Hoe de klassieke listing-ervaring werkt

Deze instructies zijn voor onze oudere tool voor het aanmaken van listings.

Om de nieuwe listingervaring te gebruiken, selecteer je Overstappen naar nieuwe/oude versiein Shopmanager. Lees hoe de nieuwe listing-ervaring werkt

Een item in je Etsy-shop plaatsen:

1. Op Etsy.com open je de Shopmanager. Als je de Etsy Seller-app gebruikt, tik je op Listings.
  2. Kies Listings. Als je een nieuwe verkoper bent, klik je op Jouw shop.
  3. Selecteer Listing toevoegen. In de Etsy Seller-app, tik je op + Creëren.
Daarna:

Voordat je items kunt gaan plaatsen, moet je je als verkoper registreren. Lees ons Verkopersbeleid om ervoor te zorgen dat je items in Etsy’s categorieën voor handgemaakt, vintage of craftmaterialen passen.

Stap 1: Voeg foto's en video's toe

Om foto's aan je listing toe te voegen, kies je Voeg een foto toe om bestanden van je computer toe te voegen. Je kunt meerdere foto's tegelijk uploaden.

Om de volgorde van je afbeeldingen te wijzigen, selecteer je een foto en sleep je deze naar links of rechts.

Lees over de richtlijnen voor itemafbeeldingen.

Optioneel: Voeg variatiefoto's toe

Optioneel: Voeg video's toe

Stap 2: Kies je miniatuurafbeelding

De eerste foto van een listing wordt de thumbnail voor deze listing. Sleep de foto die je als thumbnail wilt gebruiken naar de eerste fotoplek. Lees hoe je jouw thumbnail kunt aanpassen.

Lees hoe je jouw thumbnail kunt wijzigen en bewerken.

Stap 3: Voeg listing-gegevens toe

De listing-gegevens geven aan hoe je listing wordt ingedeeld op Etsy en hoe deze gevonden kan worden in Etsy Zoeken. Shoppers kunnen de zoekresultaten filteren op veel van de details die jij toevoegt.

Lees meer over listingdetails:

Stap 4: Beschrijf je listing

Daarna beschrijf je jouw item om gevonden te worden in Zoeken en shoppers meer informatie te geven over je listing.

Lees meer over het beschrijven van je listing:

Stap 5: Voeg je voorraad en prijzen toe

Kies of je variaties voor deze listing wilt aanbieden. Lees dan meer over variaties.

Als je geen variaties voor deze listing aanbiedt, voeg je de prijs en aantallen voor deze listing toe:

Voor digitale items: Voeg bestanden toe

Stap 6: Stel verzending in

Kies hoe je dit item wilt verzenden:

Stap 7: Marketing

Als je een Etsy Ads campagne hebt lopen, kun je kiezen of je deze listing in de campagne wilt opnemen.

Als je vanuit de Etsy Seller-app een listing toevoegt, wordt die listing automatisch meegenomen in jouw Etsy Ads-campagne. Als je een nieuwe listing uit jouw Ads-campagne wilt verwijderen, kun je in de listing in de app de knop Opnemen in Etsy Ads-campagne verschuiven.

Stap 8: Publiceer of bewaar je listing

Jouw listing wordt pas opgeslagen als je Als concept opslaan of Publiceren selecteert.

Voorvertoning

Om te zien hoe je listing er voor shoppers uitziet, klik je op Preview.

Momenteel laat de voorvertoning van listings niet de juiste prijs en hoeveelheid zien als deze zijn ingesteld als variaties van de listing. Zodra je de listing publiceert, kun je al je variaties bekijken.

Als concept opslaan

Om jouw listing voor een later moment op te slaan, kies je Als concept opslaan. Voor je een listing als concept kunt opslaan, moet je een categorie, een prijs, aantal, verzendtarieven en een titel toevoegen. Je kunt altijd tijdelijke info invullen, en deze vervangen als je klaar bent om de listing te publiceren.

Je kunt je conceptlisting vinden op je Listingpagina onder Concepten.

Concepten blijven altijd staan, en je mag er zoveel opslaan als je wilt. De "geplaatst op" datum is niet vastgesteld en je betaalt de listingkosten pas als de listing in je shop is gepubliceerd.

Publiceren

Je bent klaar om te verkopen! Klik op Publiceren om je listing af te ronden. De listingkosten van USD 0,20 worden toegevoegd aan je Betaalrekening.

Je listing is nu live! De listing is nu beschikbaar voor shoppers op Etsy. Vertel potentiële kopers over je nieuwe item en deel het op Facebook of Twitter.

Het kan tot 48 uur duren voor listings in Etsy zoekresultaten en categorieën verschijnen.

Kan ik listings in bulk aanmaken?

Als je een serie van gelijksoortige listings wilt aanmaken, kun je één listing aanmaken en deze kopiëren om tijd te besparen.

Door te kopiëren wordt er een nieuwe listing aangemaakt waar alle informatie van de gekopieerde listing al in zit. Vanaf daar kan je deze aanpassen en publiceren.

Lees hoe je een listing kopieert.

Vragen over listings?

Vraag het de community