Tracking aan een bestelling toevoegen en deze als afgerond markeren

Je kunt op twee manieren tracking aan een bestelling toevoegen:

• Verzendlabels op Etsy kopen. Wanneer je gebruik maakt van op Etsy gekochte verzendlabels, zit daar automatisch tracking bij, en je bestelling wordt als afgerond gemarkeerd zodra het label door je vervoerder gescand is.
  • Handmatig tracking`aan je bestelling toevoegen wanneer je een bestelling als afgerond markeert. Als je handmatig tracking toevoegt, moet je de bestelling als afgerond markeren, om zo je koper te laten weten dat hun bestelling onderweg is.

Wanneer je tracking aan je bestelling toevoegt of verzendlabels op Etsy koopt, draag je bij aan een uitstekende klantervaring voor jouw koper, want je houdt ze op de hoogte van de status van hun verzending. Overweeg de volgende beste werkwijzen in dit artikel, die jou helpen een Topverkoper te worden.

1. Op Etsy.com ga je naar Shopmanager en dan naar Bestellingen & Verzending.
  2. In de tab Openstaande bestellingen zie je een lijst van verkopen die je nog niet als verzonden hebt aangemerkt.
  3. Klik op de timer rechts naast de bestelling van jouw keuze. Selecteer Als afgerond markeren
  4. Een Verzenddatum kiezen. De verzenddatum mag tot twee dagen in de toekomst liggen. De verzendnotificatie wordt pas op de verzenddatum naar de koper gestuurd. Verzenddata zijn gebaseerd op ‘Eastern Time’ (in de VS).
  5. Voeg een persoonlijk Bericht aan verkoper toe. Je kunt 10 verschillende versies van je Bericht aan koper bewaren. Om een bericht te bewaren, klik je in het Bericht aan koper-veld op het tekstballonnetje.
  6. Selecteer preview e-mail om de verzendnotificatie te zien die aan jouw koper te sturen. Als je wilt, kun je Stuur me een kopie van deze e-mail aanvinken.
  7. Selecteer Verzenden.

Wanneer is een trackingnummer vereist?

Als je als Amerikaans verkoper een bestelling naar een koper in de VS stuurt, kan een trackingnummer verplicht zijn, als die bestelling een waarde van minimaal USD 10 heeft (exclusief verzending, belastingen, cadeaupapier en kortingen).

Tracking is in de volgende gevallen niet verplicht:

• Digitale items, ook op maat gemaakte digitale items
  • Custom toevoegingen die gekoppeld zijn aan een andere bestelling
  • Bestellingen die niet worden verzonden (lokaal opgehaald/bezorgd)
  • Te grote en zware voorwerpen

Als je een uitzondering wilt aangeven die niet in de lijst opties staat, kun je de optie Anders. Je kunt daar kort uitleggen waarom je geen tracking aan de bestelling kunt toevoegen.

Vergeet niet: Tracking aan je fysieke bestellingen toevoegen is een van de criteria voor de Topverkopersbadge. Als je jouw bestelling als afgerond markeert, zonder tracking toe te voegen, telt dit niet mee om Topverkoper te worden.

Wanneer jij je bestelling als afgerond markeert

Als je geen gebruik maakt van een op Etsy gekocht verzendlabel, moet je niet vergeten om je bestelling als verzonden te markeren, zodra je hem bij de vervoerder hebt afgeleverd.

Als je een item als verzonden markeert, sturen we je klanten automatisch een e-mail om hen te laten weten dat het item onderweg is.

Als een pakket als verzonden is gemarkeerd, maar niet onderweg is naar de koper, schept dit onjuiste verwachtingen ten aanzien van de ontvangst van de bestelling.

Het trackingnummer van een bestelling wijzigen

Zodra je een bestelling als afgerond hebt aangemerkt en de trackinginformatie handmatig toevoegt, heb je drie dagen om het trackingnummer of de verzendmaatschappij te wijzigen.

