Het beheren van je betaalrekening

De financiën van je shop kun je beheren in de betaalrekening in je shopmanager. In je betaalrekening, kun je verschuldigde bedragen (ofwel je factuur) betalen en de stortingen van je verkoopopbrengsten storten.

Je Betaalrekening inzien:

1. Op Etsy.com, klik je op Shopmanager.
  2. Klik op Financiën.
  3. Klik op betaalrekening.
Ga naar een sectie:

Hoe je betaalrekening werkt

Als je Etsy Payments gebruikt, worden je kosten automatisch van je verkopen op Etsy afgetrokken. Dit betekent dat je te allen tijde alleen een bedrag hebt staan bij 'te betalen' of 'beschikbaar voor storting'.

Als je geen gebruik van Etsy Payments maakt, staan de kosten verwerkt in je te betalen bedrag. Je verkoopopbrengsten worden verwerkt via de betaalmethodes die jij gebruikt.

Ik heb een verschuldigd bedrag

Als je geld verschuldigd bent, heb je een te betalen bedrag en dat zal een negatief saldo zijn. Een negatief saldo wordt op de eerste van de maand een te betalen bedrag. Dat betekent dat je verkoopopbrengsten via Etsy Payments niet al je gemaakte kosten van vorige maand dekten. Lees hoe je een verschuldigd bedrag kunt betalen.

Ik heb fondsen beschikbaar voor storting

Als je meer geld hebt verdiend dan hebt betaald aan kosten, dan heb je een bedrag Beschikbaar voor storting, en dat is een positief saldo. Lees hoe je je beschikbare fondsen kunt laten storten.

Lees meer over hoe je te betalen bedrag en je beschikbare saldo berekend worden.

Je openstaande bedrag betalen

Je te betalen bedrag zijn de kosten die je moet betalen over je activiteiten op Etsy.com van de afgelopen maand. Als je saldo aan het einde van de maand negatief is, heb je een openstaand bedrag dat je op de eerste dag van de volgende maand moet voldoen.

Je ziet welk bedrag er momenteel openstaat en wat je meest recente betaling is. Als er een bedrag openstaat en je een item verkoopt, wordt het nettobedrag van deze verkoop in mindering gebracht op je openstaande bedrag. Als je factuur betaald en bijgewerkt is, is je te betalen bedrag USD 0,00.

Je kunt je opstaande bedrag tussen de 1e en 15e van de maand voldoen. Je openstaande bedrag betalen:

1. Klik op Betaal nu onder Te betalen bedrag.
  2. Selecteer het bedrag dat je wilt betalen.
  3. Kies je betaalmethode.
  4. Klik op Verstuur betaling.

Als je in de EER woont

Woon je in de EER, die bestaat uit de EU, Noorwegen, IJsland en Liechtenstein, dan word je misschien gevraagd je betaling te verifiëren als je klikt op Verstuur betaling.

Om een betaling te verifiëren, moet je een vraag van je creditcardprovider beantwoorden en aanvullende informatie verstrekken. Afhankelijk van je provider kan deze aanvullende informatie een correct antwoord op een vraag, een wachtwoord of een code zijn.

Kan ik mijn verschuldigde bedrag ook automatisch betalen?

Als je shop is gevestigd in de VS, kun je je aanmelden voor autofacturatie om je openstaande bedrag iedere maand automatisch te betalen.

Als je bent aangemeld voor autofacturatie, dan belasten we op de 1e van iedere maand of zodra je je kostendrempel overschrijdt automatisch de bij ons geregistreerde creditcard.

Hoe je het saldo dat voor storting beschikbaar is kunt laten storten

Het voor storting beschikbare bedrag bestaat uit je winst van recente verkopen via Etsy Payments min de kosten die van toepassing zijn. Als er een openstaand bedrag is, heb je geen tegoeden beschikbaar voor storting.

Als je tegoeden beschikbaar hebt voor storting, zie je dat je tegoeden automatisch op je bankrekening worden gestort. Lees hoe je je stortingsschema kunt beheren.

Je kunt op Vraag er nu om klikken om je tegoeden de volgende dag te storten.

Lees hoe je storting berekend wordt.

Als je niet bent ingeschreven voor Etsy Payments heb je geen bedrag beschikbaar voor storting, omdat je betalingen via een andere betaalmethode worden verwerkt.

Wat zijn mijn recente activiteiten?

