Je bankrekening bijwerken en verifiëren voor stortingen van Etsy Payments

De geregistreerde bankrekening voor Etsy Payments is de bankrekening waarop je beschikbare verkoopopbrengsten worden gestort volgens je stortingsschema. Lees hoe je jouw stortingsschema kunt instellen.

De naam van je bankrekening moet overeenkomen met de informatie op je pagina Belasting- en juridische informatie.

Het format dat je voor jouw bankrekening moet gebruiken, verschilt per land. Zoek het format van bankrekeningen in jouw land op.

Zodra je jouw bankrekening hebt bijgewerkt, zullen jouw netto-inkomsten 5 dagen nadat je jouw bankrekening hebt bijgewerkt beschikbaar zijn voor storting.

Ga naar een sectie:

Bankrekeningen in de VS

Verkopers in de VS werken hun bankgegevens bij via een externe dienst die door Plaid wordt aangeboden. Met Plaid kun je jouw bankgegevens bij hen verifiëren om er zeker van te zijn dat jouw stortingen naar de juiste plek gaan. Lees meer over de veiligheidsmaatregelen van Plaid. Wanneer je Plaid gebruikt om jouw bankgegevens te verifiëren, ga je akkoord met de voorwaarden van Plaid, inclusief het Privacybeleid van Plaid.

Bij het openen van jouw shop, voeg je op de pagina Hoe je betaald krijgt jouw bankgegevens toe.

Jouw bankgegevens bijwerken wanneer je shop al open is:

1. Op Etsy.com, selecteer je Shopmanager. In de Verkoop op Etsy-app, tik je op Meer en Jouw shop.
  2. Kies Financiën.
  3. Selecteer Betalingsinstellingen.

1. Selecteer Met Plaid jouw bank toevoegen of koppelen (Add or Connect your bank with Plaid).
  2. In de Plaid-popup, bevestig je dat we de juiste naam voor jouw bankrekening hebben.
  3. Kies Direct (Instant) om met jouw gebruikersnaam en wachtwoord voor online bankieren in te loggen, als dit door jouw bank ondersteund wordt.
  4. Zoek jouw bank op.
  5. Selecteer jouw bank.
  6. Meld je aan met dezelfde gebruikersnaam en wachtwoord die je voor online bankieren gebruikt.

Voor de meeste verkopers is het verifiëren van bankgegevens met Plaid direct. Afhangende van jouw bank, moet je mogelijk jouw bankrekening en routingnummers invullen. Als je een mobiel apparaat gebruikt, kun je worden gevraagd om jouw bank te verifiëren door in te loggen op de mobiele app van jouw bank.

Sommige kleinere banken en kredietunies kunnen een periode van 3-5 werkdagen nodig hebben om jouw gegevens te verifiëren. Als je bezig bent met het openen van jouw shop, moet je wachten tot deze voltooid is voordat je het openen kunt afronden. Zodra jouw bank geverifieerd is, laten we je dat per e-mail weten.

Moet ik een gebruikersnaam en wachtwoord voor online bankieren invullen?

Je hoeft geen gebruikersnaam en wachtwoord voor online bankieren in te vullen. Je kunt verifiëren met teststortingen op jouw bankrekening door bij het openen van Plaid op de vraag Hoe wil je jouw bankrekening koppelen? Handmatig te antwoorden in plaats van Direct.

Als je een gebruikersnaam en wachtwoord voor internetbankieren kunt gebruiken, is verificatie meestal eenvoudiger. Om te verifiëren met teststortingen moet je wachten tot de stortingen op je bankrekening aankomen en ze via Plaid handmatig invoeren op Etsy.

Ik krijg een foutmelding, of ik zie mijn bank niet in de zoekfunctie van Plaid.

Indien een fout er voor zorgt dat je niet verder kunt, of jouw bank niet in de zoekfunctie van Plaid kunt vinden, kun je jouw bankgegevens handmatig verifiëren met teststortingen.

Kies Koppelen met rekeningnummers (Link with account numbers) in het Plaid-scherm waarin je een foutmelding of geen resultaten in zoekfunctie ziet. Je kunt op het eerste scherm van Plaid ook Handmatig in plaats van Direct kiezen.

