Hoe open je een Etsy-shop?

Snel antwoord

Om een Etsy-shop te openen ga je naar Etsy.com/sell

Wil je op Etsy verkopen? Welkom!

Deze gids helpt je met de eerste stappen voor het openen van je shop, deelt tips voor een optimale start en biedt informatiebronnen voor verdere begeleiding.

Ga naar een sectie:

Mag ik op Etsy verkopen?

Etsy is een uniek platform voor handgemaakte items, vintage producten en craftmaterialen. Op Etsy.com vind je een community van makers, kleine ondernemers en shoppers die allemaal een passie delen voor unieke en zeldzame producten.

Kijk voordat je een Etsy shop gaat starten of je producten op Etsy verkocht mogen worden en of je je op een locatie bevindt waar Etsy Payments beschikbaar is. Bekijk ons Verkopersbeleid en lees over onze tarieven voor verkopen op Etsy om er zeker van te zijn dat verkopen op Etsy bij jou en je onderneming past.

Handgemaakte items moeten door jou, de verkoper, ontworpen of gemaakt zijn. Waaronder volledig handgemaakt items zoals zelf gedraaid aardewerk of gebreide sjaals. En emaillen pinnen die jij ontwerpt en door een productiepartner laat fabriceren. Wat er niet onder valt zijn items die je hebt gekocht en doorverkoopt, ook niet als deze door iemand anders met de hand zijn gemaakt. Handgemaakte items moeten door jou zijn gemaakt of ontworpen.

Vintage items moeten minstens 20 jaar oud zijn. Vintage items kunnen kleding, huishoudelijke artikelen, elektronica en nog veel meer zijn! Is het item echter minder dan 20 jaar oud, dan kan het niet als vintage worden verkocht op Etsy.

Craftmaterialen op Etsy zijn tools, ingrediënten of materialen die bedoeld zijn voor het creëren van een item of voor een bijzondere gelegenheid. Craftmaterialen kunnen handgemaakt, commercieel of vintage zijn. Feestbenodigdheden mogen ook als craftmaterialen verkocht worden.

Ook als je producten handgemaakt, vintage of craftmaterialen zijn, mag je ze niet op Etsy verkopen als ze in een verboden categorie zitten. Zorg dat je ons beleid leest en begrijpt voordat je items gaat plaatsen. Verboden items zijn o.a. tabak, drugs of drugsparafernalia, wapens en gevaarlijke materialen. Items die gebruik maken van het intellectueel eigendom van anderen, zelfs als jij het item hebt ontworpen of gemaakt, zijn ook niet toegestaan.

Bekijk ons Beleid verboden items om te controleren of je je producten op Etsy mag verkopen.

Je moet ook de lokale wetgeving volgen. Het kan zijn dat er bepaalde items niet mogen worden verkocht of verzonden op jouw locatie.

Op dit moment kun je alleen een Etsy shop openen in een land waar Etsy Payments beschikbaar is. Etsy kan op dit moment alleen in bepaalde landen betaalservices bieden. We werken er aan om in de toekomst meer landen te ondersteunen.

Houd de Site Updates sectie van ons Verkopershandboek in de gaten.

Je shop aanmaken

Voordat je jouw shop kunt aanmaken, moet je inloggen of een Etsy account aanmaken. Je gebruikt dit account om je shop te beheren en om bij andere makers op Etsy te kopen. Na het aanmaken van je account, voeg je jouw profielfoto en bio toe om anderen in de Etsy community te laten weten wie je bent.

1. Om een Etsy shop te openen ga je naar Etsy.com/sell en selecteer je Beginnen.
  2. Selecteer je shoptaal, land en valuta, en klik daarna op Opslaan en doorgaan.
  3. Kies je shopnaam, en klik daarna op Opslaan en doorgaan.

De eerste stap voor het openen van je shop moet je met een desktop webbrowser uitvoeren. Zodra je shop is geopend, kun je deze beheren met de Verkoop op Etsy-app.

Etsy vereist van kopers geen bedrijfsvergunning om te verkopen op Etsy.

Als je op Etsy verkoopt ben je echter wel verplicht de wetgeving te volgen die voor jou geldt als kleine onderneming die online verkoopt. Neem bij vragen over de wetgeving die voor jou van toepassing is contact op met een juridisch specialist.

