Hoe open je een Etsy shop?

Welkom bij verkopen op Etsy! Deze gids laat je stap voor stap zien hoe je je shop kunt opstarten en je eerste listings kunt toevoegen.

Voor je je shop kunt creëren, moet je inloggen of een Etsy account aanmaken.

Om te beginnen met het openen van je Etsy shop:

1. Klik op Verkoop op Etsy op Etsy.com.
  2. Klik op Open je Etsy shop.
  3. Selecteer je shoptaal, land en valuta, en klik daarna op Opslaan en doorgaan.
  4. Kies je shopnaam, en klik daarna op Opslaan en doorgaan.

Stel de voorkeuren van je shop in

Selecteer de taal, het land, de valuta en hoeveel tijd je aan je shop besteedt in:

• Taal van de shop: De taal van de shop dei jij kiest is de standaard taal waarin jij je items gaat beschrijven. Je kunt dit niet meer aanpassen, maar als je vertalingen in andere talen wilt toevoegen, kun je je na opening van je shop voor andere talen aanmelden.
  • Land van de shop: Zorg dat je het juiste land voor je shop selecteert.
  • Valuta van de shop: Kies de valuta die je gaat gebruiken voor de prijzen van je listings. Als de valuta van je bank anders is dan die van je Etsy shop, kan er sprake zijn van kosten voor het omrekenen.
  • Tijdsbesteding: Geef ook aan of je fulltime of parttime bezig bent met de verkoop van je producten. Deze vraag is alleen voor onze informatie, en heeft geen gevolgen voor het opzetten en openen van je shop.

Kies een naam voor jouw shop

Kies een pakkende naam die jouw stijl laat zien. De naam van een shop moet aan de volgende eisen voldoen:

• Hij moet 4 tot 20 karakters lang zijn
  • Geen spaties of bijzondere karakters
  • Geen ongepast taalgebruik
  • Mag niet al in gebruik zijn door een reeds bestaande Etsy member
  • Maakt geen inbreuk op andermans handelsmerk

Als de door jou ingevulde shopnaam al in gebruik is, krijg je suggesties te zien die wel beschikbaar zijn. Je shopnaam wordt voor je vastgehouden tot je je shop opent.

Tips voor het kiezen van een shopnaam.

Bevoorraad jouw shop

Voeg productlistings aan je shop toe—je bent bijna klaar voor je grote shopdebuut.

Kies hoe je betaald wilt worden

Kies de betaalmethodes die je in je shop wilt aanbieden. Als je gevestigd bent in een land dat daarvoor in aanmerking komt, maak je gebruik van Etsy Payments. Etsy Payments biedt kopers diverse opties voor het betalen van hun bestelling en verwerkt alle betalingen in je Etsy Betaalrekening.

Als je in een land woont dat niet voor Etsy Payments in aanmerking komt, kun je je eigen, persoonlijke PayPal account gebruiken om betalingen te accepteren.

Facturatie instellen

Afhankelijk van het land waarin je gevestigd bent, kan het zijn dat je een credit- of debitcard moet overleggen om je shop te openen. Het moet een van de volgende creditcards zijn:

• Visa
  • Mastercard
  • American Express
  • Discover
  • Carte Bleue (France)

We vragen verkopers in bepaalde landen om een creditcard op te geven zodat we hun identiteit kunnen verifiëren. Het kan zijn dat je op je creditcard een autorisatiebedrag ziet staan. Zodra je creditcard is gevalideerd, wordt deze belasting van je overzicht verwijderd.

Je creditcardinformatie is veilig bij Etsy.

Je kunt ook een prepaidcard aan je account toevoegen als je al een credit- of debitcard hebt. Een niet-herlaadbare prepaidcard kan niet je enige of primaire betaalmethode zijn, maar met een niet-herlaadbare prepaidcard kun je altijd handmatig je factuur betalen.

Verkopers in Nederland, Oostenrijk en Duitsland zijn niet verplicht om een creditcard in onze administratie te laten opnemen.

Meer over Etsy's verkooptarieven.

Open je shop

Als je alle secties hebt ingevuld, klik je op Open je shop. Je kunt je shop na opening altijd aanpassen.

