Mijn accountprivileges zijn beperkt door een onopgeloste zaak in mijn shop. Wat nu?

Als je account is geschorst door een onopgeloste zaak, heb je waarschijnlijk niet alles vermeld in het logboek van je zaak of niet alle informatie verstrekt aan een Etsy medewerker.

Kopers vertrouwen op goede klantenservice. Bij onopgeloste zaken kunnen kopers het idee krijgen dat je niet in je shop aanwezig bent, geen bestellingen kunt afronden, een bestelling niet verstuurd hebt of een bestelling hebt verzonden die er anders uitziet dan omschreven.

We snappen dat sommige geschillen lastig op te lossen zijn. Om je hierbij te ondersteunen en je shop weer terug online te krijgen, hebben we de volgende informatie op een rijtje gezet. Lees deze zorgvuldig door om ervoor te zorgen dat je zaak zo snel mogelijk wordt opgelost.

Voeg informatie toe aan het logboek van je zaak

Breng een bezoek aan het logboek van je zaak. Ga naar Shopmanager > Community & Help > Zaken. Klik op de tab Over jouw shop gerapporteerde zaken en kies vervolgens het juiste ID nummer.

Reageer in het logboek van de zaak. Je ziet een veld Reactie Toevoegen staan. Daar kun je met de koper communiceren.

Verstrek de benodigde informatie om de zaak op te lossen.

Afhankelijk van de transactie moet je misschien ook andere acties ondernemen, zoals de koper terugbetalen of de verzendinformatie van de bestelling bijwerken.

Voeg een verzendbewijs toe

Het bewijs van verzending zou moeten laten zien dat het item is verzonden naar het adres dat door de koper is opgegeven toen het item werd gekocht op Etsy.

Voorbeelden van verzendbewijzen zijn een gescande kopie van de bevestiging van levering, bewijs van verzending, een bon van de verzenddienst of een douaneformulier. Dit kan ook een track en trace nummer en/of trackinginformatie zijn dat/die laat zien dat het pakket bij de koper bezorgd is.

Om een screenshot of gescande kopie te uploaden, klik je op de link Afbeelding toevoegen onder het veld Reactie Toevoegen. Schermafbeeldingen moeten een JPEG of PNG zijn. Mocht je niet weten hoe je een screenshot maakt, dan vertelt deze site je hoe dat moet: https://take-a-screenshot.org/

Om trackinginformatie te uploaden, ga je naar Shopmanager > Community & Help > Zaken.. Klik op het Over jouw shop gerapporteerde zaken tabblad en selecteer dan het bijbehorende ID nummer van de zaak.

Scroll een stukje naar beneden op de pagina en klik op de knop Tracking toevoegen.

Voeg een restitutiebewijs toe

Je kunt de zaak updaten door een screenshot toe te voegen van de restitutie in je PayPal account. Het screenshot moet de transactie-informatie laten zien (naam koper, e-mailadres, restitutiebedrag en datum).

Om een screenshot of gescande kopie te uploaden, klik je op de link Afbeelding toevoegen onder het veld Reactie Toevoegen. Schermafbeeldingen moeten een JPEG of PNG zijn.

Automatische sluiting van zaak

Zaken worden automatisch gesloten wanneer:

• Je een koper een volledige restitutie doet via Etsy Payments
  • De koper de zaak sluit omdat hij/zij tevreden is met de oplossing
  • Je track en trace informatie toevoegt waaruit blijkt dat het pakket geleverd is op een locatie die overeenkomt met de Etsy factuur (geldt alleen voor niet geleverd-zaken)

Bij andere vragen over de manier waarop je je zaak kunt oplossen, neem je contact op met Etsy's Support Team door de klikken op de contactlink onder aan deze pagina.