Je bankrekening bijwerken en verifiëren voor stortingen van Etsy Payments

De geregistreerde bankrekening voor Etsy Payments is de bankrekening waarop je beschikbare verkoopopbrengsten worden gestort volgens je stortingsschema. Lees hoe je je stortingsschema kunt instellen.

1. Op Etsy.com, selecteer je Shopmanager. In de Verkoop op Etsy app, tik je op Meer en Je shop.
  2. Kies Financiën.
  3. Selecteer Betalingsinstellingen.
  4. Kies Update naast Bankgegevens. Misschien moet je je huidige bankinformatie bevestigen.
  5. Voeg je nieuwe bankrekeninggegevens toe.
  6. Selecteer Opslaan.

De naam van je bankrekening moet overeenkomen met de informatie op je pagina Belasting- en juridische informatie.

Het format dat je voor jouw bankrekening moet gebruiken, verschilt per land. Zoek het bankrekening-format voor jouw land op.

Nadat je jouw bankrekening gewijzigd hebt, zetten we de fondsen van je Etsy Payments-verkopen vijf dagen in de wacht, om je rekening tegen mogelijk misbruik te beschermen.

Afhangende van je locatie, moet je mogelijk jouw bankgegevens verifiëren met een teststorting.

Ga naar een sectie:

Verificatie voor bankrekeningen in de VS

Binnen 3 tot 7 dagen zal er op je bankrekening een teststorting verschijnen. Dit wordt gedaan om je te laten weten dat stortingen naar behoren werken. Zodra je de storting ziet, hoef je geen verdere actie te ondernemen.

Als je een nieuwe shop instelt, ontvang je een kleine storting op je bankrekening nadat je je shop hebt geopend voor het publiek. Terwijl je vóór de opening van je shop deze aan het instellen bent wordt er geen storting naar je bankrekening verstuurd.

Verificatie voor bankrekeningen in de VS

Indien jouw bankrekening in een land anders dan de VS gevestigd is maar waar Etsy Payments beschikbaar is moet je wegens nalevingsdoeleinden je bankrekening verifiëren voordat je stortingen van je verkopen kunt ontvangen.

Als je shop na 1 maart 2022 is geopend, kun je na je eerste verkoop jouw bankrekening toevoegen. Voeg je bankgegevens binnen 30 dagen na je eerste verkoop toe om te voorkomen dat je shop wordt geschorst. Je moet je bankgegevens binnen 60 dagen verifiëren of je shop wordt geschorst.

De valuta van mijn bankrekening wijkt af van de valuta van mijn Betaalrekening

Als de valuta van je bankrekening afwijkt van de valuta van je Betaalrekening, kun je voor verificatie een bankafschrift uploaden. Wij bekijken dit binnen 5 werkdagen.

1. Op Etsy.com selecteer je Shopmanager.
  2. Kies Financiën.
  3. Selecteer Betalingsinstellingen.
  4. Kies Update naast Bankgegevens. Misschien moet je je huidige bankinformatie bevestigen.
  5. Onder Land van de bank & valuta kies je Mijn bankrekening is in een andere valuta. Let op: we kunnen je alleen in de valuta van je Betaalrekening uitbetalen.
  6. Selecteer Opslaan en een bankafschrift uploaden.
  7. Versleep of selecteer een bestand van je bankafschrift.
  8. Kies Versturen.
  9. Selecteer Opslaan.

Wij doen stortingen in de valuta van je Betaalrekening, zelfs als je bankrekening in een andere valuta is.

De valuta van mijn bankrekening is gelijk aan de valuta van mijn Betaalrekening

Als je bankrekening in dezelfde valuta is als je Betaalrekening, ontvang je binnen 5 werkdagen na het bijwerken van jouw bankrekening of de start van het verifiëren van je bankrekening na je eerste verkoop, een kleine storting van Etsy. De storting wordt verwerkt door onze externe betalingspartners, zoals Adyen of Envoy via WorldPay.

Vind het kleine stortingsbedrag op je bankrekening en vul het bedrag in bij jouw Betalingsinstellingen op Etsy.

Hoe doe ik na mijn eerste verkoop een teststorting?

Om te voorkomen dat je shop wordt geschorst zorg je dat je binnen 30 dagen na je eerste verkoop de kleine storting verstuurt.

1. Op Etsy.com of in de Verkoop op Etsy-app ga je naar Shopmanager.
  2. Ga naar Financiën.
  3. Kies Betalingsinstellingen.
  4. Kies naast Bankgegevens voor Rekening verifiëren
  5. Selecteer Opslaan en een kleine storting doen.

Hoe verifieer ik mijn bankgegevens na ontvangst van de kleine storting?

1. Op Etsy.com of de Verkoop op Etsy app, ga je naar Shop Manager.
  2. Ga naar Financiën.
  3. Ga naar Betaalrekening.
  4. Selecteer Bankrekening verifiëren.
  5. Vul het bedrag in van de kleine storting van Etsy die je op je bankrekening hebt ontvangen. Bij de storting kan de naam WorldPay, Envoy, of Adyen staan.
  6. Selecteer Bankrekening verifiëren.

