Hoe wijzig je je shopnaam?

Shopnaam wijzigen:

1. Op Etsy.com, klik je op Shopmanager.
  2. Klik op Instellingen.
  3. klik op Info en uiterlijk.
  4. Klik op Wijzig naast je Shopnaam.
  5. Vul je nieuwe shopnaam in.
  6. Klik op Opslaan.

Shopnamen mogen uit maximaal 20 tekens bestaan, en mogen geen spaties of leestekens bevatten. Om de verschillende woorden in je shopnaam aan te geven, kun je hoofdletters gebruiken.

De door jou gekozen naam wordt onderdeel van de URL van je shop: https://www.etsy.com/shop/shopnaam en shopnaam.etsy.com

Lees meer tips over het kiezen van een fantastische shopnaam.

Wat gebeurt er als ik mijn shopnaam weer moet wijzigen?

Als je shop nog niet open is, kun je zo vaak als je wilt je naam nog wijzigen.

Zodra je shop is geopend, kun je je shopnaam maar één keer aanpassen in  Info en uiterlijk. Wil je het daarna nog een keer doen, dan moet je een verzoek bij Etsy Support indienen. Etsy Support zal het verzoek dan beoordelen.

Hoe weet ik of een shopnaam beschikbaar is?

Zodra een naam gebruikt is om een shop te openen, kan deze niet opnieuw gebruikt worden. Zoeken op Etsy is geen efficiënte manier om te kijken of een naam beschikbaar is, omdat deze gekoppeld kan zijn aan een gesloten shop.

Vergeet niet dat een shopnaam niet in de zoekfunctie verschijnt als het een gebruikersnaam, of een gesloten shop is.

Je kunt ook geen shopnaam gebruiken die je voorheen voor een ander account gebruikt hebt, zelfs als dat account gesloten is. In plaats daarvan kun je je shop heropenen

Wat als de naam waarvan ik de rechthebbende ben niet beschikbaar is?

Als je intellectueel eigendomsrecht hebt op je gekozen shopnaam en ziet dat deze shopnaam momenteel niet beschikbaar is, kun je ervoor kiezen om contact op te nemen met de member om het probleem onderling op te lossen.

Je hebt ook de optie om een melding van schending van intellectueel eigendom te doen. Een schending van intellectueel eigendom melden maakt de shopnaam echter niet beschikbaar voor jou.

Om je shopnaam te wijzigen, klik je op Wijzigen naast je Shopnaam.

Zodra je shop geopend is, kun je de naam maximaal vijf keer wijzigen. Wil je het daarna nog een keer doen, gebruik je hetzelfde formulier om een verzoek tot naamswijziging bij Etsy in te dienen.