Jouw bank handmatig verifiëren met teststortingen

Als alternatief voor het invoeren van jouw gebruikersnaam en wachtwoord voor online bankieren, kunt je jouw bankrekening verifiëren met het routing- en rekeningnummer van jouw bankrekening. Plaid zal twee kleine teststortingen naar jouw bankrekening sturen. Zodra je de teststortingen op je bankrekening ziet, kun je teruggaan naar de Plaid-popup in je betalingsinstellingen om de bedragen in te voeren.

Het kan mogelijk maar 1 werkdag duren voor de teststortingen verschijnen, hoewel de meeste verkopers ze binnen 3-5 werkdagen zullen ontvangen.

1. In jouw Betalingsinstellingen selecteer je Toevoegen of Jouw bankrekening koppelen met Plaid en kies Handmatig als antwoord op Hoe wil je jouw bankrekening koppelen?
  2. Selecteer Verder.
  3. Vul jouw routingnummer in en selecteer Verder.
  4. Vul jouw bankrekening in en selecteer Verder.
  5. Kies of het account Persoonlijk of Zakelijk is en ga Verder.
  6. Vul je naam in en ga Verder.
  7. Selecteer Betaal (Checking) of Spaar (Savings) en ga Verder.
  8. Kies Stortingen en opnames goedkeuren (Authorize deposits and withdrawals).
  9. Houd na 1 werkdag jouw bankrekening in de gaten. Jouw bank heeft even de tijd nodig om de teststortingen te ontvangen. De meeste teststortingen arriveren binnen 5 werkdagen.
  10. Zodra je de stortingen op jouw bankrekening ziet, ga je terug naar de pagina Hoe je betaald krijgt.
  11. Kies Ik heb mijn micro-stortingen ontvangen.
  12. Vul de eerste en tweede stortingsbedragen in en ga Verder.

Je moet de verificatie binnen 30 dagen voltooien, anders word jouw shop geschorst totdat je verifieert.

Als de ingevoerde stortingsbedragen niet juist zijn, kun je het opnieuw proberen door jouw bankrekeninggegevens opnieuw in te voeren. Na meerdere mislukte pogingen om je bankgegevens in te voeren en te verifiëren, kan je shop worden geschorst en moet je contact opnemen met Etsy Support voor verdere hulp.

Waarom verplicht Etsy nu Amerikaanse verkopers om bankrekeningen met Plaid te verifiëren?

Voordat Plaid voor verkopers in de VS werd ingevoerd, werd het eigendom van de bankrekening niet geverifieerd wanneer een verkoper in de VS zijn bankgegevens bijwerkte. Etsy is verplicht ervoor te zorgen dat de shopeigenaren de ontvangers zijn van de betalingen voortkomend uit verkopen. Nadat we vele manieren om bankgegevens te verifiëren hebben onderzocht, stelde Etsy vast dat Plaid Etsy-shops een snelle en veilige manier biedt om te verifiëren. Voor verkopers die weigeren om een gebruikersnaam en wachtwoord van online bankieren te gebruiken om direct te verifiëren, biedt Plaid een handmatige oplossing. We zijn toegewijd aan de privacy en veiligheid van onze members. Momenteel gebruikt Etsy Plaid alleen voor verificatie van de bank.

Bankrekeningen buiten de VS

Als jouw bankrekening buiten de VS gevestigd is, kun je jouw bankgegevens in jouw Betalingsinstellingen aanpassen.

Als je shop na 1 maart 2022 is geopend, kun je na je eerste verkoop jouw bankrekening toevoegen. Voeg je bankgegevens binnen 30 dagen na je eerste verkoop toe om te voorkomen dat je shop wordt geschorst. Je moet je bankgegevens binnen 60 dagen verifiëren of je shop wordt geschorst.

1. Op Etsy.com, selecteer je Shopmanager. In de Verkoop op Etsy-app, tik je op Meer en Jouw shop.
  2. Kies Financiën.
  3. Selecteer Betalingsinstellingen.
  4. Kies Update naast Bankgegevens. Misschien moet je jouw huidige bankgegevens bevestigen.
  5. Voeg je nieuwe bankrekeninggegevens toe.
  6. Selecteer Opslaan.