Je ziet ook een Verifieer bankrekening knop in Shopmanager onder de sectie Shopadviseur. Deze is direct gekoppeld aan het verifiëren van je bankrekening.

Wat als het verifiëren van mijn bankrekening niet lukt?

Ik zie kom later terug en kan het stortingsbedrag niet invullen.

• Je moet later terugkomen, zelfs als je de storting ontvangen hebt.
  • Kom elke dag terug om te controleren. Je kunt binnen een paar dagen je stortingsbedrag op Etsy invullen.
  • Etsy Support kan het bericht kom later terug niet verwijderen.

Ik vul het bedrag in maar Etsy zegt dat het niet klopt.

• Vul het kleine bedrag precies zo in als je hem op je overzicht ziet staan.
  • Zorg ervoor dat je de meest recente storting invult. Als je meer dan eens jouw bankrekening hebt geprobeerd bij te werken, heb je misschien meerdere teststortingen ontvangen. Alle eerdere stortingen zijn ongeldig.
  • Na het updaten van je bankrekening kan het tot 5 werkdagen duren voor je het kleine storting ontvangt.
  • Als je na het bijwerken van je bankrekening op Etsy snel je afschrift checkt, zie je misschien een verouderde kleine storting. Wacht tot je de nieuwe kleine storting ontvangt.

Ik heb de kleine storting niet ontvangen

• Wacht 5 werkdagen. Als je na 5 werkdagen de storting niet ziet, vul je jouw bankgegevens weer in zodat we een nieuwe storting naar jouw bankrekening kunnen doen.
  • Als je dan de storting nog steeds niet ontvangt, moet je jouw bankgegevens bij je bank checken of een andere bankrekening toevoegen.

Ik heb mijn bankrekening geverifieerd, maar ik ben nog steeds geschorst

• Als je het maximale aantal pogingen voor het verifiëren bereikt of je bankrekening binnen 60 dagen na bijwerken van je bankgegevens niet verifieert, wordt je shop geschorst en moet je mogelijk contact opnemen met Etsy.
  • Als je het kleine stortingsbedrag hebt gevonden en de optie hebt om te verifiëren, doe je dit op Etsy.com en niet in de Verkoop op Etsy-app voordat je contact opneemt met de klantenservice voor hulp bij het herstellen van jouw shop.
  • Als je geschorst bent is het niet mogelijk om te verifiëren in de Verkoop op Etsy-app.

Verificatie voor bankrekeningen in alle andere landen

Is je bank in een ander land gevestigd, dan hoef je je bankrekening op dit moment niet te verifiëren. Check je bankgegevens met je bank voordat je deze toevoegt. Het is belangrijk om je bankgegevens correct in te voeren om vertragingen met de ontvangst van je verkoopopbrengsten te voorkomen.

Nieuwe bankrekening bevindt zich in een ander land dan mijn vorige bankrekening

Je bevindt je in de eurozone

Als je huidige bankrekening binnen de eurozone van Europa gevestigd is en jij naar een ander land binnen de eurozone verhuist, klik je onder aan deze pagina op Neem contact op met support voor hulp bij het wijzigen van je bankrekening naar het nieuwe land.

Indien je ergens anders gevestigd bent

Het is niet mogelijk om je bankrekening te wijzigen naar een rekening in een ander land.

Je kunt het beste een nieuwe Etsy-shop openen. Voor je nieuwe shop kun je je bankrekening instellen op de rekening in het land waar je momenteel gevestigd bent. Je kunt echter geen Etsy accounts samenvoegen of informatie van je oorspronkelijke shop overzetten naar je nieuwe shop. Dit betekent dat je shopgegevens, waaronder listings, recensies of verkoopaantallen niet kunnen worden overgezet naar een nieuw account. Je kunt de url van je oorspronkelijke shop toevoegen aan je nieuwe shop om je recensies en verkoopaantallen aan shoppers te laten zien.

Je kunt de bankrekening voor je shop bijwerken in je Shopmanager. Om je bijgewerkte bankgegevens toe te voegen, moet je eerst de gegevens die bij ons bekend zijn bevestigen.

Als je problemen ondervindt met het bevestigen van je bankgegevens, raden we je aan om direct contact met je bank op te nemen. Hoewel dit een oude of verouderde rekening kan zijn, dient de bank deze informatie gedurende 7 jaar te bewaren. Wanneer je contact met je bank opneemt, krijg je over het algemeen snel je vorige bankgegevens.

Als je nog steeds hulp nodig hebt, moet je de verificatievragen beantwoorden. Klik op Ik heb nog steeds hulp nodig en geef antwoord op de verificatievragen in het e-mailformulier. Om veiligheidsredenen vragen we je ons niet je volledige bankgegevens te verstrekken..

