Pakbonnen en Facturen

De pakbon is een transactiebewijs voor de koper die aan een bestelling wordt toegevoegd bij verzending. De factuur die in een pakket is bijgevoegd is een transactiebewijs voor de verkoper. Geen van beide is een factuur die betaald moet worden.

Je kunt een pakbon of fysieke factuur voor een bestelling afdrukken vanaf de pagina Bestellingen & Verzending, maar ook de pagina van de individuele bestelling.

Pakbonnen en facturen afdrukken

Pakbonnen en facturen afdrukken doe je zo:

1. Ga naar je Shopmanager
  2. Selecteer Bestellingen & Verzending
  3. Selecteer de bestelling waarvoor je een pakbon en/of factuur wilt uitprinten
  4. Vink Pakbonnen en/of Factuur aan
  5. Kies Bestellingen printen

In sommige browsers opent de PDF van de pakbon of factuur in een nieuwe tab. Bij andere wordt deze direct naar je computer gedownload. In sommige gevallen zal de PDF alleen goed printen als je deze buiten je browser om opent. Pakbonnen passen op A4-formaat.

Pakbonnen en facturen personaliseren

Je kunt aanpassen welke info er op de pakbon staat, of hoeveel details de factuur weergeeft. Daarvoor kies je Opties aanpassen. Je krijgt dan een lijst met items te zien die je kunt gebruiken.

Selecteer Instellingen opslaan voor de volgende keer , zodat je toekomstige pakbonnen en facturen automatisch worden ingevuld.

Naast gedetailleerde info over de bestelling kun je promotionele items op je pakbon zetten, zoals je shopbanner of een kortingscode voor een toekomstige aankoop. Lees meer over kortingscodes.

Je hoeft je voorwaarden niet op de pakbon te zetten, maar het kan wel. Gebruik daarvoor dan het veld voor een persoonlijk bericht .

Bestelling aangemerkt als cadeau

Kopers kunnen aangeven of het item dat ze kopen een cadeau is. Dat betekent dat wanneer je een pakbon afdrukt, daar niet op zal staan wat de koper betaald heeft.

Als je dit aanbiedt, hebben kopers ook de mogelijkheid om een boodschap aan een cadeau toe te voegen. Als de koper hiervoor kiest, hoef je alleen maar het bericht uit te printen en aan het pakket toe te voegen. Kijk hier voor meer informatie over het aanbieden van cadeauverpakkingen.

Als een koper je op een andere manier laat weten dat de bestelling een cadeau is, kun je deze handmatig als cadeau markeren.

De bestelling als cadeau markeren doe je zo:

1. Ga naar Bestellingen & Verzending
  2. Zoek de bewuste bestelling op
  3. Kies Meer acties
  4. Selecteer Als cadeau markeren

Onder het verzendadres op de pagina met verkochte bestellingen zie je een herinnering aan het feit dat het om een cadeau gaat.