Kies de taal, het land, de valuta en de tijdsbesteding van je shop:

• Shoptaal: De shoptaal die je kiest is de standaardtaal waarin je jouw items gaat omschrijven. Je kunt dit niet meer aanpassen, maar als je vertalingen in andere talen wilt toevoegen, kun je je na opening van je shop voor andere talen aanmelden.
  • Shopland: Zorg dat je het juiste land voor je shop selecteert.
  • Shopvaluta: Kies de valuta die je gaat gebruiken voor de prijzen van je listings. Als de valuta van je bank anders is dan die van je Etsy shop, kan er sprake zijn van kosten voor het omrekenen.
  • Tijdsbesteding: Geef ook aan of je fulltime of parttime bezig bent met de verkoop van je producten. Deze vraag is alleen voor onze informatie, en heeft geen gevolgen voor het opzetten van je shop.

Kies een pakkende naam die jouw stijl laat zien. Shopnamen moeten aan de volgende eisen voldoen:

• De naam moet 4-20 tekens lang zijn
  • Deze mag geen spaties of speciale tekens bevatten
  • En ook geen scheldwoorden
  • De naam mag niet al door een andere Etsy member in gebruik zijn
  • Deze mag geen inbreuk maken op het handelsmerk van iemand anders

Als de door jou ingevoerde shopnaam al in gebruik is, zie je suggesties voor andere shopnamen die nog wel beschikbaar zijn. Je shopnaam wordt voor je vastgehouden terwijl je jouw shop opent.

Tips voor het kiezen van een shopnaam.

Voeg productlistings toe aan je shop. Je hoeft nog niet al je listings toe te voegen!

Je betalings- en factuurgegevens instellen

Om betaald te kunnen worden op Etsy, moet je jouw bankrekening aan je Etsy shop koppelen.

Via de pagina Hoe je betaald krijgt:

1. Vul je persoonlijke gegevens in.
  2. Onder aan de pagina selecteer je het land waar je bank is gevestigd onder Wat is de locatie van je bank?
  3. Voeg je bankrekeninggegevens toe. Je moet deze informatie ook verifiëren. Lees meer.
  4. Selecteer Opslaan en doorgaan.
  5. Voeg een credit- of debitcard toe. (Shops gevestigd in Duitsland, Oostenrijk of Nederland hoeven geen credit- of debitcard toe te voegen.)
  6. Selecteer Open je shop. Gefeliciteerd! Je Etsy shop is nu live op Etsy.com. Je kunt nog steeds listings toevoegen en wijzigingen aanbrengen in je shop.

Je kunt een prepaidcard aan je account toevoegen als je al een credit- of debitcard hebt. Een niet-herlaadbare prepaidcard kan niet je enige of primaire betaalmethode zijn, maar met een niet-herlaadbare prepaidcard kun je altijd handmatig je factuur betalen.

Lees meer over Etsy Payments.

Binnen 3 tot 7 dagen zal er op je bankrekening een teststorting verschijnen. Dit wordt gedaan om je te laten weten dat stortingen naar behoren werken. Zodra je de storting ziet, hoef je geen verdere actie te ondernemen.

Indien jouw bankrekening in een land anders dan de VS gevestigd is maar waar Etsy Payments beschikbaar is moet je wegens nalevingsdoeleinden je bankrekening verifiëren voordat je stortingen van je verkopen kunt ontvangen.

Binnen 3-5 werkdagen na aanmelding voor Etsy Payments, stuurt Etsy een klein bedrag naar je bankrekening, dat wordt verwerkt door onze externe partners Adyen of WorldPay. Je moet het kleine stortingsbedrag invullen op je Betaalrekening om je bankrekening te verifiëren voor nalevingsdoeleinden.

Als je een nieuwe shop instelt, ontvang je een kleine storting op je bankrekening nadat je je shop hebt geopend voor het publiek. Er wordt geen storting naar je bankrekening gestuurd als je shop in conceptmodus staat.

Je ontvangt e-mails van Etsy om je eraan te herinneren dat je je bankrekening moet verifiëren om betaald te kunnen worden.

Bankrekening verifiëren:

1. Op Etsy.com of de Verkoop op Etsy app, klik je op Shopmanager.
  2. Klik op Financiën.
  3. Klik op Betaalrekening.
  4. Klik op Bank verifiëren.
  5. Vul het bedrag in van de kleine storting die je op je bankrekening hebt ontvangen.
  6. Klik op Bank verifiëren.

