Items plaatsen in de valuta van jouw voorkeur

Het instellen van je voorkeursvaluta is een algemene instelling voor alle items in je winkel.

De valuta voor je shop instellen:

1. Log in op Etsy.com.
  2. Klik op Shopmanager.
  3. Klik op Financiën.
  4. Klik op Betalingsinstellingen.
  5. Klik op Valuta.
  6. Kies de valuta van jouw voorkeur.
  7. Kies of je de omgerekende prijs bij je huidige actieve items wil afronden naar het dichtstbijzijnde ronde getal.
  8. Klik op Verander valuta van de shop.

Als je veel actieve items hebt in een andere valuta, kan het omrekenproces wel een uur duren.

Als je een voorkeursvaluta voor je winkel hebt gekozen, zal ieder nieuw geplaatst item in die valuta geprijsd worden.

Let op: De 5% transactiekosten die Etsy in rekening brengt, worden gebaseerd op je listingprijs, verzendkosten en cadeauverpakking in de valuta van je shop. Alle kosten van Etsy worden berekend in USD en omgerekend naar de valuta van je Betaalrekening.

Zo werken valuta op Etsy

Shoppers op Etsy kunnen prijzen in één van de 23 ondersteunde valuta zien. Etsy Payments verwerkt momenteel betalingen in 12 verschillende valuta's.

Als een verkoper items in een andere valuta dan de valuta van zijn bankrekening ter verkoop aanbiedt, zal Etsy het beschikbare saldo op de Betaalrekening van shop van de verkoper namens de verkoper omrekenen. Dit zal op de betaalrekening van de shop te zien zijn. Als er een omrekening nodig is, past Etsy 2,5% aan kosten voor het omrekenen toe en trekt dit af van het verkoopbedrag dat op je Betaalrekening te zien is.

Als je PayPal betalingen op je eigen PayPal account accepteert in plaats van via Etsy Payments, worden die betalingen gebaseerd op de valuta van je PayPal account.

Voor alle andere internationale betaalwijzen (bv. geldwissel, persoonlijke cheque), moeten jij en de koper vooraf bepalen in welke valuta de betaling gedaan zal worden.

Wanneer je geen specifieke valuta voor je shop kiest, zal dit standaard Amerikaanse dollar (USD) worden.

Het is niet mogelijk om de conversies te baseren op de steeds wisselende koersen op de dag.

Let op: Als je de valuta van je shop wijzigt, maar je op een later moment bedenkt, dan kun je deze binnen 14 dagen terug veranderen naar je oorspronkelijke valuta en prijzen. Als je na 14 dagen teruggaat naar de oorspronkelijke valuta, dan kan het zijn dat je itemprijzen niet precies hetzelfde zijn als op het moment van plaatsing. Dit komt door het eventuele afronden naar het dichtstbijzijnde hele getal en door de steeds fluctuerende wisselkoersen.