Het beheren van je Betaalrekening

De financiën van je shop kun je beheren in de Betaalrekening in Shopmanager. In je Betaalrekening kun je verschuldigde bedragen betalen en de stortingen van je beschikbare Etsy Payments verkopen storten.

Je Betaalrekening inzien:

1. Op Etsy.com, klik je op Shopmanager.
  2. Klik op Financiën.
  3. Klik op Betaalrekening.

Bekijk deze checklist voor extra tips die je kunnen helpen vertragingen in stortingen te voorkomen.

Ga naar een sectie:

Als je hulp nodig hebt bij inzicht in de totaalbedragen in je shop, raden we je aan contact op te nemen met een lokale adviseur, met name bij belastinggerelateerde vragen. Etsy kan verkopers niet voorzien van belastingadvies

Hoe je betaalrekening werkt

Als je Etsy Payments gebruikt, worden je kosten automatisch van je verkopen afgetrokken. Dit betekent dat je te allen tijde alleen een bedrag hebt staan bij 'te betalen' of 'beschikbaar voor storting'.

Als je geen gebruik van Etsy Payments maakt, staan de kosten verwerkt in je te betalen bedrag. Je verkoopopbrengsten worden verwerkt via de betaalmethodes die jij gebruikt.

Je openstaande bedrag betalen

Je te betalen bedrag zijn de kosten die je moet betalen over je activiteiten op Etsy van de afgelopen maand. Als je saldo aan het einde van de maand negatief is, heb je een openstaand bedrag dat je op de eerste dag van de volgende maand moet voldoen.

Als er een bedrag openstaat en je een verkoop doet via Etsy Payments, wordt het nettobedrag van deze verkoop in mindering gebracht op je openstaande bedrag. Als je meer verkoopt dan je te betalen bedrag of als je je openstaande bedrag volledig voldoet, dan wordt je openstaande bedrag nul.

Je kunt je openstaande bedrag tussen de 1e en 15e van de maand voldoen. Je openstaande bedrag betalen:

1. Klik op Betaal nu onder Te betalen bedrag.
  2. Selecteer het bedrag dat je wilt betalen.
  3. Kies je betaalmethode.
  4. Klik op Verstuur betaling.

Als je in de EER woont

Woon je in de EER, die bestaat uit de EU, Noorwegen, IJsland en Liechtenstein, dan word je misschien gevraagd je betaling te verifiëren als je klikt op Verstuur betaling.

Om een betaling te verifiëren, moet je een vraag van je creditcardprovider beantwoorden en aanvullende informatie verstrekken. Afhankelijk van je provider kan deze aanvullende informatie een correct antwoord op een vraag, een wachtwoord of een code zijn.

Kan ik mijn verschuldigde bedrag ook automatisch betalen?

Als je shop is gevestigd in de VS, kun je je aanmelden voor autofacturatie om je openstaande bedrag iedere maand automatisch te betalen.

Beschikbaar voor storting

Je bedrag Beschikbaar voor storting bestaat uit je beschikbare verkoopopbrengsten min restituties, kosten en belastingen, en eventuele opbrengsten die in een reservering zijn geplaatst. Als er een openstaand bedrag is, of een negatief saldo, heb je geen tegoeden beschikbaar voor storting. Lees meer over de verwerking van je storting.

Als je tegoeden beschikbaar hebt voor storting, zie je dat je tegoeden automatisch op je bankrekening worden gestort op basis van je stortingsschema. Of je kunt klikken op Vraag er nu om om je tegoeden de volgende dag te laten storten, zolang je je aan de toepasselijke minimale stortingsbedragen houdt.

Als je niet bent aangemeld voor Etsy Payments heb je geen bedrag beschikbaar voor storting, omdat je betalingen via een andere betaalmethode worden verwerkt.

Verkopen & tegoeden

Je Verkopen & tegoeden totaal bestaat uit je netto Etsy Payments verkooptotaal. Dit zijn je Etsy Payments verkopen min door Etsy geïnde transactiekosten en belastingen.

Je kunt de details van je Verkopen & tegoeden per maand inzien in je CSV met maandelijkse factuur:

1. In je Shopmanager, klik je op Instellingen.
  2. Klik op Opties.
  3. Klik op Download gegevens.
  4. Kies het gewenste CSV-type.
  5. Kies de door jou gewenste maand.
  6. Klik op CSV genereren. Je ontvangt een e-mail als het CSV-bestand klaar is.
  7. Klik op Naar de download in de e-mail.
  8. Klik op CSV om je CSV-bestand te downloaden.
  9. Filter het Type op Verkoop.
  10. Tel de Netto kolom op.

Lees hoe je totale stortingsbedrag berekend wordt.

Kosten & Belastingen

Het Kosten & Belastingen totaal laat je kosten en belastingen voor de gekozen periode zien. Dit is incl. de kosten voor het plaatsen van items, het ontvangen van verkopen, de marketing van je shop, door de verkoper geïnde belastingen en de door Etsy geïnde btw op verkoopkosten. Lees meer over Etsy kosten.

Je kunt de details van je Kosten & Belastingen per maand inzien in je CSV met maandelijkse factuur:

1. In je Shopmanager, klik je op Instellingen.
  2. Klik op Opties.
  3. Klik op Download gegevens.
  4. Kies het gewenste CSV-type.
  5. Kies de door jou gewenste maand.
  6. Klik op CSV genereren. Je ontvangt een e-mail als het CSV-bestand klaar is.
  7. Klik op Naar de download in de e-mail.
  8. Klik op CSV om je CSV-bestand te downloaden.
  9. Filter op Type en Titel.
  10. Tel de Kosten & Belastingen kolom per soort kosten op.

Het Kosten & Belastingen totaal omvat geen door Etsy geïnde en betaalde belasting van kopers: sales tax in deze Amerikaanse staten, invoerrechten, en btw op digitale items.

Als je een verkoop via Etsy Payments restitueert, zie je de teruggave die bij deze verkoop hoort. Bij andere betaalmethodes moet je een verkoop echter annuleren om een teruggave voor de bijbehorende kosten te ontvangen.

Recente activiteiten

Je Recente activiteiten tonen de 30 meest recente activiteiten op je Betaalrekening. Om al de activiteiten van je shop te zien, bekijk je je maandelijkse overzichten.

Bij Recente activiteiten, zie je:

• Datum: De datum waarop deze betaling of transactie plaatsvond.
  • Soort: De categorie van de activiteit, zoals btw, transactie, verkoop, listing, etc.
  • Beschrijving: De specifieke activiteit. Hier zie je het verkochte item of de activiteit waarmee belastingen of kosten gemoeid zijn.
  • Bedrag: Het bedrag dat je hebt verdiend of gerestitueerd voor deze activiteit.
  • Kosten & Belastingen: De kosten en belastingen voor deze activiteit. Lees meer over kosten.
  • Netto: Dit is het brutobedrag min de kosten en belastingen.
  • Saldo: Het nettobedrag (verkoopbedrag min kosten en/of belastingen) van de specifieke balanspost.
  • Huidige saldo: Dit is je huidige netto saldo van alle activiteiten op je Betaalrekening. Dit komt misschien niet overeen met je bedrag Beschikbaar voor storting, omdat er verkopen bij zitten die nog niet beschikbaar zijn voor storting. Lees wanneer verkoopopbrengsten beschikbaar komen.

Maandelijkse overzichten

Je maandelijkse overzichten tonen een samenvatting van je Verkopen & Tegoeden en Kosten & Belastingen binnen een bepaalde periode. Selecteer de periode in het dropdown-menu.

Je overzicht van een bepaalde maand bekijken:

1. Klik onderaan de pagina op Bekijk alle maandelijkse overzichten.
  2. Kies het gewenste jaar en de gewenste maand.

Vanuit je maandelijkse overzicht kun je een CSV- of btw-overzicht downloaden voor die maand door te klikken op resp. CSV genereren of Btw. Als er tijdens de maand btw is terugbetaald, dan kun je de Creditnota downloaden door te klikken op Downloaden.

Vragen over financiën?

Vraag het de community

Het saldo van je betaalrekening wordt gestort op basis van je stortingsschema en het kan enkele dagen duren voordat het op je bankrekening staat.

Als je gebruikmaakt van Etsy Payments, worden de opbrengsten van je verkopen eerst gebruikt voor het betalen van je Etsy tarieven. Vervolgens wordt je resterende saldo gestort op je bankrekening, overeenkomstig je stortingsschema.

Je ziet alle tarieven en servicekosten van je account op je Betaalrekening. Lees meer over kosten op Etsy. Hier kun je recente activiteiten bekijken en naar beneden scrollen om aan te passen welke maanden je wilt bekijken. Kies onderaan "Bekijk alle maandelijkse overzichten" om een volledige lijst te bekijken.

Als je jouw storting op het verwachte tijdstip niet ziet:

Voor nieuwe verkopers zijn de opbrengsten van verkopen na 3 dagen beschikbaar. 90 dagen na je eerste verkoop, zijn je opbrengsten na één dag beschikbaar.

Er zijn een aantal redenen waarom je mogelijk geen storting ontvangen hebt op het moment dat je er een verwachte:

Jouw huidige saldo is negatief

Als je huidige saldo negatief is, ontvang je geen storting. Dit betekent dat je meer kosten voor je Etsy shop moet betalen dan je hebt omgezet.

Is je huidige saldo lager dan verwacht, dan check je de Recente activiteiten in je Betaalrekening. Etsy tarieven en kosten voor verzendlabels of Etsy Ads worden van je saldo afgetrokken.