Je ziet ook een Verifieer bank knop in Shopmanager onder de sectie Shopadviseur. Deze is direct gekoppeld aan het verifiëren van je bankrekening.

Als de knop Verifieer bank niet actief is in de pop-up, wacht je tot je de kleine storting op je bankrekening ontvangt en probeer je vervolgens je bankrekening op Etsy te verifiëren.

Als je je bankrekening binnen 90 dagen na bijwerken van je bankgegevens niet verifieert, wordt je shop geschorst.

Verkopers in Australië moeten een woonadres registreren bij hun Australische bank. Dit adres moet worden gebruikt voor Etsy Payments. Een postbus accepteren we niet als woonadres.

Je kunt je adres wijzigen in Shopmanager.

Tweestapsverificatie aanzetten

Als veiligheidsmaatregel, vereisen we dat je tweestapsverificatie aanzet. Als je je vanaf een browser of apparaat dat niet wordt herkend aanmeldt, sturen wij je een verificatiecode die je moet invoeren om toegang tot jouw account te krijgen. Je kunt deze verificatiecode ontvangen via:

• Een authenticator app op je Android- of iOS-apparaat (Aangeraden)
  • Een sms
  • Gesproken telefonisch bericht

Lees over tweestapsverificatie.

Richt je etalage in

Nadat je je hebt aangemeld om te verkopen op Etsy, zijn er nog enkele stappen die je moet doorlopen om het instellen van je shop af te ronden en je voor te bereiden op het gaan verkopen van items. Zoals bij iedere online onderneming moet je nadenken over de belangrijkste stappen binnen je verkoopworkflow. Denk na over zaken als productietijden, beleid en je aanpak voor verzending.

Lees meer over het customizen van de look van je shop.

• Over-de-Shop sectie: Upload video's of foto's en deel het verhaal achter je producten, hoe je onderneming ontstaan is en wat je visie voor je merk is. Lees hoe je een geweldige Over-de-Shop sectie kunt realiseren.
  • Shopmembers: Introduceer eventuele andere leden van je team of mensen met wie je samenwerkt.

• Shopbeleid: Beschrijf je beleid voor verzending, retouren, ruilingen, betalingen, custom items of andere richtlijnen die shoppers moeten weten voordat ze een aankoop doen.
  • Verzendprofielen: Bepaal hoeveel je in rekening wilt brengen voor verzending, of je gratis verzending wilt aanbieden en stel verzendprofielen in die shoppers informeren over de kosten voor verzending.

📦    Voor Amerikaanse verkopers: overweeg bij het instellen van je shop USPS Verzendlabels te kopen op Etsy. Je kunt tot 30% besparen vergeleken met de USPS retailtarieven die je betaalt op het postkantoor of elders online. Lees meer over het kopen van USPS Verzendlabels op Etsy.

Meer listings aan je shop toevoegen

Zodra je alle shopsecties hebt afgerond, kun je producten aan je Etsy shop gaan toevoegen. Als je een product aan je Etsy shop toevoegt, noemen we dit een listing. Lees hoe je een item plaatst.

Houd bij het plaatsen van je items rekening met deze best practices:

Denk na over je verzendkosten of bied gratis verzending aan.

Marketing, branding en promotie

Een marketingstrategie is belangrijk voor het succes van je Etsy shop. Marketing helpt nieuwe klanten om je producten te vinden, helpt bestaande klanten om op de hoogte te blijven van de nieuwste ontwikkelingen in je shop en kan resulteren in een stijging van je omzet.

• Zorg dat je je shop optimaliseert voor de Etsy Zoekfunctie. Vergeet niet je locatie aan je profiel toe te voegen zodat je shop in lokale zoekopdrachten verschijnt.
  • Koppel je shop aan je social media accounts zodat je eenvoudig kunt posten over je onderneming.
  • Lees hoe het investeren in adverteren je kan helpen met het opbouwen van jouw merk en jouw listings onder de neuzen van kopers te krijgen.
  • Overweeg om kortingen aan te bieden om shoppers te stimuleren een aankoop te doen met uitverkopen en kortingsbonnen
  • Zoek een lokale craft fair of markt om je producten te verkopen.
  • Word lid van de Etsy community en teams waar je kunt netwerken met verkopers en shoppers.

Bekijk deze onderwerpen voor meer info:

Begin met verkopen

Bij Etsy zien we graag dat onze verkopers een geweldige ervaring leveren aan kopers. Lees tips voor het bieden van een geweldige klantenservice. Als je consequent een uitstekende klantenservice biedt, kun je een Topverkoper worden.

