Een shopaccount met achterstallige betalingen herstellen

Achterstallige facturen kunnen onderhevig aan boetes zijn, zoals het beperken van accountrechten of schorsing van de shop.

Om je accountprivileges te herstellen, moet je de volledige factuur betalen.

Betaal je openstaande bedrag

Of volg deze stappen om je factuur te betalen:

1. Log in op Etsy.com.
  2. Klik op Shopmanager.
  3. Klik op Financiën.
  4. Klik op Betaalrekening.
  5. Klik op Betaal nu onder Te betalen bedrag.
  6. Selecteer Huidig saldo.
  7. Kies je betaalmethode.
  8. Klik op Verstuur betaling.

Als je in de EER woont

Woon je in de EER, die bestaat uit de EU, Noorwegen, IJsland en Liechtenstein, dan word je misschien gevraagd je betaling te verifiëren als je klikt op Verstuur betaling.

Om een betaling te verifiëren, moet je een vraag van je creditcardprovider beantwoorden en aanvullende informatie verstrekken. Afhankelijk van je provider kan deze aanvullende informatie een correct antwoord op een vraag, een wachtwoord of een code zijn.

Waarom is je account geschorst?

Als je niet bent aangemeld voor AutoFacturatie:

• De factuur van afgelopen maand moet op de 1e van deze maand betaald zijn.
  • Je factuur moet om 12:00 a.m. UTC op de 16e dag van de maand (of om 7 p.m. ET op de 15e) betaald zijn, anders wordt je account als in gebreke blijvende beschouwd en geschorst.

Als je bent aangemeld voor AutoFacturatie:

• Als wij de kaart die bij ons bekend is niet kunnen belasten, krijg je een e-mail en een notificatie die je eraan herinnert om binnen 5 dagen een volledige betaling te doen.
  • Gedurende deze periode van 5 dagen kun je blijven verkopen, maar wordt een aantal accountprivileges beperkt.
  • Als je factuur na 5 dagen nog steeds niet betaald is, wordt je account geschorst.

Lees hoe je je Etsy kostenoverzicht moet interpreteren.

Lees meer over de kosten voor het verkopen op Etsy.