Hoe open je een shop?

Welkom bij verkopen op Etsy! Deze gids laat je stap voor stap zien hoe je je shop kunt opstarten en je eerste listing kunt toevoegen.

Aanmelden om te verkopen

Zo meld je je aan om te verkopen op Etsy:

1. Klik op Verkoop op Etsy rechtsboven aan Etsy.com.
  2. Klik op Open je Etsy shop.
  3. Selecteer je shoptaal, land en valuta, en klik daarna op Opslaan en doorgaan.
  4. Kies je shopnaam, en klik daarna op Opslaan en doorgaan.

Kan ik een shop openen via de Verkoop op Etsy app?

Nee, de eerste stap voor het openen van je shop moet je met een desktop webbrowser uitvoeren. Zodra je shop is geopend, kun je doorgaan op de Verkoop op Etsy app.

Wat mag ik op Etsy verkopen?

Etsy is een platform voor handgemaakte items, vintage producten en craftbenodigdheden. Lees bij het openen van je shop ons Verkopersbeleid om ervoor te zorgen dat je aan deze vereisten voldoet.

Stel shopvoorkeuren in

Kies de taal, land en valuta van je shop.

• Shoptaal: De taal die je hier kiest is de standaardtaal waarin je je items gaat omschrijven. Je kunt dit niet meer aanpassen, maar als je vertalingen in andere talen wilt toevoegen kun je je na opening van je shop voor andere talen aanmelden. Lees meer over de taal van je shop
  • Shopland: Zorg dat je het juiste land selecteert. Sommige tools voor verkopers zijn op dit moment slechts in bepaalde landen beschikbaar.
  • Shopvaluta: Kies de valuta die je gaat gebruiken voor de prijzen van je listings. Als de valuta van je bank anders is dan die van je Etsy shop, kan er sprake zijn van kosten voor het omrekenen.

Geef ook aan of je fulltime of parttime bezig bent met de verkoop van je producten. Deze vraag is alleen voor onze informatie, en heeft geen gevolgen voor het opzetten en openen van je shop.

Kies de naam van je shop

Kies een pakkende naam die jouw stijl laat zien. Shopnamen moeten aan de volgende eisen voldoen:

• De naam moet 4-20 tekens lang zijn
  • Deze mag geen spaties of speciale tekens bevatten
  • En ook geen scheldwoorden
  • Hij mag niet al door een andere Etsy member in gebruik zijn
  • Deze mag geen inbreuk maken op het handelsmerk van iemand anders

Als de door jou ingevoerde shopnaam al in gebruik is, zie je suggesties voor andere shopnamen die nog wel beschikbaar zijn. Je Shopnaam wordt voor je vastgehouden tot je je shop opent.

Tips voor het kiezen van een shopnaam.

Bevoorraad je shop

Voeg items toe aan je shop — je bent bijna klaar voor je grote shopdebuut

Kies hoe je betaald krijgt

Kies de betaalmethodes die je wilt aanbieden in je shop. De volgende opties zijn beschikbaar:

• PayPal. Als je in een land woont dat niet voor Etsy Payments in aanmerking komt, kun je je eigen, persoonlijke PayPal account gebruiken om betalingen te accepteren.

• Cheque of geldwissel. Als je een betaalmethode gebruikt die per post naar je toe gestuurd moet worden, selecteer je Betaling per Post op de geaccepteerde betalingen pagina. Dan selecteer je Geldwissel en/of Cheque. Het adres dat je invult zal alleen gedeeld worden met iemand die een aankoop bij je doet en deze methode kiest.

• Anders. Dit betekent dat je met een andere betaalwijze werkt. Zorg dat je informatie en instructies met betrekking tot je betaalmethodes in je listings en shopbeleid vermeldt.

Creditcardgegevens overleggen:

Afhankelijk van het land waarin je gevestigd bent, kan het zijn dat je een creditcard moet overleggen om een shop te openen. Het moet een van de volgende creditcards zijn:

• Visa
  • Mastercard
  • American Express
  • Discover
  • Carte Bleue (Frankrijk)

We vragen verkopers in bepaalde landen om een creditcard op te geven zodat we hun identiteit kunnen verifiëren. Het kan zijn dat je op je creditcard een autorisatiebedrag ziet staan. Zodra je creditcard is gevalideerd, wordt deze belasting van je overzicht verwijderd.

Je creditcardinformatie is veilig bij Etsy. Het is ook prima als je je openstaande bedrag liever via PayPal betaalt.

Opmerking: Verkopers in Nederland, Oostenrijk en Duitsland zijn niet verplicht om een creditcard in onze administratie te laten opnemen.

Meer over Etsy's verkooptarieven.

Open je shop

Als je alle secties hebt ingevuld, klik je onder aan de laatste sectie op Open je shop. Nadat deze is geopend kun je nog steeds je shop aanpassen.

Dit is het webadres waarop je shop te vinden is:

• https://www.etsy/shop/jouwshopnaam

of

• https://jouwshopnaam.etsy.com

Na het openen van je shop

Vul deze andere secties in zodat kopers meer te weten kunnen komen over je shop:

Tips voor succes

Gebruik het Etsy Verkopershandboek als informatiebron voor tips over het vergroten van je zichtbaarheid en het aantrekken van kopers op Etsy. Hier volgt een aantal artikelen om je op weg te helpen: