Het beheren van je betaalrekening

De financiën van je shop kun je beheren in de Betaalrekening in Shopmanager. In je Betaalrekening kun je verschuldigde bedragen betalen en de stortingen van je beschikbare Etsy Payments verkopen storten.

Je Betaalrekening inzien:

1. Op Etsy.com, klik je op  Jouw account en daarna op Shopmanager.
  2. Klik op Financiën.
  3. Klik op Betaalrekening.
Ga naar een sectie:

Als je hulp nodig hebt bij inzicht in de totaalbedragen in je shop, raden we je aan contact op te nemen met een lokale adviseur, met name bij belastinggerelateerde vragen. Etsy kan verkopers niet voorzien van belastingadvies

Hoe je betaalrekening werkt

Als je Etsy Payments gebruikt, worden je kosten automatisch van je verkopen afgetrokken. Dit betekent dat je te allen tijde alleen een bedrag hebt staan bij 'te betalen' of 'beschikbaar voor storting'.

Als je geen gebruik van Etsy Payments maakt, staan de kosten verwerkt in je te betalen bedrag. Je verkoopopbrengsten worden verwerkt via de betaalmethodes die jij gebruikt.

Je openstaande bedrag betalen

Je te betalen bedrag zijn de kosten die je moet betalen over je activiteiten op Etsy van de afgelopen maand. Als je saldo aan het einde van de maand negatief is, heb je een openstaand bedrag dat je op de eerste dag van de volgende maand moet voldoen.

Als er een bedrag openstaat en je een verkoop doet via Etsy Payments, wordt het nettobedrag van deze verkoop in mindering gebracht op je openstaande bedrag. Als je meer verkoopt dan je te betalen bedrag of als je je openstaande bedrag volledig voldoet, dan wordt je openstaande bedrag nul.

Je kunt je openstaande bedrag tussen de 1e en 15e van de maand voldoen. Je openstaande bedrag betalen:

1. Klik op Betaal nu onder Te betalen bedrag.
  2. Selecteer het bedrag dat je wilt betalen.
  3. Kies je betaalmethode.
  4. Klik op Verstuur betaling.

Als je in de EER woont

Woon je in de EER, die bestaat uit de EU, Noorwegen, IJsland en Liechtenstein, dan word je misschien gevraagd je betaling te verifiëren als je klikt op Verstuur betaling.

Om een betaling te verifiëren, moet je een vraag van je creditcardprovider beantwoorden en aanvullende informatie verstrekken. Afhankelijk van je provider kan deze aanvullende informatie een correct antwoord op een vraag, een wachtwoord of een code zijn.

Kan ik mijn verschuldigde bedrag ook automatisch betalen?

Als je shop is gevestigd in de VS, kun je je aanmelden voor autofacturatie om je openstaande bedrag iedere maand automatisch te betalen.

Beschikbaar voor storting

Je bedrag Beschikbaar voor storting bestaat uit je beschikbare verkoopopbrengsten min restituties, kosten en belastingen. Als er een openstaand bedrag is, of een negatief saldo, heb je geen tegoeden beschikbaar voor storting. Lees meer over de verwerking van je storting.

Als je tegoeden beschikbaar hebt voor storting, zie je dat je tegoeden automatisch op je bankrekening worden gestort op basis van je stortingsschema. Of je kunt klikken op Vraag er nu om om je tegoeden de volgende dag te laten storten, zolang je je aan de toepasselijke minimale stortingsbedragen houdt.

Als je niet bent aangemeld voor Etsy Payments heb je geen bedrag beschikbaar voor storting, omdat je betalingen via een andere betaalmethode worden verwerkt.

Verkopen & tegoeden

Je Verkopen & tegoeden totaal bestaat uit je netto Etsy Payments verkooptotaal. Dit zijn je Etsy Payments verkopen min door Etsy geïnde transactiekosten en belastingen.

Je kunt de details van je Verkopen & tegoeden per maand inzien in je CSV met maandelijkse factuur:

1. In je Shopmanager, klik je op Instellingen.
  2. Klik op Opties.
  3. Klik op Download Gegevens.
  4. Kies het gewenste CSV-type.
  5. Kies de door jou gewenste maand.
  6. Klik op CSV genereren. Je ontvangt een e-mail als het CSV-bestand klaar is.
  7. Klik op Naar de download in de e-mail.
  8. Klik op CSV om je CSV-bestand te downloaden.
  9. Filter het Type op Verkoop.
  10. Tel de Netto kolom op.

Lees hoe je totale stortingsbedrag berekend wordt.

Kosten & Belastingen

Het Kosten & Belastingen overzicht laat je kosten en belastingen voor de gekozen periode zien. Dit is incl. de kosten voor het plaatsen van items, het ontvangen van verkopen, de marketing van je shop, door de verkoper geïnde belastingen en de door Etsy geïnde btw op verkoopkosten. Lees meer over Etsy kosten.

Je kunt de details van je Kosten & Belastingen per maand inzien in je CSV met maandelijkse factuur:

1. In je Shopmanager, klik je op Instellingen.
  2. Klik op Opties.
  3. Klik op Download Gegevens.
  4. Kies het gewenste CSV-type.
  5. Kies de door jou gewenste maand.
  6. Klik op CSV genereren. Je ontvangt een e-mail als het CSV-bestand klaar is.
  7. Klik op Naar de download in de e-mail.
  8. Klik op CSV om je CSV-bestand te downloaden.
  9. Filter op Type en Titel.
  10. Tel de Kosten & Belastingen kolom per soort kosten op.

Het Kosten & Belastingen overzicht omvat geen door Etsy geïnde en betaalde belasting van kopers: sales tax in deze Amerikaanse staten, invoerrechten, en btw op digitale items.

Als je een verkoop via Etsy Payments restitueert, vind je in dit overzicht de teruggave die bij deze verkoop hoort. Bij andere betaalmethodes moet je een verkoop echter annuleren om een teruggave voor de bijbehorende kosten te ontvangen.

Recente activiteiten

Je Recente activiteiten tonen de 30 meest recente activiteiten op je Betaalrekening. Om al de activiteiten van je shop te zien, bekijk je je maandelijkse overzichten.

Bij Recente activiteiten, zie je:

• Datum: De datum waarop deze betaling of transactie plaatsvond.
  • Soort: De categorie van de activiteit, zoals btw, transactie, verkoop, listing, etc.
  • Beschrijving: De specifieke activiteit. Hier zie je het verkochte item of de activiteit waarmee belastingen of kosten gemoeid zijn.
  • Bedrag: Het bedrag dat je hebt verdiend of gerestitueerd voor deze activiteit.
  • Kosten & Belastingen: De kosten en belastingen voor deze activiteit. Lees meer over kosten.
  • Netto: Dit is het brutobedrag min de kosten en belastingen.
  • Saldo: Het nettobedrag (verkoopbedrag min kosten en/of belastingen) van de specifieke balanspost.
  • Huidige saldo: Dit is je huidige netto saldo van alle activiteiten op je Betaalrekening. Dit komt misschien niet overeen met je bedrag Beschikbaar voor storting, omdat er verkopen bij zitten die nog niet beschikbaar zijn voor storting. Lees wanneer verkoopopbrengsten beschikbaar komen.

Maandelijkse overzichten

Je maandelijkse overzichten tonen een samenvatting van je Verkopen & Tegoeden en Kosten & Belastingen binnen een bepaalde periode. Selecteer de periode in het dropdown-menu.

Je overzicht van een bepaalde maand bekijken:

1. Klik op Bekijk alle maandelijkse overzichten onder aan de pagina.
  2. Klik op de maand van jouw keuze.

Vanuit je maandelijkse overzicht kun je een CSV- of btw-overzicht downloaden voor die maand door te klikken op resp. CSV genereren of Btw. Als er tijdens de maand btw is terugbetaald, dan kun je de Creditnota downloaden door op de link rechts te klikken.

Als je gebruikmaakt van Etsy Payments, worden de opbrengsten van je verkopen eerst gebruikt voor het betalen van je Etsy tarieven. Vervolgens wordt je resterende saldo gestort op je bankrekening, overeenkomstig je stortingsschema.

Voor een gedetailleerd overzicht van de activiteit en je huidige saldo ga je naar je Betaalrekening.

Hier een aantal zaken om rekening mee te houden bij het bekijken van je stortingsbedrag:

Veel Amerikaanse staten vereisen dat Etsy sales tax int op items die naar de desbetreffende staat worden verzonden.

Als je item naar een van deze staten werd verzonden, heeft Etsy de sales tax namens jou geïnd, ongeacht je locatie.

Sales tax die door Etsy is betaald wordt op dit moment niet getoond op je Betaalrekening. De balanspost voor een bestelling waarvoor de sales tax is geïnd, verschijnt onder Recente activiteiten en het getoonde totaalbedrag van de verkoopopbrengsten is de orderprijs min de geïnde sales tax.

De sales tax voor een bestelling zie je op de bevestiging van de bestelling.

Tarieven en servicekosten (excl. verzendlabels, Etsy Ads etc.) worden direct verrekend met de verkopen in je shop.

Je ziet alle tarieven en servicekosten van je account op je Betaalrekening. Lees meer over kosten op Etsy.

Voor nieuwe verkopers zijn de opbrengsten van verkopen na 3 dagen beschikbaar. 90 dagen na je eerste verkoop, zijn je opbrengsten na één dag beschikbaar.

Na het toevoegen of wijzigen van je bankrekening, worden je opbrengsten 5 dagen vastgehouden in verband met de veiligheid.

Gedurende deze periode, worden tarieven en services nog steeds verrekend met het bedrag op je Betaalrekening.

Na die vijf dagen worden je opbrengsten gestort op je nieuwe bankrekening overeenkomstig je stortingsschema.

Vragen over financiën?

Vraag het de community