Pakbonnen en Facturen

Vanuit de Verkochte Bestellingen pagina of de Factuurpagina van een bestelling kun je pakbonnen en facturen voor bestellingen printen.

De pakbon is een transactiebewijs voor de koper die aan een bestelling wordt toegevoegd bij verzending. De factuur die in een pakket is bijgevoegd is een transactiebewijs voor de verkoper. Geen van beide is een factuur die betaald moet worden.

Ga naar Shopmanager > Bestellingen & Verzending > Open om aan de slag te gaan.

Selecteer de bestelling waarvoor je een pakbon/factuur (oftewel transactiebewijs) wilt uitprinten and klik op Print Bestellingen.

Daarna kun je kiezen of je zowel de pakbon als de factuur wilt uitprinten.

Pakbonnen printen

Om de pakbon te printen vink je pakbonnen aan. Je kunt de informatie de op de bon staat aanpassen door op Opties aanpassen te klikken. Daar zie je een lijst van items die je op de bon kunt zetten.

Naast de info over de bestelling kun je ook promotionele zaken toevoegen, zoals je banner en een kortingscode voor een volgende aankoop. Lees meer over kortingsbonnen.

Je hoeft je voorwaarden niet op de pakbon te zetten, maar het kan wel. Gebruik daarvoor dan het veld voor een persoonlijk bericht .

Selecteer Instellingen opslaan om te zorgen dat je volgende pakbon automatisch ingevuld wordt.

Als je zover bent klik, je op Print Bestellingen. Je krijgt dan een PDF die je kunt downloaden.

Factuur printen

Om facturen te printen vink je Facturen Bestellingen aan. Net als bij de pakbonnen kun je zelf aangeven hoeveel gegevens je op de factuur wilt hebben. Daarvoor klik je op Opties aanpassen.

Selecteer Instellingen opslaan om te zorgen dat je volgende factuur automatisch dezelfde info gebruikt. Als je zover bent klik, je op Print Bestellingen. Je krijgt dan een PDF die je kunt downloaden.

Je kunt de pakbon en factuur van een specifieke bestelling ook vanaf de relevante factuurpagina printen. Op die pagina zie in de rechterbovenhoek Print Bestelling staan.

Bevind je je in Amerika of Canada en maak je gebruik van Etsy Verzendlabels, dan kun je je pakbonnen samen met je verzendlabels printen door te klikken op Print pakbonnen nadat je je labels hebt gekocht.

In sommige browsers opent de PDF van de pakbon of factuur in een nieuwe tab. Bij andere wordt deze direct naar je computer gedownload. In sommige gevallen zal de PDF alleen goed printen als je deze buiten je browser om opent. Pakbonnen passen op A4-formaat.

Bestelling aangemerkt als cadeau

Kopers kunnen aangeven of het item dat ze kopen een cadeau is. Dat betekent dat wanneer je een pakbon afdrukt, daar niet op zal staan wat de koper betaald heeft.

Als je dit aanbiedt, hebben kopers ook de mogelijkheid om een boodschap aan een cadeau toe te voegen. Als de koper hiervoor kiest, hoef je alleen maar het bericht uit te printen en aan hun pakket toe te voegen. Kijk hier voor meer informatie over het aanbieden van cadeauverpakkingen.

Als een koper op een andere manier heeft aangegeven dat een bestelling een cadeau is, kun je dit aangeven op je Verkochte Bestellingen pagina. Selecteer de bestelling, klik op Meer acties, en dan op Markeer als cadeau.

Onder het verzendadres op de pagina met verkochte bestellingen zie je een herinnering aan het feit dat het om een cadeau gaat.