Verifieer jouw bankrekening

Nadat je jouw bankgegevens hebt bijgewerkt, moet je jouw bankrekening verifiëren voordat je stortingen van je verkopen kunt ontvangen.

De valuta van mijn bankrekening wijkt af van de valuta van mijn Betaalrekening

Als de valuta van je bankrekening afwijkt van de valuta van je Betaalrekening, kun je voor verificatie een bankafschrift uploaden. Wij bekijken dit binnen 5 werkdagen.

1. Op Etsy.com selecteer je Shopmanager.
  2. Kies Financiën.
  3. Selecteer Betalingsinstellingen.
  4. Kies Update naast Bankgegevens. Misschien moet je jouw huidige bankgegevens bevestigen.
  5. Onder Land van de bank & valuta kies je Mijn bankrekening is in een andere valuta. Let op: we kunnen je alleen in de valuta van je Betaalrekening uitbetalen.
  6. Selecteer Opslaan en een bankafschrift uploaden.
  7. Versleep of selecteer een bestand van je bankafschrift.
  8. Kies Versturen.
  9. Selecteer Opslaan.

Wij doen stortingen in de valuta van je Betaalrekening, zelfs als je bankrekening in een andere valuta is.

De valuta van mijn bankrekening is gelijk aan de valuta van mijn Betaalrekening

Als je bankrekening in dezelfde valuta is als je Betaalrekening, ontvang je binnen 5 werkdagen na het bijwerken van jouw bankrekening of de start van het verifiëren van je bankrekening na je eerste verkoop, een kleine storting van Etsy. De storting wordt verwerkt door onze externe betalingspartners, zoals Adyen of Envoy via WorldPay.

Vind het kleine stortingsbedrag op je bankrekening en vul het bedrag in bij jouw Betalingsinstellingen op Etsy.

Hoe doe ik na mijn eerste verkoop een teststorting?

Om te voorkomen dat je shop wordt geschorst zorg je dat je binnen 30 dagen na je eerste verkoop de kleine storting verstuurt.

1. Op Etsy.com of de Verkoop op Etsy app, ga je naar Shop Manager.
  2. Ga naar Financiën.
  3. Kies Betalingsinstellingen.
  4. Kies naast Bankgegevens voor Rekening verifiëren
  5. Selecteer Opslaan en een kleine storting doen.

Hoe verifieer ik mijn bankgegevens na ontvangst van de kleine storting?

Wacht tot je de kleine storting op jouw bankrekening ziet staan. Daarna ga je terug naar jouw Betaalrekening op Etsy.

1. Op Etsy.com of de Verkoop op Etsy app, ga je naar Shop Manager.
  2. Ga naar Financiën.
  3. Ga naar Betaalrekening.
  4. Selecteer Bankrekening verifiëren.
  5. Vul het bedrag in van de kleine storting van Etsy die je op je bankrekening hebt ontvangen. Bij de storting kan de naam WorldPay, Envoy, of Adyen staan.
  6. Selecteer Bankrekening verifiëren.

Je ziet ook een Verifieer bankrekening knop in Shopmanager onder de sectie Shopadviseur. Deze is direct gekoppeld aan het verifiëren van je bankrekening.

Indien je meerdere keren het verkeerde stortingsbedrag invult, word je mogelijk gevraagd om voor de verificatie een bankafschrift te uploaden. We beoordelen jouw bankafschrift binnen ongeveer 5 werkdagen.

Wat als het verifiëren van mijn bankrekening niet lukt?

Ik zie kom later terug en kan het stortingsbedrag niet invullen.

• Je moet later terugkomen, zelfs als je de storting ontvangen hebt.
  • Kom elke dag terug om te controleren. Je kunt binnen een paar dagen je stortingsbedrag op Etsy invullen.
  • Etsy Support kan het bericht kom later terug niet verwijderen.

Ik vul het bedrag in maar Etsy zegt dat het niet klopt.

• Vul het kleine bedrag precies zo in als je hem op je overzicht ziet staan.
  • Zorg ervoor dat je de meest recente storting invult. Als je meer dan eens jouw bankrekening hebt geprobeerd bij te werken, heb je misschien meerdere teststortingen ontvangen. Alle eerdere stortingen zijn ongeldig.
  • Na het updaten van je bankrekening kan het tot 5 werkdagen duren voor je het kleine storting ontvangt.
  • Als je na het bijwerken van je bankrekening op Etsy snel je afschrift checkt, zie je misschien een verouderde kleine storting. Wacht tot je de nieuwe kleine storting ontvangt.