Laat je onderneming groeien op Etsy

Om je shop naar het volgende niveau te tillen, lees je onze gidsen om aan de slag te gaan met:

We hebben diverse hulpbronnen die je op weg kunnen helpen om te gaan verkopen op Etsy: Bekijk het Verkopershandboek voor uitgebreide informatie over het runnen van een succesvolle onderneming op Etsy. Luister naar de Etsy Success-podcast (in het Engels) en bekijk onze video's.

Daarnaast kun je in de Etsy Community contact leggen met onze community van getalenteerde en ervaren verkopers.

Wil je meer weten over het runnen van een succesvolle Etsy shop? Schrijf je in voor een Etsy U cursus om te leren van ervaren verkopers.

Schrijf je in voor Etsy U

Welkom bij verkopen op Etsy!

Hier zijn de antwoorden op enkele algemene vragen bij het openen van een shop op Etsy.

Wil je een stap-voor-stap gids om aan de slag te gaan, lees dan Verkopen op Etsy voor beginners.

Je Etsy shop opstarten:

1. klik op Verkoop op Etsy op Etsy.com.
  2. Klik op Open je Etsy shop.
  3. Selecteer je shoptaal, land en valuta, en klik daarna op Opslaan en doorgaan.
  4. Kies je shopnaam, en klik daarna op Opslaan en doorgaan.

Je hebt nu een conceptshop. Voordat je je shop opent, moet je je itemlistings aanmaken, je betaalmethodes kiezen en facturatie instellen

Zodra je je facturatiegegevens hebt ingevuld, zie je een knop waarmee je je shop kunt publiceren.

Zodra je shop is geopend, kun je de stijl van je shop aanpassen met een logo en shopbanners.

Als iemand op Etsy.com naar een item zoekt, gaat Etsy's zoekalgoritme op zoek naar de meest relevante resultaten. Bij het aanmaken van listings in je shop heb je controle over de belangrijkste factoren voor de plaatsing in Etsy Zoeken:

• Relevantie tags en titels
  • Relevantie eigenschappen item
  • Kwaliteit van de listing
  • Klant- en platformervaring
  • Voor Amerikaanse shoppers: Gratis verzending

Lees hoe je deze factoren kunt optimaliseren.

Alles wat op Etsy te koop is, moet handgemaakt of vintage zijn, of een craftmateriaal. Items die verkocht worden op Etsy moeten ook voldoen aan ons Beleid verboden items.

Handgemaakte items

Handgemaakte items moeten door jou, de verkoper, gemaakt of ontworpen zijn. Als je handgemaakte items verkoopt, moet je:

• Je items zelf maken of ontwerpen.
  • Iedereen die betrokken is bij het maken van je items of het runnen van je onderneming toevoegen aan je Over-de-Shop sectie. Als je met een productiepartner samenwerkt, moet je die partner bij de relevante listings vermelden.
  • Je eigen foto's gebruiken in je listings.

Lees ons volledige Beleid Handgemaakte items.

Vintage items

Vintage items moeten minstens 20 jaar oud zijn. Nieuwere items in vintagestijl of verzamelobjecten zijn niet toegestaan in deze categorie.

Lees meer over het verkopen van vintage items op Etsy.

Craftmaterialen

Craftmaterialen op Etsy zijn tools, ingrediënten of materialen die primair bedoeld zijn voor het creëren van een item of een speciale gelegenheid. Craftmaterialen kunnen handgemaakt, commercieel of vintage zijn. Feestbenodigdheden mogen ook als craftmaterialen verkocht worden.

Lees meer over wat er verkocht mag worden als craftmateriaal.

Als je je Etsy shop hebt gesloten, kun je deze heropenen. Al je gegevens zijn nog beschikbaar.

Als je shop is geschorst, heb je hierover van Etsy een e-mail ontvangen. Beantwoord deze e-mail met een verzoek tot heropening van je shop. Laat het ons weten als je die e-mail niet kunt vinden.

Heropen je Etsy shop

Na 26 april 2021 is het tijdelijk niet mogelijk om een shop te openen in de meeste regio's waar Etsy Payments momenteel niet beschikbaar is. Als je je shop vóór die datum hebt geopend en verkoper bent in een land dat niet voor Etsy Payments in aanmerking komt, kun je misschien je eigen PayPal account blijven gebruiken om betalingen te ontvangen.