Zo werken Promoted Listings op Etsy

Met Promoted Listings kun je je producten adverteren binnen specifieke zoekresultaten op Etsy.

Promoted Listings werken via een veilingsysteem.

Lees hoe je een Promoted Listings-campagne kunt opzetten.

Zo werkt een Promoted Listings-veiling

In een Promoted Listings-veiling, concurreren je listings tegen andere listings voor een advertentieplek in Etsy zoekresultaten. De vier belangrijkste factoren die van invloed zijn op je listingprestaties in een veiling zijn:

• Hoeveel jij voor elke klik wilt betalen (jouw bod)
  • Hoe waarschijnlijk het is dat een koper op jouw advertentie klikt (listingkwaliteit)
  • Relevantie met betrekking tot zoekopdracht van shopper
  • Factoren die de waarschijnlijkheid van verkopen beïnvloeden, net als het tijdstip van de dag

Je bieding

Een bod is het hoogste bedrag dat jij voor één klik op een bepaalde listing wilt betalen. Een hoger bod resulteert vaak in een betere plaatsing omdat je toewerkt naar het verbeteren van je listingkwaliteit. Een voorbeeld: een listing met een lage kwaliteitsscore heeft misschien een hoger bod nodig om een concurrerende plaatsing te krijgen.

Standaard is bieden automatisch. Bij Automatisch bieden bepaalt Etsy's algoritme het beste biedingsbedrag voor een listing. Je kunt er ook voor kiezen om custom biedingen te doen.

Je bod wordt ook bepaald bij je dagbudget. Je dagbudget is het bedrag dat je wilt uitgeven aan Promoted Listings-advertenties.

Lees hoe je een dagbudget kunt instellen.

Kwaliteit van de listing

We geven listings een kwaliteitsscore die aangeeft hoe waarschijnlijk het is dat shoppers op je listing klikken. De kwaliteitsscore van een listing wordt door meerdere factoren bepaald, zoals:

• Listing- en shopgeschiedenis
  • Sterke listingstitels en -tags

Als je wilt beïnvloeden hoe vaak je listings een Promoted Listing-veiling zullen winnen, kun je deze verbeteren met de bekende methodes die ervoor zorgen dat ze voor shoppers aantrekkelijker worden.

Meer informatie over kwaliteitsscores en hoe de Etsy zoekfunctie werkt.

Relevantie met betrekking tot zoekopdracht van shopper

Bij het bepalen van het juiste bod voor je listing, gaan we nader bekijken hoe je listingtitels of -tags overeenkomen met de zoektermen van de shopper. Daarnaast houden we rekening met de filters die ze hebben toegepast. Dus als jouw listing niet naar de locatie van de shopper wordt verstuurd of niet binnen de prijsselectie valt, laten we deze niet in de zoekresultaten zien.

Factoren die de waarschijnlijkheid van verkopen beïnvloeden

Om te kunnen bepalen wanneer je moet bieden, kijken we ook naar factoren die van positieve invloed zijn op de waarschijnlijkheid van de verkoop van één van listings, zoals het tijdstip van de dag.

Zo worden listings gerangschikt in de advertentieruimtes binnen Etsy Zoeken

Zodra de veiling de Promoted Listings selecteert die in aanmerking komen, voegen we ze aan de gereserveerde plaatsen binnen de zoekresultaten toe. De volgorde van de resultaten verandert voortdurend en kan door de dag heen wijzigen.

Omdat je listing door de dag heen op verschillende plekken kan verschijnen, kun je beter naar je Promoted Listings statistieken kijken dan dat je je advertenties gaat opzoeken om meer inzicht te krijgen in hun prestaties.

Meer informatie over het bekijken van de prestaties van je Promoted Listings.

Op welke manier zijn Promoted Listings van invloed op Etsy Zoeken?

Promoted Listings verschijnen alleen in toegewezen advertentieruimte. Promoted Listings hebben geen invloed op de resultaten van standaard Etsy zoekopdrachten of externe zoekmachines. Ze werken volledig onafhankelijk van elkaar.

Automatisch bieden

Om het beste automatische biedingsbedrag van een listing te bepalen, kijkt ons systeem naar:

• Je listings die het meest concurrerend zijn op veilingen
  • Je resterende dagbudget voor advertenties
  • Het concurrentievermogen van je biedingen

Automatisch bieden varieert per listing. Biedingen worden na verloop van tijd ook aangepast om ervoor te zorgen dat je listings concurrerend blijven.

Zelf bieden inschakelen

Je kunt voor je items kiezen tussen Automatisch bieden, Zelf bieden of een combinatie van deze twee opties. We raden je aan Automatisch bieden te gebruiken. Automatisch bieden is eenvoudiger te beheren en Etsy’s algoritme kan je helpen je dagbudget optimaal in te zetten.

Zelf bieden inschakelen:

1. In Promoted Listings, klik je op Beheren.
  2. Klik op Geavanceerde instellingen.
  3. Zet Laat opties voor bieden zien op Aan.

Onder Statistieken advertenties en instellingen, zie je nu een kolom voor Biedingen . Hier wordt het huidige bod voor al je listings getoond.

Een bieding aanpassen

Zo pas je een bieding voor een listing aan:

1. Onder Statistieken advertenties en instellingen, klik je het vakje aan naast de listing(s) die je wilt aanpassen.
  2. Naast Bieding, klik je op Zelf bieden.
  3. Stel een eigen bod in. Je kunt dit vergelijken met de Voorgestelde bieden naast ieder item.
  4. Klik op Opslaan.

Zo werkt zelf bieden

Met zelf bieden kun je je eigen biedingsbedragen instellen voor specifieke of alle promoted items. Een hoger bod kan de plaatsing van je advertentie verbeteren, maar je betaalt meer per klik.

Je kunt ook een lager bedrag instellen dan het automatische biedingsbedrag. Deze listings worden waarschijnlijk wel weergegeven, maar verschijnen ook lager in de resultaten. Als je eigen biedingsbedrag te laag is om concurrerend te zijn, staat er een uitroepteken naast de bieding die je laat weten welk bod concurrerend is.