Ik heb de kleine storting niet ontvangen

• Wacht 5 werkdagen. Als je na 5 werkdagen de storting niet ziet, vul je jouw bankgegevens weer in zodat we een nieuwe storting naar jouw bankrekening kunnen doen.
  • Als je dan de storting nog steeds niet ontvangt, moet je jouw bankgegevens bij je bank checken of een andere bankrekening toevoegen.

Ik heb mijn bankrekening geverifieerd, maar ik ben nog steeds geschorst

• Als je het maximale aantal pogingen voor het verifiëren bereikt of je bankrekening binnen 60 dagen na bijwerken van je bankgegevens niet verifieert, wordt je shop geschorst.
  • Als je het maximale aantal pogingen om te verifiëren hebt bereikt, wordt je gevraagd een bankafschrift te uploaden om de verificatie te voltooien, voordat wij jouw shop opnieuw kunnen openen. We beoordelen jouw bankafschrift binnen ongeveer 5 werkdagen.
  • Als je het kleine stortingsbedrag hebt gevonden en de optie hebt om te verifiëren, doe je dit op Etsy.com en niet in de Verkoop op Etsy-app voordat je contact opneemt met de klantenservice voor hulp bij het herstellen van jouw shop.
  • Als je geschorst bent, is het niet mogelijk om te verifiëren in de Verkoop op Etsy-app.

Nieuwe bankrekening bevindt zich in een ander land dan mijn vorige bankrekening

Je bevindt je in de eurozone

Als je huidige bankrekening binnen de eurozone van Europa gevestigd is en jij naar een ander land binnen de eurozone verhuist, klik je onder aan deze pagina op Neem contact op met support voor hulp bij het wijzigen van je bankrekening naar het nieuwe land.

Indien je ergens anders gevestigd bent

Het is niet mogelijk om je bankrekening te wijzigen naar een rekening in een ander land.

Je kunt het beste een nieuwe Etsy-shop openen. Voor je nieuwe shop kun je jouw bankrekening instellen op de rekening in het land waar je momenteel gevestigd bent. Je kunt echter geen Etsy accounts samenvoegen of informatie van je oorspronkelijke shop overzetten naar je nieuwe shop. Dit betekent dat je shopgegevens, waaronder listings, recensies of verkoopaantallen niet kunnen worden overgezet naar een nieuw account. Je kunt de url van je oorspronkelijke shop toevoegen aan je nieuwe shop om je recensies en verkoopaantallen aan shoppers te laten zien.

Je kunt de bankrekening voor je shop bijwerken in je Shopmanager. Om je bijgewerkte bankgegevens toe te voegen, moet je eerst de gegevens die bij ons bekend zijn bevestigen.

Als je problemen ondervindt met het bevestigen van je bankgegevens, raden we je aan om direct contact met je bank op te nemen. Hoewel dit een oude of verouderde rekening kan zijn, dient de bank deze informatie gedurende 7 jaar te bewaren. Wanneer je contact met je bank opneemt, krijg je over het algemeen snel je vorige bankgegevens.

Als je nog steeds hulp nodig hebt, moet je de verificatievragen beantwoorden. Klik op Ik heb nog steeds hulp nodig en geef antwoord op de verificatievragen in het e-mailformulier. Om veiligheidsredenen vragen we je ons niet je volledige bankgegevens te verstrekken.

De notatiewijze van je bankrekening die vereist is voor het ontvangen van stortingen verschilt per land. Je bank kan meer informatie verstrekken over het formaat dan je zou moeten gebruiken en kan je bankrekeninggegevens bevestigen om ervoor te zorgen dat ze correct zijn ingevuld op Etsy.

Zoek het geaccepteerde bankrekeningformaat voor jouw land op.

Verkopers in de VS

In de Betalingsinstellingen kun je met Plaid jouw bankgegevens bijwerken. Lees meer.

