Je Etsy account afsluiten

Je Etsy account afsluiten:

1. Op Etsy.com, klik je op Jij.
  2. Klik op Accountinstellingen.
  3. Scroll naar de sectie Account afsluiten.
  4. Kies een reden waarom je Etsy verlaat en voeg eventueel een opmerking toe.
  5. Klik op Sluit account.

Door het afsluiten van je account komen je e-mailadres, gebruikersnaam en shopnaam niet vrij om bij een nieuw account te hergebruiken. Lees hoe je je e-mailadres kunt hergebruiken voor een nieuw account.

Laat voordat je je account afsluit recensies voor je recente bestellingen achter. Je kunt recensies plaatsen door naar Aankopen en recensies te gaan.

Lees meer over Etsy’s Recensie-systeem.

Ik wil mijn Etsy account

definitief verwijderen

Je kunt je Etsy account definitief verwijderen in je Privacy-instellingen. Scroll omlaag naar Permanent sluiten en verwijderen van je Etsy-account en klik op Start het proces

Ik zie de knop Sluit account niet

Als je de knop Sluit account niet ziet, kan het zijn dat je nog een openstaand bedrag hebt of dat er een zaak tegen je shop is geopend. Zodra je alle bedragen van je betaalrekening hebt betaald en/of je openstaande zaken hebt oplost, kun je je account afsluiten.

Ik kreeg een foutmelding na het klikken op Sluit account

Als je minder dan 7 dagen voor het sluiten van je account je e-mailadres hebt gewijzigd, zie je dit bericht: You have changed your email recently and therefore cannot close your account (Je hebt je e-mailadres onlangs gewijzigd en kan daarom je account niet sluiten). Dit is een veiligheidsmaatregel om je account te beschermen als het gecompromitteerd is.

Een nieuw account openen met hetzelfde e-mailadres

Als je van plan bent om een nieuw account op Etsy te openen met hetzelfde e-mailadres, kun je het adres dat bij het oude account hoort, voor je het afsluit wijzigen. Zo kun je het e-mailadres weer bij je nieuwe account gebruiken.

Je geregistreerde adres wijzigen:

1. Op Etsy.com, klik je op Jij.
  2. Klik op Accountinstellingen.
  3. Scroll omlaag naar de sectie E-mail.
  4. Voer je nieuwe e-mailadres en je huidige wachtwoord in.
  5. Klik op Wijzig e-mail.

Nadat je je e-mailadres hebt gewijzigd, kun je je account afsluiten. Daarna kun je een nieuw account openen met het door jou gewenste e-mailadres.

We vinden het jammer dat je vertrekt. Lees hoe je je Etsy account of shop sluit:

Je kunt je account sluiten op Etsy.com. Je hebt de mogelijkheid om je account opnieuw te openen.

Als je een Etsy verkoper bent, moet je je uitstaande bedragen betalen voordat je je account kunt afsluiten.

Als je  je account definitief wilt verwijderen, vragen we je om dit op Etsy.com te doen. Als je je account definitief verwijdert, kun je het niet heropenen. Via je Privacy-instellingen, scroll je omlaag naar Permanent sluiten en verwijderen van je Etsy-account en klik je op Start het process

Je kunt je Etsy Shop sluiten in je Shopmanager.

Als je een openstaand saldo hebt, moet je dit voldoen voordat je je shop kunt sluiten. Je moet ook eventuele open zaken oplossen.