Klassiek shopbeleid

Klassiek shopbeleid beheren

1. Op Etsy.com, klik je op Shopmanager.
  2. Klik op Instellingen.
  3. Klik op Info en uiterlijk.
  4. Klik op Beleid.
  5. Typ of wijzig je beleid in de tekstvakken voor:
  • Retouren en ruilingen
  • Welkomstbericht
  • Betalingsbeleid
  • Verzendbeleid
  • Meer info
  • Persoonlijke factuurinfo (alleen zichtbaar voor kopers in de EU)
  • Klik op Opslaan.
  • Mijn tab voor Beleid is anders

Als je Beleid tab geen tekstvakken heeft waar je beleid kunt invullen, betekent dit dat je gebruikmaakt van de eenvoudige beleidsjabloon. Lees meer over het beheer van eenvoudig shopbeleid.

Gebruik van de sjabloon retouren- en ruilingenbeleid

Met de sjabloon retouren- en ruilingenbeleid kun je op een eenvoudige manier beleid opstellen en toelichten voor retouren, ruilingen en annuleringen. Je kunt individueel beleid in- en uitschakelen, beleidsopties uit lijsten selecteren en de taal van het beleid wordt voor je aangemaakt.

Gebruik van de sjabloon retouren- en ruilingenbeleid:

1. Ga naar Shopmanager > Instellingen > Info en uiterlijk > Beleid.
    2. Klik op de schakelpictogrammen om te laten zien of je al dan niet retouren, ruilingen of annuleringen accepteert.
    3. Typ of wijzig ander beleid voor retouren of ruilingen in het tekstvak voor details. Beschik je over een restitutiebeleid, dan zie je dat hier.
    4. Klik op Opslaan.

Zorg ervoor dat de informatie in het tekstvak met details niet in strijd is met Etsy's sitebrede beleid of je eigen beleid.

Stoppen met het gebruik van de sjabloon retouren- en ruilingenbeleid

Stoppen met het gebruik van de sjabloon retouren- en ruilingenbeleid:

1. Ga naar Shopmanager.
    2. Klik op het potloodicoontje naast je shopnaam in de sectie Verkoopkanalen aan de zijkant.
    3. Scroll omlaag naar de sectie Shopbeleid en klik op het potloodicoontje.
    4. Selecteer Sjabloon retourbeleid uitzetten.
    5. Vul in het veld Details retouren en ruilingen je eigen retourbeleid in.

Best practices Shopbeleid

Zorg ervoor dat je beleid niet in strijd is met Etsy's sitebrede beleid. Zorg ervoor dat je op de hoogte bent van Etsy’s beleid en gebruiksvoorwaarden voordat je je shopbeleid gaat opstellen:

Disclaimer: De inhoud van dit artikel is uitsluitend bedoeld ter informatie en bevat geen juridisch of belastingadvies. De volledige verantwoordelijkheid voor het gebruik van deze informatie ligt bij de lezer. Neem bij specifieke vragen contact op met een advocaat. Deze pagina kan periodiek bijgewerkt worden.