Search Engine Optimization (SEO) voor je website

Search Engine Optimization (SEO) is het proces om de zichtbaarheid van een website in zoekmachineresultaten van sites als Google, Bing and Yahoo te vergroten. Het is een goed idee om de content op de verschillende pagina's van je website te optimaliseren om relevant te blijven voor verschillende soorten zoekopdrachten.

Een manier om je site te optimaliseren voor externe zoekopdrachten is het aanpassen van je listingtitels en -beschrijvingen. Als je een listing hebt geoptimaliseerd voor Etsy.com, is het misschien een goed idee om de content zo aan te passen dat deze beter leesbaar is voor andere zoekmachines. Meer informatie over het optimaliseren van de SEO van je website vind je in deze gids.

Titels en omschrijvingen aanpassen voor listings die zowel op Etsy als Pattern verschijnen:

1. Ga naar Shopmanager > Listings.
  2. Selecteer de listing die je wilt aanpassen en scroll omlaag naar de Pattern listinggegevens.
  3. Vink het vakje naast Mijn titel en omschrijving voor mijn Pattern site aanpassen aan.
  4. Wijzig de secties die je wilt aanpassen en klik daarna op Publiceren.

Pattern biedt ook XML sitemaps voor je website aan om je te helpen met je SEO. Sitemaps zijn een soort van inhoudsopgave voor je site. Deze bieden externe zoekmachines meer inzicht in de organisatie en structuur van je site. Dit helpt zoekmachines bij het "crawlen" van de verschillende pagina's binnen je site. De sitemap wordt automatisch bijgewerkt na het toevoegen van nieuwe pagina's, waaronder blogcontent.

Voor toegang tot je sitemap voeg je “/robots.txt” toe aan het einde je domeinnaam en laad je de pagina in je browser. Dan worden de url's getoond waar je toegang hebt tot je listings, pagina's en blogsitemaps.

Als je een custom domein hebt geregistreerd voor je Pattern-site, kun je je site ook aanmelden bij Google Webmasters om je site te laten indexeren.

Opmerking: Het beschikken over een Pattern site heeft geen invloed op je plaatsing in de zoekresultaten op Etsy.