Check je huidige saldo

Check je geregistreerde credit/debitcard

Om je Etsy Payments inkomsten te storten moet je een geldige credit- of debitcard aan je account hebben gekoppeld. Controleer of je geregistreerde kaartgegevens kloppen en of er geen openstaand bedag op deze kaart staat.

Als je een bedrag hebt openstaan, moet je dat handmatig betalen na het updaten van je kaartgegevens.

Werk je opgeslagen kaart bij

Check je geregistreerde bankrekening

Om je inkomsten te storten, moet je een geldige bankrekening aan je shop hebben gekoppeld.

Als je een oud bankrekeningnummer geregistreerd hebt staan, moet de bank je storting automatisch terugboeken naar je Etsy Betaalrekening. Dit kan enkele werkdagen duren. Je ontvangt een e-mail van Etsy zodra je bank het bedrag heeft teruggestort.

Werk je geregistreerde bankrekeningnummer bij om deze storting te ontvangen. Na wijziging van je bankrekening, worden Etsy Payments stortingen automatisch 5 dagen vastgehouden.

Je bankrekening bijwerken

Er kan sales tax op je bestelling(en) zijn toegepast

Veel Amerikaanse staten vereisen dat Etsy sales tax int op items die naar de desbetreffende staat worden verzonden.

Als je item naar een van deze staten werd verzonden, heeft Etsy de sales tax namens jou geïnd, ongeacht je locatie.

Sales tax die door Etsy is betaald wordt op dit moment niet getoond op je Betaalrekening. De balanspost voor een bestelling waarvoor de sales tax is geïnd, verschijnt onder Recente activiteiten en het getoonde totaalbedrag van de verkoopopbrengsten is de orderprijs min de geïnde sales tax.

De sales tax voor een bestelling zie je op de bevestiging van de bestelling.

Na het toevoegen of wijzigen van je bankrekening, worden je opbrengsten 5 dagen vastgehouden in verband met de veiligheid.

Gedurende deze periode, worden tarieven en services nog steeds verrekend met het bedrag op je Betaalrekening.

Na die vijf dagen worden je opbrengsten gestort op je nieuwe bankrekening overeenkomstig je stortingsschema.

Verkopers in de EU, Hong Kong of Singapore

Indien de vestigingsplaats van je bankrekening in de EU, Hong Kong of Singapore is, moet je voordat je stortingen van je verkopen kunt ontvangen je bankrekening verifiëren.

Na het bijwerken van je bankgegevens, ontvang je een kleine storting van Etsy. Je moet het kleine stortingsbedrag invullen op je Etsy Betaalrekening om je bankrekening te verifiëren.

Je ontvangt e-mails van Etsy om je eraan te herinneren dat je je bankrekening moet verifiëren om betaald te kunnen worden.

Bankrekening verifiëren:

1. Vanuit je Betaalrekening, klik je op Bank verifiëren.
  2. Vul het bedrag in van de kleine storting die je op je bankrekening hebt ontvangen.
  3. Klik op Bank verifiëren.

Als je je bankrekening binnen 90 dagen na bijwerken van je bankgegevens niet verifieert, wordt je shop geschorst.

Verkopers in de VS

Binnen 3 tot 7 dagen zal er op je bankrekening een teststorting verschijnen. Dit wordt gedaan om je te laten weten dat stortingen naar behoren werken. Zodra je de storting ziet, hoef je geen verdere actie te ondernemen. Deze stortingen doen we niet naar bankrekeningen buiten de VS.

Met Reserveringen op betaalrekening wordt bij sommige verkopers gedurende 45 dagen een percentage van de inkomsten van een bestelling apart gezet voor het geval er een probleem mee is. Zo kunnen wij checken of zij aan de klantvraag kunnen voldoen en een optimale ervaring bieden aan shoppers op Etsy door op tijd te verzenden en een uitstekende klantenservice te bieden.

Als je onlangs je eerste verkoop hebt gedaan en je omzet boven een bepaalde drempelwaarde uitkomt, kan er een reservering op je Betaalrekening worden geplaatst. We sturen je een e-mail en berichten in je Shopmanager om je te laten weten of dit voor jouw shop het geval is.

Lees meer over deze wijziging in het Etsy Payments Beleid en het Help Center.Heb je een opmerking of feedback over deze verandering, laat het ons dan weten.

Vanaf 1 juli 2021 wordt er bij verkopers in bepaalde landen een klein bedrag aan wettelijk exploitatiekosten in rekening gebracht naast de huidige transactiekosten. Dit bedrag is een percentage van de itemprijs en de verzendkosten (incl. cadeauverpakking en personalisatiekosten, indien van toepassing) en verschilt op basis van de locatie van de verkoper.

De kosten van zakendoen in veel landen zijn recentelijk gestegen als gevolg van nieuwe regelgeving, zoals Digital Services Tax.

Lees meer over Wettelijke bedrijfskosten.