tijdsbesteding: Geef ook aan of je fulltime of parttime bezig bent met de verkoop van je producten. Deze vraag is alleen voor onze informatie, en heeft geen gevolgen voor het opzetten en openen van je shop.

Kies de naam van je shop

Kies een pakkende naam die jouw stijl laat zien. Shopnamen moeten aan de volgende eisen voldoen:

• De naam moet 4-20 tekens lang zijn
  • Deze mag geen spaties of speciale tekens bevatten
  • En ook geen scheldwoorden
  • De naam mag niet al door een andere Etsy member in gebruik zijn
  • Deze mag geen inbreuk maken op het handelsmerk van iemand anders

Als de door jou ingevoerde shopnaam al in gebruik is, zie je suggesties voor andere shopnamen die nog wel beschikbaar zijn. Je shopnaam wordt voor je vastgehouden tot je je shop opent.

Tips voor het kiezen van een shopnaam.

Bevoorraad je shop

Voeg items toe aan je shop — je bent bijna klaar voor je grote shopdebuut.

Kies hoe je betaald krijgt

Kies de betaalmethodes die je wilt aanbieden in je shop. Als je gevestigd bent in een land dat daarvoor in aanmerking komt, maak je gebruik van Etsy Payments. Etsy Payments biedt kopers diverse opties voor het betalen van hun bestelling en verwerkt alle betalingen in je Etsy Betaalrekening.

Als je in een land woont dat niet in aanmerking komt voor Etsy Payments, zijn de volgende opties beschikbaar:

• PayPal. Als je in een land woont dat niet voor Etsy Payments in aanmerking komt, kun je je eigen, persoonlijke PayPal account gebruiken om betalingen te accepteren.
  • Cheque of geldwissel. Als je een betaalmethode gebruikt die per post naar je toe gestuurd moet worden, selecteer je Betaling per Post op de geaccepteerde betalingen pagina. Dan selecteer je Geldwissel en/of Cheque. Het adres dat je invult zal alleen gedeeld worden met iemand die een aankoop bij je doet en deze methode kiest.
  • Anders. Dit betekent dat je met een andere betaalwijze werkt. Zorg dat je informatie en instructies met betrekking tot je betaalmethodes in je listings en shopbeleid vermeldt.

Facturatie instellen

Afhankelijk van het land waarin je gevestigd bent, kan het zijn dat je een creditcard moet overleggen om je shop te openen. Het moet een van de volgende creditcards zijn:

• Visa
  • Mastercard
  • American Express
  • Discover
  • Carte Bleue (Frankrijk)

We vragen verkopers in bepaalde landen om een creditcard op te geven zodat we hun identiteit kunnen verifiëren. Het kan zijn dat je op je creditcard een autorisatiebedrag ziet staan. Zodra je creditcard is gevalideerd, wordt deze belasting van je overzicht verwijderd.

Je creditcardinformatie is veilig bij Etsy.

Verkopers in Nederland, Oostenrijk en Duitsland zijn niet verplicht om een creditcard in onze administratie te laten opnemen.

Meer over Etsy's verkooptarieven.

Open je shop

Als je alle secties hebt ingevuld, klik je op Open je shop. Je kunt je shop na opening altijd aanpassen.

Dit is het webadres waarop je shop te vinden is:

• https://www.etsy.com/shop/jouwshopnaam

of

• https://jouwshopnaam.etsy.com

Lees onze Gidsen voor beginners om van start te gaan op Etsy.

Welkom bij verkopen op Etsy!

Hier zijn de antwoorden op enkele algemene vragen bij het openen van een shop op Etsy.

Wil je een stap-voor-stap gids om aan de slag te gaan, lees dan Verkopen op Etsy voor beginners.

Je Etsy shop opstarten:

1. klik op Verkoop op Etsy op Etsy.com.
  2. Klik op Open je Etsy shop.
  3. Selecteer je shoptaal, land en valuta, en klik daarna op Opslaan en doorgaan.
  4. Kies je shopnaam, en klik daarna op Opslaan en doorgaan.

Je hebt nu een conceptshop. Voordat je je shop opent, moet je je itemlistings aanmaken, je betaalmethodes kiezen en facturatie instellen

Zodra je je facturatiegegevens hebt ingevuld, zie je een knop waarmee je je shop kunt publiceren.

Zodra je shop is geopend, kun je de stijl van je shop aanpassen met een logo en shopbanners.

Als iemand op Etsy.com naar een item zoekt, gaat Etsy's zoekalgoritme op zoek naar de meest relevante resultaten. Bij het aanmaken van listings in je shop heb je controle over de belangrijkste factoren voor de plaatsing in Etsy Zoeken:

• Relevantie tags en titels
  • Relevantie eigenschappen item
  • Kwaliteit van de listing
  • Klant- & platformervaring
  • Voor Amerikaanse shoppers: Gratis verzending

Lees hoe je deze factoren kunt optimaliseren.

Alles wat op Etsy te koop is, moet handgemaakt of vintage zijn, of een craftmateriaal. Items die verkocht worden op Etsy moeten ook voldoen aan ons Beleid verboden items.

Handgemaakte items

Handgemaakte items moeten door jou, de verkoper, gemaakt of ontworpen zijn. Als je handgemaakte items verkoopt, moet je:

• Je items zelf maken of ontwerpen.
  • Iedereen die betrokken is bij het maken van je items of het runnen van je onderneming toevoegen aan je Over-de-Shop sectie. Als je met een productiepartner samenwerkt, moet je die partner bij de relevante listings vermelden.
  • Je eigen foto's gebruiken in je listings.

Lees ons volledige Beleid Handgemaakte items.

Vintage producten

Vintage items moeten minstens 20 jaar oud zijn. Nieuwere items in vintagestijl of verzamelobjecten zijn niet toegestaan in deze categorie.

Lees meer over het verkopen van vintage items op Etsy.

Craftmaterialen

Craftbenodigdheden zijn tools, ingrediënten of materialen die primair bedoeld zijn voor het creëren van een item of een speciale gelegenheid. Craftmaterialen kunnen handgemaakt, commercieel of vintage zijn. Feestbenodigdheden mogen ook als craftmaterialen verkocht worden.

Lees meer over wat er verkocht mag worden als craftmateriaal.

Als je je Etsy shop hebt gesloten, kun je deze heropenen. Al je gegevens zijn nog beschikbaar.

Als je shop is geschorst, heb je hierover van Etsy een e-mail ontvangen. Beantwoord deze e-mail met een verzoek tot heropening van je shop. Laat het ons weten als je die e-mail niet kunt vinden.

Heropen je Etsy shop