Je 'recente activiteiten' laat alle activiteiten van je shop die met geld te maken hebben zien. Dit kunnen verkopen, kosten, belastingen of restituties betreffen. Boven aan je Recente activiteiten zie je je Huidige Saldo: je winst min je kosten en belastingen.

Bij recente activiteiten zie je:

• Datum: De datum waarop deze betaling of transactie plaatsvond.
  • Soort: De categorie van de activiteit, zoals btw, transactie, verkoop, listing, etc.
  • Beschrijving: De specifieke activiteit. Hier zie je het verkochte item of de activiteit waarmee belastingen of kosten gemoeid zijn.
  • Bedrag: Het bedrag dat je hebt verdiend of gerestitueerd voor deze activiteit.
  • Kosten & Belastingen: De kosten en belastingen voor deze activiteit. Lees wat alle kosten en belastingen inhouden.
  • Netto: De netto winst van deze activiteit. Dit is het bedrag min de kosten en belastingen.
  • Saldo: Je totale saldo na deze activiteit. Dit is het saldo van je vorige activiteit plus de netto winst van je meest recente activiteit.

In je Recente activiteiten, zie je je 30 meest recente activiteiten. Om al de activiteiten van je shop te zien, bekijk je je maandelijkse overzichten.

Hoe je huidige saldo berekend wordt

Je openstaande bedrag en het bedrag dat beschikbaar is voor storting zijn een weerspiegeling van je huidige saldo. Je huidige saldo bestaat uit je verkoopopbrengsten via Etsy Payments min je kosten en belastingen.

Welke koste zijn er in het huidige saldo verwerkt?

Alle kosten en servicekosten voor verkopen op Etsy worden vermeld op je betaalrekening, waaronder listingkosten, transactiekosten, verzendlabels etc.

Hieronder vallen ook transactiekosten voor het gebruik van Etsy Payments. Voorheen verschenen de transactiekosten niet op je Etsy-factuur en werden deze automatisch afgetrokken van je Etsy Payments-verkopen. Alle kosten, inclusief verwerkingskosten voor betalingen, worden nu automatisch van je omzet afgetrokken.

Alle vaste kosten, voor bijvoorbeeld listings, worden aangegeven in USD. Je kunt de kosten in USD in de bijbehorende omschrijving vinden. Onder Kosten & Belastingen worden de kosten omgerekend naar je lokale valuta als je gebruikmaakt van Etsy Payments. Dit bedrag kan veranderen als de wisselkoersen wijzigen.

Hoe je je maandelijkse overzichten kan bekijken of downloaden

Je maandelijkse overzichten tonen een samenvatting van je Verkopen & Tegoeden en Kosten & Belastingen binnen een bepaalde periode. Selecteer de periode in het dropdown-menu.

Verkopen & Tegoeden toont je bruto omzet min restituties voor de door jou gekozen periode. Kosten & Belastingen toont je kosten min restituties of tegoeden voor de door jou gekozen periode. Lees meer over de betekenis van alle kosten en belastingen.

Je overzicht van een bepaalde maand bekijken:

1. Klik op Bekijk alle maandelijkse overzichten onder aan de pagina.
  2. Klik op de maand van jouw keuze.

Vanuit je maandelijkse overzicht kun je een CSV- of btw-overzicht downloaden voor die maand door te klikken op resp. CSV genereren of Btw.

Als je op zoek bent naar je maandelijkse overzichten van juni 2018 tot september 2018

Shopactiviteiten van juni 2018 tot september 2018 zijn momenteel niet beschikbaar voor inzage in je Betaalrekening als je shopvaluta niet Amerikaanse dollars (USD) is. Was je tijdens deze periode een actieve Etsy-verkoper, dan kun je je CSV voor deze maanden downloaden door de stappen in dit artikel te volgen.

Je kunt ook een CSV van je verkopen en stortingen downloaden:

1. In je shopmanager, klik je op instellingen.
  2. Klik op  Opties.
  3. Klik op Download Gegevens.
  4. Kies het gewenste CSV-type.
  5. Kies de maand van jouw keuze.
  6. Klik op CSV genereren. Je ontvangt een e-mail als het csv-bestand klaar is.
  7. Klik op Naar de download in de e-mail.
  8. Klik op CSV om je csv-bestand te downloaden.

We hopen deze informatie binnenkort voor je beschikbaar te hebben in je Betaalrekening op Etsy.com.

Op Etsy is je factuur of je Te betalen bedrag je verkopen min je shopkosten.

Als je een vraag hebt over tarieven of kosten op de Betaalrekening, kijk je wat die kosten betekenen.