1. Op Etsy.com ga je naar de Shopmanager en dan Bestellingen & Verzending.
  2. Selecteer Afgerond.
  3. Kies de bestelling met het trackingnummer dat je wilt wijzigen en scroll omlaag naar het pakket dat je wilt wijzigen.
  4. Selecteer rechts naast het oorspronkelijke trackingnummer: Tracking aanpassen.
  5. Wijzig het trackingnummer of de verzendmaatschappij.
  6. Selecteer Opslaan

Als je het nummer na deze drie dagen moet wijzigen, kun je contact opnemen met je koper via Etsy Berichten en het juiste trackingnummer doorgeven en het trackingnummer aan je privéberichten van de bestelling toevoegen voor je administratie. Door je koper op de hoogte te houden, voorkom je mogelijke verwarring of geschillen.

Trackinginformatie toevoegen nadat je een bestelling als voltooid hebt gemarkeerd

Nadat je een bestelling als voltooid hebt gemarkeerd kun je later nog trackinginformatie toevoegen.

1. Op Etsy.com ga je naar de Shopmanager en dan Bestellingen & Verzending.
  2. Selecteer Afgerond.
  3. Klik op het pictogram ... naast de bestelling waaraan je trackinggegevens wilt toevoegen.
  4. Selecteer Tracking toevoegen.
  5. Vanaf hier kun je:
    • Een Verzenddatum kiezen. De verzenddatum mag tot twee dagen in de toekomst liggen. De verzendnotificatie wordt pas op de verzenddatum naar de koper gestuurd. Verzenddata zijn gebaseerd op ‘Eastern Time’ (in de VS).
    • Een persoonlijk Bericht aan verkoper toevoegen.
    • Voeg een trackingnummer toe als je dit van je verzendmaatschappij hebt ontvangen. Als je eerder al een trackingnummer aan je bestelling hebt toegevoegd, verschijnt dit nieuwe trackingnummer op de bestelling naast het (de) vorige nummer(s) dat (die) je hebt toegevoegd.

Als je over bestellingen beschikt die je hebt verzonden, maar die nog onder de Verkocht tab  of de Wordt verwerkt tab  van je bestellingenpagina staat, moet deze misschien Als afgerond aanmerken.

Om een bestelling als afgerond aan te merken, moet je de bestelling eerst vinden in deVerkocht tab. Klik op de timer bij de bestelling en klik vervolgens op Als afgerond aanmerken (als je geen custom voortgangsstappen hebt, hoef je niet te klikken op Als afgerond aanmerken nadat je op de timer hebt geklikt).

Daarna kun je:

• Een Verzenddatum kiezen. Wij versturen de verzendnotificatie pas op de verzenddatum van het pakket naar je koper.
  • Een persoonlijk Bericht aan verkoper toevoegen.
  • Een trackingnummer toevoegen als je dit van je verzendmaatschappij hebt ontvangen.

Als bij een van je bestellingen “betaling wordt verwerkt” staat vermeld op je Bestellingen & Verzending pagina of als je een e-mail van Etsy hebt ontvangen waarin wordt vermeld dat je Etsy bestelling nog steeds wordt verwerkt, dan betekent dit dat Etsy de transactie beoordeelt.

Deze beoordeling neemt tot 72 uur in beslag, maar kan soms langer duren.Ons evaluatieproces beschermt jou en andere verkopers en kopers op Etsy tegen mogelijke fraude.

De koper heeft ook een e-mail ontvangen om hem of haar te laten weten dat de bestelling wordt beoordeeld door Etsy.

We weten dat het belangrijk is om je bestelling zo snel mogelijk afgerond te hebben. Ons team werkt zorgvuldig aan de beoordeling van je transactie

Zodra de bestelling volledig verwerkt is, krijgen jij en de koper per e-mail een bevestiging. Onderneem geen verdere actie tot je de bevestigingse-mail hebt ontvangen.

Ik wil een bestelling annuleren, maar zie hier geen optie voor

Je kunt een bestelling niet annuleren tijdens de verwerking. Na verwerking van de bestelling, kun je deze annuleren op je pagina Bestellingen & Verzending.