Domein Provider Gids: BigRock

Let op: Je moet zowel het A en het CNAME record instellen om te zorgen dat je domein juist aan je Pattern site gekoppeld wordt.

Eerst pas je je A record informatie aan voor je rootdomein.

1. Ga naar http://manage.bigrock.com/ om naar je BigRock control panel te gaan.
  2. Klik op het BigRock domein dat je wilt koppelen.
  3. In de sectie Domain Registration (domein registratie), klik je rechts op DNS Management.
  4. Daar klik je op Manage DNS (DNS beheren). Hiermee open je een pop up, en dat is de administratie vor dit domein.
  5. Zorg dat de knop A Records geselecteerd is.
  6. Als je meer dan één domein bij BigRock hebt, klik je in de lijst in de sectie List of Address A Records (Lijst van adres A records) op het domein dat je wilt koppelen en klik je op Modify Record (record aanpassen). Als je geen lijst hebt, klik je op Add A Record (record toevoegen).
  7. Laat het veld Naam leeg.
  8. In het veld Destination IPv4 Address (bestemming IPv4 adres), vul je 130.211.40.170 in
  9. Laat het TTL veld zoals het is.

Daarna pas je je CNAME records aan voor je subdomein.

1. In hetzelfde administratiescherm klik je op CNAME Records.
  2. Klik op Add CNAME Record (CNAME Record toevoegen).
  3. In het veld Host Name (naam host) vul je “www" in.
  4. Laat het veld Value (waarde) leeg. In het tweede Value (waarde) veld zet je patternbyetsy.com
  5. In het TTL-veld vul je 7200 in (het minimum TTL dat door BigRock is toegestaan).
  6. Klik op Add Record (record toevoegen).
  7. Als je een foutmelding krijgt over een 'resource record conflict', ga je terug naar je A Records en volg je de instructies hieronder. Anders ga je naar stap 8.
    • Als je een record in deze lijst ziet dat met een subdomein (www) begint, klik je op die record.
    • Als het record verschijnt klik je op Delete Record (Record verwijderen). Doe dit voor alle andere records die in je lijst van A records staan, behalve voor degene die je met bovenstaande instructies hebt ingesteld.
    • Klik op de knop CNAME Records en herhaal stap 2-6 hierboven.
  8. Als je meerdere subdomeinen wilt, doe je bovenstaande voor elk van de gewenste domeinen.

Als je alle door jou gewenste records hebt opgezet, moet je naar de sectie Domains (domeinen) van je Pattern Dashboard. Daar koppel je je domein door het in het veld naast Own a domain? (Bezit je een domein?) "www.JouwDomein.com" in te tikken.

Het koppelen van je domein kan tot 48 uur duren.

Als het je nog steeds niet lukt om je domein te koppelen, controleer je of er al bestaande A records of CNAME records zijn en verwijder je deze. Conflicterende records kunnen ervoor zorgen dat het koppelen van je domein mislukt.

Als je problemen blijft ondervinden met het koppelen van je domein, neem je contact op met het supportteam van je provider en geef je hen de volgende info:

• Je wilt een A record instellen voor je rootdomein dat naar 130.211.40.170 verwijst
  • Je wilt ook een CNAME record(s) (www.) voor je subdomein opzetten die naar je door Etsy gehoste domein verwijst, en dat is patternbyetsy.com

Let op: Geef nooit je Etsy gebruikersnaam of wachtwoord aan een derde partij.

Alleen jij bent geautoriseerd om de provider van je domein opdracht te geven om je domein aan je Pattern site te koppelen, en Etsy kan onder geen enkele omstandigheid direct contact met je provider hebben.

Let op: De vertalingen van de gebruikers interface termen die tussen haakjes vermeld staan zijn alleen een richtlijn en kunnen, als de provider een Nederlandstalige site heeft, afwijken.