Je moet binnen 30 dagen met Plaid jouw bankgegevens verifiëren, anders wordt je shop geschorst.

Verkopers buiten de VS

Indien de vestigingsplaats van je bankrekening buiten de VS is, moet je voordat je stortingen van je verkopen kunt ontvangen je bankrekening verifiëren.

Als je shop na 1 maart 2022 is geopend, kun je na je eerste verkoop jouw bankrekening toevoegen. Voeg je bankgegevens binnen 30 dagen na je eerste verkoop toe om te voorkomen dat je shop wordt geschorst.
Je moet je bankgegevens binnen 60 dagen verifiëren of je shop wordt geschorst.

De valuta van mijn bankrekening wijkt af van de valuta van mijn Betaalrekening

Als de valuta van je bankrekening afwijkt van de valuta van je Betaalrekening, kun je voor verificatie een bankafschrift uploaden. Wij bekijken dit binnen 5 werkdagen. Wij doen stortingen in de valuta van je Betaalrekening, zelfs als je bankrekening in een andere valuta is.

Jouw bankrekening verifiëren als de valuta van jouw Betaalrekening anders is:

1. Op Etsy.com selecteer je Shopmanager.
  2. Kies Financiën.
  3. Selecteer Betalingsinstellingen.
  4. Kies Update naast Bankgegevens. Misschien moet je jouw huidige bankgegevens bevestigen.
  5. Onder Land van de bank & valuta kies je Mijn bankrekening is in een andere valuta. Let op: we kunnen je alleen in de valuta van je Betaalrekening uitbetalen.
  6. Selecteer Opslaan en een bankafschrift uploaden.
  7. Versleep of selecteer een bestand van je bankafschrift.
  8. Kies Versturen.
  9. Selecteer Opslaan.

De valuta van mijn bankrekening is gelijk aan de valuta van mijn Betaalrekening

Als je bankrekening in dezelfde valuta is als je Betaalrekening, ontvang je binnen 2-3 werkdagen een kleine storting van Etsy nadat je jouw bankrekening hebt bijgewerkt of begint met het verifiëren van je bankrekening na je eerste verkoop. De storting wordt verwerkt door onze externe betalingspartners, zoals Adyen of Envoy via WorldPay.

Vind het kleine stortingsbedrag op je bankrekening en vul het bedrag in bij jouw Betalingsinstellingen op Etsy.

• Je moet later terugkomen, zelfs als je de storting ontvangen hebt.
  • Kom elke dag terug om te controleren. Je kunt binnen een paar dagen je stortingsbedrag op Etsy invullen.
  • Etsy Support kan het bericht kom later terug niet verwijderen.
  • Vul het kleine bedrag precies zo in als je hem op je overzicht ziet staan.
  • Zorg ervoor dat je de meest recente storting invult. Als je meer dan eens jouw bankrekening hebt geprobeerd bij te werken, heb je misschien meerdere teststortingen ontvangen. Alle eerdere stortingen zijn ongeldig.
  • Na het updaten van je bankrekening kan het tot 5 werkdagen duren voor je het kleine storting ontvangt.
  • Als je na het bijwerken van je bankrekening op Etsy snel je afschrift checkt, zie je misschien een verouderde kleine storting. Wacht tot je de nieuwe kleine storting ontvangt.
  • Wacht 5 werkdagen. Als je na 5 werkdagen de storting niet ziet, vul je jouw bankgegevens weer in zodat we een nieuwe storting naar jouw bankrekening kunnen doen.
  • Als je dan de storting nog steeds niet ontvangt, moet je jouw bankgegevens bij je bank checken of een andere bankrekening toevoegen.
  • Als je het maximale aantal pogingen voor het verifiëren bereikt of je bankrekening binnen 60 dagen na bijwerken van je bankgegevens niet verifieert, wordt je shop geschorst en moet je mogelijk contact opnemen met Etsy.
  • Als je het kleine stortingsbedrag hebt gevonden en de optie hebt om te verifiëren, doe je dit op Etsy.com en niet in de Verkoop op Etsy-app voordat je contact opneemt met de klantenservice voor hulp bij het herstellen van jouw shop.
  • Als je geschorst bent is het niet mogelijk om te verifiëren in de Verkoop op Etsy-app.