De notatiewijze van je bankrekening die vereist is voor het ontvangen van stortingen verschilt per land. Je bank kan meer informatie verstrekken over het formaat dan je zou moeten gebruiken en kan je bankrekeninggegevens bevestigen om ervoor te zorgen dat ze correct zijn ingevuld op Etsy.

Zoek het geaccepteerde bankrekeningformaat voor jouw land op.

Verkopers in de VS

Binnen 3 tot 7 dagen zal er op je bankrekening een teststorting verschijnen. Dit wordt gedaan om je te laten weten dat stortingen naar behoren werken. Zodra je de storting ziet, hoef je geen verdere actie te ondernemen.

Als je een nieuwe shop instelt, ontvang je een kleine storting op je bankrekening nadat je je shop hebt geopend voor het publiek. Terwijl je vóór de opening van je shop deze aan het instellen bent wordt er geen storting naar je bankrekening verstuurd.

Verkopers buiten de VS

Indien de vestigingsplaats van je bankrekening buiten de VS is, moet je voordat je stortingen van je verkopen kunt ontvangen je bankrekening verifiëren.

Als je shop na 1 maart 2022 is geopend, kun je na je eerste verkoop jouw bankrekening toevoegen. Voeg je bankgegevens binnen 30 dagen na je eerste verkoop toe om te voorkomen dat je shop wordt geschorst.
Je moet je bankgegevens binnen 60 dagen verifiëren of je shop wordt geschorst.

De valuta van mijn bankrekening wijkt af van de valuta van mijn Betaalrekening

Als de valuta van je bankrekening afwijkt van de valuta van je Betaalrekening, kun je voor verificatie een bankafschrift uploaden. Wij bekijken dit binnen 5 werkdagen.

Een bankafschrift uploaden voor verificatie:

1. Op Etsy.com selecteer je Shopmanager.
  2. Kies Financiën.
  3. Selecteer Betalingsinstellingen.
  4. Kies Update naast Bankgegevens. Misschien moet je je huidige bankinformatie bevestigen.
  5. Onder Land van de bank & valuta kies je Mijn bankrekening is in een andere valuta. Let op: we kunnen je alleen in de valuta van je Betaalrekening uitbetalen.
  6. Selecteer Opslaan en een bankafschrift uploaden.
  7. Versleep of selecteer een bestand van je bankafschrift.
  8. Kies Versturen.
  9. Selecteer Opslaan.

Wij doen stortingen in de valuta van je Betaalrekening, zelfs als je bankrekening in een andere valuta is.

De valuta van mijn bankrekening is gelijk aan de valuta van mijn Betaalrekening

Als je bankrekening in dezelfde valuta is als je Betaalrekening, ontvang je binnen 2-3 werkdagen een kleine storting van Etsy nadat je jouw bankrekening hebt bijgewerkt of begint met het verifiëren van je bankrekening na je eerste verkoop. De storting wordt verwerkt door onze externe betalingspartners, zoals Adyen of Envoy via WorldPay.

Vind het kleine stortingsbedrag op je bankrekening en vul het bedrag in bij jouw Betalingsinstellingen op Etsy.

• Je moet later terugkomen, zelfs als je de storting ontvangen hebt.
  • Kom elke dag terug om te controleren. Je kunt binnen een paar dagen je stortingsbedrag op Etsy invullen.
  • Etsy Support kan het bericht kom later terug niet verwijderen.
  • Vul het kleine bedrag precies zo in als je hem op je overzicht ziet staan.
  • Zorg ervoor dat je de meest recente storting invult. Als je meer dan eens jouw bankrekening hebt geprobeerd bij te werken, heb je misschien meerdere teststortingen ontvangen. Alle eerdere stortingen zijn ongeldig.
  • Na het updaten van je bankrekening kan het tot 5 werkdagen duren voor je het kleine storting ontvangt.
  • Als je na het bijwerken van je bankrekening op Etsy snel je afschrift checkt, zie je misschien een verouderde kleine storting. Wacht tot je de nieuwe kleine storting ontvangt.
  • Wacht 5 werkdagen. Als je na 5 werkdagen de storting niet ziet, vul je jouw bankgegevens weer in zodat we een nieuwe storting naar jouw bankrekening kunnen doen.
  • Als je dan de storting nog steeds niet ontvangt, moet je jouw bankgegevens bij je bank checken of een andere bankrekening toevoegen.
  • Als je het maximale aantal pogingen voor het verifiëren bereikt of je bankrekening binnen 60 dagen na bijwerken van je bankgegevens niet verifieert, wordt je shop geschorst en moet je mogelijk contact opnemen met Etsy.
  • Als je het kleine stortingsbedrag hebt gevonden en de optie hebt om te verifiëren, doe je dit op Etsy.com en niet in de Verkoop op Etsy-app voordat je contact opneemt met de klantenservice voor hulp bij het herstellen van jouw shop.
  • Als je geschorst bent is het niet mogelijk om te verifiëren in de Verkoop op Etsy-app.