Het webadres voor jouw shop zal er zo uitzien:

• https://www.etsy.com/shop/naamvanjouwshop

of

• https://naamvanjouwshop.etsy.com

Vragen over het opzetten van jouw shop?

Lees onze Gidsen voor beginners en het Verkopershandboek  om van start te gaan op Etsy. Je kunt ook contact leggen met andere verkopers in de Etsy Community.

Vraag het de Community

Welkom bij verkopen op Etsy!

Hier zijn de antwoorden op enkele algemene vragen bij het openen van een shop op Etsy.

Wil je een stap-voor-stap gids om aan de slag te gaan, lees dan Verkopen op Etsy voor beginners.

Om te beginnen met het openen van jouw Etsy shop:

1. Klik op Verkoop op Etsy op Etsy.com.
  2. Klik op Open je Etsy shop.
  3. Selecteer je shoptaal, land en valuta, en klik daarna op Opslaan en doorgaan.
  4. Kies je shopnaam, en klik daarna op Opslaan en doorgaan.

Je hebt nu een conceptshop. Voordat je je shop opent, moet je je itemlistings aanmaken, je betaalmethodes kiezen en facturatie instellen

Zodra je je facturatiegegevens hebt ingevuld, zie je een knop waarmee je je shop kunt publiceren.

Zodra je shop is geopend, kun je de stijl van je shop aanpassen met een logo en shopbanners.

Heeft dit artikel je vraag beantwoord of probleem verholpen? Doe de enquête

Als iemand op Etsy.com naar een item zoekt, gaat Etsy's zoekalgoritme op zoek naar de meest relevante resultaten. Bij het plaatsen van listings in jouw shop heb je de controle over de belangrijkste factoren die de plaatsing van jouw listings in de zoekresultaten van Etsy bepalen:

• Relevantie van tags en titels
  • Relevantie item-eigenschappen
  • Kwaliteit van de listing
  • Klant- & platformervaring
  • Voor shoppers in de VS: Gratis verzending

Lees hoe je deze factoren optimaal kan inzetten.

Heeft dit artikel je vraag beantwoord of probleem verholpen? Doe de enquête

Alles wat op Etsy te koop is, moet handgemaakt of vintage zijn, of een craftmateriaal. Items die verkocht worden op Etsy moeten ook voldoen aan ons Beleid verboden items.

Handgemaakte items

Handgemaakte items zijn items die door jou, de verkoper, zijn gemaakt en/of ontworpen.. Als je handgemaakt items verkoopt, moet je:

• Je items daadwerkelijk zelf maken of creëren.
  • Iedereen die betrokken is bij het maken van je items of het runnen van je onderneming toevoegen aan je Over-de-Shop sectie. Als je met een productiepartner samenwerkt, moet je die partner bij de relevante listings vermelden.
  • Je eigen foto's gebruiken in je listings.

Lees ons volledige Beleid Handgemaakte items.

Vintage items

Vintage items moeten minstens 20 jaar oud zijn. Nieuwere items in vintagestijl of verzamelobjecten zijn niet toegestaan in deze categorie.

Lees meer over het verkopen van vintage items op Etsy.

Craftmaterialen

Craftmaterialen zijn tools, ingrediënten of materialen die bedoeld zijn voor het creëren van een item of een speciale gelegenheid. Craftmaterialen kunnen handgemaakt, commercieel of vintage zijn. Feestbenodigdheden mogen ook als craftmaterialen verkocht worden.

Lees meer over wat er verkocht mag worden als craftmateriaal.

Heeft dit artikel je vraag beantwoord of probleem verholpen? Doe de enquête

Als je jouw Etsy shop gesloten hebt, kun je hem heropenen. Al je gegevens zijn nog beschikbaar.

Als je shop is geschorst, heb je hierover van Etsy een e-mail ontvangen. Beantwoord deze e-mail met een verzoek tot heropening van je shop. Laat het ons weten als je die e-mail niet kunt vinden.

Heropen je Etsy shop

Heeft dit artikel je vraag beantwoord of probleem verholpen? Doe de enquête