Nadat je een item hebt verkocht

Nadat je een item op Etsy hebt verkocht, vind je alle bestelinformatie in je account. Etsy stuurt ook een melding naar de Verkoop op Etsy app en een e-mail naar het adres dat je voor je Etsy account gebruikt. Het kan slim zijn om transaction@etsy.com aan je contacten toe te voegen zodat dit soort e-mails niet in je spam belanden.

Je bestellingen inzien en beheren:

1. Op Etsy.com, klik je op Jouw account.
  2. Klik op Shopmanager.
  3. Klik op Bestellingen & Verzending.

Hoe krijg ik betaald?

Afhankelijk van de betaalmethodes die je accepteert in je shop, zal je betaling op je Etsy betaalrekening terechtkomen, op je PayPal account of per post worden verstuurd naar het door jou opgeslagen adres.

Lees meer over betaald krijgen op Etsy.

Wordt het verkochte item uit mijn shop verwijderd?

Zodra een item uitverkocht is, zal het automatisch worden verwijderd uit je shop.

Heb je meer exemplaren van het item beschikbaar, dan kun je deze vernieuwen of kopiëren om het item terug in je shop te plaatsen.

De listing blijft alleen in je shop aanwezig als je een grotere hoeveelheid hebt geplaatst dan die er is verkocht. Meer informatie over het plaatsen van een grotere hoeveelheid.

Hoe neem ik contact op met de koper?

Nadat een item is verkocht, is het slim om contact op te nemen met de koper over belangrijke informatie met betrekking tot de aankoop of verzendupdates. Je kunt de koper altijd rechtstreeks een e-mail sturen of een Bericht via Etsy.

Een bericht sturen naar een koper:

1. Op Etsy.com, klik je op Jouw account.
  2. Klik op Shopmanager.
  3. Klik op Bestellingen & Verzending.
  4. Zoek de bestelling van de koper op en klik op zijn of haar naam links bovenaan.
  5. Selecteer Neem contact op om een nieuw bericht te sturen of klik op zijn of haar e-mailadres om een nieuw e-mailbericht te openen op je computer.

Hoe verzend en voltooi ik mijn bestelling?

Het creëren van een effectieve strategie voor het afronden en verzenden van bestellingen, helpt je bij het stroomlijnen van het proces en bespaart kostbare tijd. Er zijn diverse tools op Etsy om je helpen bij het organiseren van verzending. Voor meer informatie over verzending, lees je Verzenden voor beginners.

Na het verzenden van een bestelling kun je de bestelling als verzonden markeren:

1. Op Etsy.com, klik je op Jouw account.
  2. Klik op Shopmanager.
  3. Klik op Bestellingen & Verzending. Bestellingen die je nog niet verzonden hebt, staan onder de tab Open.
  4. Klik op de timer rechts naast de bestelling die je verzonden hebt. Klik daarna op Als afgerond aanmerken.
  5. Zodra je een bestelling als verzonden hebt aangemerkt, wordt deze verplaatst naar de tab Voltooid.

Zodra je op Als afgerond aanmerken klikt, krijg je de mogelijkheid om de verzenddatum en een bericht naar de koper in te vullen, naast het trackingnummer en het verzendbedrijf van het pakket. Meer informatie over bestellingen als verzonden markeren.

Na het versturen van een Verzendnotificatie, kun je de bestelling niet als niet verzonden aanmerken.

Als je in de VS of Canada gevestigd bent, kun je direct via Etsy een verzendlabel kopen en printen. In de VS kun je USPS of FedEx labels kopen en in Canada koop je labels via Canada Post. Bij het gebruik van een Etsy label wordt de bestelling automatisch gemarkeerd als verzonden en wordt een verzendbevestiging verzonden naar de koper met de verzenddatum die op het label staat.

Hoe kunnen kopers recensies plaatsen voor je items?

Na de dag dat een bestelling aangekomen zou moeten zijn, kan een koper een recensie plaatsen voor een transactie van je shop. Bij een recensie wordt zowel een waardering gegeven van 1 tot 5 sterren als een door je koper geschreven bericht. Deze recensies zijn voor iedereen zichtbaar in je shop.

Een koper kan alleen een recensie plaatsen als hij of zij is ingelogd op zijn of haar Etsy account.

Mocht je een recensie ontvangen die naar jouw idee in strijd is met de Etsy richtlijnen, dan kun je deze aan Etsy rapporteren.

Lees meer over Etsy’s Recensie-systeem.